|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Kako rece heatman, evo i mene na podforumu
![]() Kolega iz tezga benda treba da kupi procesor.... razmisljamo o boss GT8, XT live...... znaci, red velicine 400-450e..... Sad, on je vise stara skola, tako da mu je izmedju ostalog i neka jednostavnost programiranja a i brzina rada na samoj svirci bitna... Takodje, nema pevise ultra hi-gain svirke, dzdzdzd i tako to ( ![]() I da, bode se direktno u razglas ![]() Ako ima nekih preporuka, da li neki od ova 2 ili neki 6ti model..... Faalaaa
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Prenesi mu ovako:
"Stara školo", ja sam suviše mlad da se miješam u te stvari, ali poslušaj moj savjet - zamrzećeš sve osim ToneLaba SE ili ToneLaba LE. Ta lampica u njima se stvarno čuje i posle nje sve ostalo (naročito moćni Pod XT Live) zvuči hladno i tanušno. Evo iskustava jednog "starog majstora": "I bought this to replace my Line6 PODXT Live pedalboard for playing at church. Our church spent six figures on a sound system and the line 6 sounded like $1.98 even after hours of tweaking and spending an extra $300 on a Harmonic Converger box. You can't polish a turd! The soundman who has been struggling with me using the Line6 fizz-unit came up to me and told me "That is the tone you have been looking for the whole time, and there it sits." (Pointing at the new Tonelab LE.)" Detalji na: http://reviews.harmony-central.com/r...nelab+LE/100/1 http://reviews.harmony-central.com/r...nelab+SE/100/1 ![]()
"The artist looked at the producer/ The producer sat back/ He said, 'What we have got here/ Is a perfect track/ But we don't have a vocal/ And we don't have a song/ If we could get these things accomplished/ Nothin' else could go wrong'." |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
I ja bih ga preporučio definitivno. Ja imam Tonelab SE i prezadovoljan sam s njim. Doduše, bodem ga u pojačalo ali radi odličan posao i direct. Najveća prednost su mu knobovi koji su na dohvat ruke tako da svakom parametru pristupaš direktno u toku same svirke. Mislim da ima najprirodniji i najrealniji ton od svih ''zujalica'' (procesora) prvenstveno zbog te lampe na izlazu.
Prije neki dan sam imao priliku da ga spojim na JCM 2000 (power amp ulaz a na voxu sam izabrao simulaciju baš JCM 2000) i meni lično je ta kombinacija radila bolje nego kad sam koristio i marshall-ov preamp. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Kakve su mu hi gain farbe, moze li se koristiti za neke malo tvrdje varijante?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Ne baš - ToneLab LE svakako ne može, a ne znam za ToneLab SE. Mislim, ako hoćeš NuMetal, tu mora POD i tačka. Zato i rekoh - nama iz "stare škole", koji ne počinjemo "nuklearni džihad" gitarama, ne može bolje da upadne od ToneLaba.
"The artist looked at the producer/ The producer sat back/ He said, 'What we have got here/ Is a perfect track/ But we don't have a vocal/ And we don't have a song/ If we could get these things accomplished/ Nothin' else could go wrong'." |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Hmmm...mislim da se i sa Tonelab-om mo?e dobiti prilično čvrst zvuk. Ja sviram u hard rock/heavy bendu i sasvim mi je dovoljan (na repertoaru se nađe i Metallice, Him-a, Van Halen-a i sl.). Bio sam kao i ti skeptičan kad sam ga kupovao, računao sam da ću kačiti na insert ulaz jednu eksternu pedalu tipa ''metalzone'' ili ''ubermetal'' ali sam ubrzo odustao od toga jer je simulacija JCM 2000 i Dual Rectifiera vi?e nego dovoljna za hi gain.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Koji procesor? | Solozabal | Computer Hardware | 7 | 10-05-2009 07:05 PM |
Solidan procesor za live do 250 eura??? | Mitjovan | Gitarska Produkcija | 25 | 16-01-2009 05:16 PM |