|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Sta bi bilo najbolje za zvucno izolovanje na podu tako da oni ispod mene ne size ako recimo malo zasviram bubnjeve ili slusam glasno? Bilo je ovdje negdje price o nekoj gumi koja se postavlja ili sta vec?
![]() |
#2 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
masa bato! red gume ili Rockwool-a, pa zasrafis red iverice preko...paa ponovis sve dva puta ili triputa. Zalijes spojeve sa zidom sa nkim silikonom itd... A zidovi? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Ja sam to jednostavni resijo ima neka isolacija 5mm sto se stavlja ispod laminata plava je neznam nema bas neko specjalno ime za to ali pitaj u radnju ja sam duplu stavijo pa preko toga laminat i ondag sam etison stavijo i nemam nikakve probleme to je sta se tice patosa moraces verovatno i zidove da sredis imas tako nesto slicno sto izgleda kao laminat ali je za zidove uvek je pitanje gde oces to da radis dali ti treba mrtva soba ili neka koja malo odjekuje o tome mogu da ti pisem roman cito sam knjigu sta se tice toga nego moro bi tacno da mi napises gde oces to da radis?
![]() |
#4 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Mozes napraviti drveni podijum, odignut od poda 15-aestak centimetara, sa donje strane postaviti gumu, a sa gornje preko iverice itison. Takvi podijumi se mogu praviti razlicitih dimenzija, a prema potrebama korisnika.
Ne zaboravi, da zvucni talasi, posebno oni niskih frekvencija i visoke energije zestoko udaraju u sve ravne povrsine, a ne samo u pod. Dakle, neophodno je na adekvatan nacin tretirati i plafon i zidove. S obzirom na prirodu zvucnih talasa ta akcija zna da bude vrlo mukotrpan posao (znam iz licnog iskustva), a ponekad u datim uslovima ne daju uvek zeljene rezultate. Kada se uzelis svirke i vezbanja bolje ti je da odes u neki za to specijalizovani prostor ili da se preselis u zgradu sa tolerantnim komsilukom! Mala sala! ![]() Salu na stranu, zvucna izolacija i akusticka obrada su ozbiljni poslovi i ne mogu se lako i bezbolno obaviti! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Radi se o tavanu kuce, ispod se stanuje a najcesce cu imati vremena raditi nocu tako da bih htio da se dole sto manje cuje.
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Izolacija prostora ? | stefan123 | Dizajn i konstrukcija studija | 7 | 20-03-2008 11:58 AM |
izolacija komshije od bass-a | despot | Dizajn i konstrukcija studija | 14 | 07-03-2008 11:48 AM |
Karatavan i zvucna izolacija | vly | Dizajn i konstrukcija studija | 11 | 04-03-2008 10:53 PM |
Zvucna izolacija vrata | Nocni | Dizajn i konstrukcija studija | 9 | 24-08-2005 02:29 PM |
Izolacija - za snimanje... | Tribal_kg | Dizajn i konstrukcija studija | 13 | 06-06-2005 06:22 PM |