|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Evo da se prikljucim DIY ekipi..
![]() Doduse stidljivo posle FrankoPankovih azhdaja, zmajeva i nindzi, no dobro.. jednog dana.. jednog dana.. ![]() Danas sam zavrsio balansirani switchbox Dakle, 2 xlr ulaza, 2 xlr izlaza i 4 rca izlaza.. Tako mi je trebalo.. i sada mogu da menjam izvore slusanja, bez saginjanja i prepovezivanja kablova, JES! Koriscen je bezolovni tinol, minijaturni oklopljeni kablovi, Neutrik XLR i noname tozleni RCA Evo malo fotkica: ![]() ![]() Ispod haube: ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Moderator
|
![]() Quote:
OFF! Za ovo si me danas pitao... eto... covek napravio BAS to! ![]() pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
@ Analog - Kako te slusi taj kontroler (switchbox kako si ti napisao
![]() Imas li shemu po kojoj si radio? Koliko te je sve iznelo? Veoma sam se zainteresovao za ove DIY sprave pa bih za pocetak, i svoj prvenac, uradio jedan controler kao sto je Analog odradio. Naravno, cale je maher za elektroniku tako da ce vise on raditi nego ja ali dobro, od nekud mora da se pocne. @ Rumski forum - Da li se isplati praviti ovako nesto ili je bolje kupiti gotovu spravu? Ono sto meni treba je da ima dva balansirana ulaza (da dovedem OUT IZ EMU-a) i da ima balansirane izlaze da idu do monitora. Takodje, stavio bih i ove RCA izlaze da spojim sa drugim sistemom. Da li je moguce...hmm... ne da li je moguce, da li je komplikovano ubaciti izlaz za slushalice poshto EMU nema isti izlaz, a zelim da se reshim Behringer mixera iz lanca (koji trenutno koristim za monitoring i slushalice). Takodje bi mi odgovaralo da postoji volume controla za slushke. Pretpostavljam da bi trebalo pojacalo za slushalice ugraditi. To bi mi sacuvalo dragoceno vreme, a i zivce jer sada kada snimam nesto, moram da iskljucim monitore jer ne mogu da ih utisam na mixeru. Da li je komplikovano ubaciti i diodice, cisto radi shmeka. Mozda VU-Meter?? ![]() Pozdrav Sale |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
mpatch 2 .... za ( ako se dobro secam ) oko 100 e
Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Vibrator
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
@tribal kg
Nemam ?emu, stvar je vrlo prosta, verujem da će tvoj stari znati sve da pove?e ukoliko se odluči? da napravi? spravicu. Dakle ima? samo jedan preklopnik sa 4 pina (valjda se to tako zove) i 3 pozicije, 1 ulazni i 3 izlazna konektora (mo?e? napraviti i da ti svi budu XLR ili bilo koja druga kombinacija ako ti to treba). Sve ?to treba da zna? je kako se sa balansirane veze prelazi na ne balansiranu, ako bude? radio XLR>RCA i da pa?ljivo povezuje? ?ice. ja sam sve povezivao sa minijaturnim oklopljenim kablovima, nisam siguran da li je to neophodno, to će ti mo?da bolje reći neko drugi i skratiti ti "muke" na pola ![]() Najveći problem mi je bio bu?enje rupa za XLR na kutijici, jer ne postoji tako velika burgija, pa sam morao da bu?im desetine malih koje formiraju krug, a zatim sam turpijao dobijenu rupu. FrankoPanko, Boggy, verujem da postoji elegantniji način, kako vi ovo re?avate? FrankoPanko svaka čast za 1178!! Kralju ![]() pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Balansirani line level prekidac | OFF | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 13 | 03-02-2009 11:26 PM |
Činč na balansirani kabel? | lazyman | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 6 | 12-09-2008 08:03 PM |
rucno pravljen balansirani kabl | dr.Ru | Computer Hardware | 5 | 20-11-2004 01:03 PM |