Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 30-05-2007, 07:21 AM   #1
Hoffman
Member

Hoffman's Avatar

Default Behringer Vs Lexicon

Trazim efekat za live nastupe benda, koristio bih najvishe delay...lay...lay
TWEAKALIZER DFX69
http://www.behringer.com/DFX69/index.cfm?lang=eng

ima li ko ikakva iskustva sa ovom spravom, meni iskreno izgleda kao mnogo dobra igracka, samo me interesuje kako svira

sigurica bi mi bila neki jeftiniji Lexicon zar ne? ili gresim
Old 30-05-2007, 01:16 PM   #2
sgracanin
Banned

Default Re: Behringer Vs Lexicon

Porediš grandmothers and frogs...

Lexicon je majka Mara, Behringer je cheap sh*t...

Za delay ti je najbolji TC Electronic 2290, nisam čuo i video bolji... ako nađeš polovan, isplati se sigurno, a proizvodi se već bar desetak, petnaest godina, tako da možeš naći povoljnu ponudu, ali treba da se potrudiš... nov je preko 2000 evrića...
sgracanin is offline   Reply With Quote
Old 30-05-2007, 01:50 PM   #3
Hoffman
Member

Hoffman's Avatar

Default :)

znao sam da ce neko da se naljuti
salu na stranu, mene samo mnogo zanima da li je neko imao spravu ispred sebe...znam da je sranje samo me zanima koliko je sranje i da li neko ima neku lepu rec za beringerca naravno koliko para toliko muzike
Old 30-05-2007, 02:14 PM   #4
sgracanin
Banned

Default Re: :)

Ovaj Squeakalizer je igračkica.

Ne ljutim se ja, samo ti za ozbiljan rad treba ozbiljan equipment. Za igranje... kupi Playstation 2 ili 3...
sgracanin is offline   Reply With Quote
Old 30-05-2007, 02:25 PM   #5
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

probaj korg kaoss pad 2/3

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 30-05-2007, 02:47 PM   #6
paki
Banned

....

Last edited by paki; 18-09-2007 at 11:17 AM.
paki is offline   Reply With Quote
Old 30-05-2007, 04:09 PM   #7
Hoffman
Member

Hoffman's Avatar

Smile opusteno imam kompjuter za igranje

jos jedna stvar me interesuje, ako neko zna TWEAKALIZER je osiromasena kopija cega? jel postoji neki slicni uredjaj
poredjenja radi kao sto je
Behringer DJX-700 i Pioneer DJM-800

Video sam ali ni to uzivo...kakva je sprava?

Last edited by Hoffman; 30-05-2007 at 04:13 PM.
Hoffman is offline   Reply With Quote
Old 30-05-2007, 09:08 PM   #8
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Quote:
Originally Posted by sgracanin View Post
Za delay ti je najbolji TC Electronic 2290, nisam čuo i video bolji... ako nađeš polovan, isplati se sigurno, a proizvodi se već bar desetak, petnaest godina, tako da možeš naći povoljnu ponudu, ali treba da se potrudiš... nov je preko 2000 evrića...

Ne ljutim se ja, samo ti za ozbiljan rad treba ozbiljan equipment. Za igranje... kupi Playstation 2 ili 3...
e jest bas ce neko nosit 2290, delay od 2000 eura, za live svirku zato sto je "ozbiljan".. ko da ce netko to uopce cut preko tih svakojakih razglasa.

za malo para .. ako hoces nesto analogno toplo uzmi EHX memoryman deluxe i pici.. odlicno prolazi kroz mix, i jako se fino lijepi uz dry signal..

ako osces vise kontrole, memoriju .. tj. digitalno rjesenje, neki od jeftinih TC-a a la M300 mi zvuce super, a nude i extra stvari osim delaya. nova pedala od Eventide, Time Factor ce, ako je suditi po soundu delay algosa na eclipsu i ostalima, biti vjerojatno najbolji digital delay u pedali.. ikad. ima i ulaze za expression pedal .. njam. i, ko sto je Goasia spomenuo, u low endu (po sadasnjim cijenama), sve te MX, MPX, M300, behrinegere i ostalo, sije jedan rabljeni MPX-1, i to gadno.

@slowstar: molim te svakako postaj nam utiske o MX500 , to im je najnovije izdanje i svidja mi se sto ima direktnu vezu sa DAW. zgodno za 4 inserta za neke kanale.. toga nikad dosta. ali nekako sumnjam da su radili nove algoritme, drugacije od MX200 i MPX500 ..

sa 81+91 nemozes falit. ja sam se od nabavke 70 i 300 preporodio, 81 je defacto novija varijanta 70 sa dual enginom i malo ciscim soundom, a 91 je navodno dosta slican 300-tki.. jbga hardver je u reverbu jos uvijek neprikosnoven. kad se usporedi u miksu, sve price o konvoluciji jednostavno padaju u vodu.

@ivan: Vss3 imam u TC4000, i stvarno zvuci super.. za PoCo je direktno "portan" algoritam iz M3000, a nije native (bljuv..) konvolucija. de facto to jest "hardverski" reverb, samo sto je na pci kartici sa svojim DSP-om, a ne u posebnom kucistu.

pitanje: jel sa Vssr3 imas na PoCo-u i njihov (fantastican) DVR-2 algoritam za emulaciju plate-a ? (ima ga na 3000 i 4000 pa zato pitam).

Last edited by clusterchord; 30-05-2007 at 09:46 PM.
clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 30-05-2007, 11:08 PM   #9
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Secam ce da sam nekad testirao LEX mpx100, alesis Midiv4 i boss sx700, i boss, koji jeste bio 20, 30% skuplji ih je bar za delay i chorus oduvao. Takodje, preporuka za i za TC m300 (verovatno i m350).... dual engine, za live ooodlican, tap tempo za delay, fini reverbi.........
Old 31-05-2007, 01:30 PM   #10
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by clusterchord View Post
pitanje: jel sa Vssr3 imas na PoCo-u i njihov (fantastican) DVR-2 algoritam za emulaciju plate-a ? (ima ga na 3000 i 4000 pa zato pitam).

DVR 2 i Nonlin 2 se kupuju posebno ...... ali zaista dobro zvuce , jedino sto moram da pronadjem primenu za Nonlin 2 gde ce zaista da zasija .....

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules