|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Ja licno nisam probao gitaru tog ranga, pa me interesuje da li neko svira ili je imao prilike da svira (pozeljno u studiju) ne ozvucenu dobru akustaru? Trazim zvuk tipa Tommy Emanuel akustare bez da moram kupiti martina od 2500eu.
Koju akustaru biste mi preporucili? Pozeljno marka, model i cena. Probao sam neke yamahe ranga 500 eu i nisu me odusevile. Probao sam ozvucenu Takaminu ranga 700eu i djene, djene. To nije to. Da ne bude zabune, stavimo na stranu opremu na kojoj se snima, zanima me cista akustika (kad okines ton, osetis dobar vibe) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
verovao ili ne fender
imao sam gd(ili tako nekako)47c (katvej) i to je zvucalo fantasticno vrat dobar sajds i bek palisander ako kupujes akustaru do 1000e gledaj samo da ima palisander (jer svako drugo drvo trazi zecu obradu da bi zvucalo dobro - a pogotovu mahagoni) kostala me je 700e - 100e manje jer sam je u mitrosmjuzik-u uzo' neposredno pre nivelacije cena a poso' za jamahu (kante sve do jedne) jos je plus gitarica imala dvostruki aktivni sistem (pezo + mikrofon) sto je bi perfektno zavrsavalo poso' za kako za bilo koju varijantu studija tako i uzivo mada mislim da se taj model vise ne pravi ali verovatno ima naslednik tog modela ... imao sam neku frku pa je prodah bezveze i nikad necu prezaliti to a da neverovatno je stimovala ... cista sreca ne verujem da cu ikad vise kod nas da nadjem tako nesto opet ... -------------- edit uuuuuuueeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee tek sad videh datum teme ![]() Last edited by crazy milojko; 06-08-2008 at 08:01 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Nema veze datum posta!
I meni bi trebala jedna dobra akusticna gitara za studio,a ni sam ne znam kako da krenem u potragu. Jos me vise dvoumi dali da uzmem western dvanaesticu, ili standardnu sa sest zica. Nekako mi je ovaj Washburn zapeo za oko najvise zbog snizene cijene. Stoji oko 460 eura. A sad kvaliteta i sound su dosta upitni. ![]() http://www.audiopro-croatia.com/mex/...l.php?art=1962# |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
evo i ja sad gledam dal da pazarim novu akustaru do 400/500 eura il elektrichnu bass gitaru za iste novce.. mada, mogu vam reci, imam fenderovu matoru AK100 akustichnu gitaru, placena simbolichnih 100 eura, i uvek je zvuchala kao krsh.. al od kad sam joj stavio 12tice prosvirala je bukvalno.. a imao sam iskustva sa dosta dobrih akustichnih gitara, i ne mogu da verujem kako se ovaj krsh priblizio zvuku gitare od 2 i po hiljade eura.. i to prostom zamenom zica.. harmonici su nekako istaknutiji, i nije toliko muljava..
![]() btw, kako vam audio pro daje proklete cene a artist ne.. chak vishe ni ne odgovaraju na mailove.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
lepo izgleda taj "sedef" ako je indijska ruza palisander onda je cena odlicna (ja kad sam kupovao (ozvucenu) dzitru (pre 4-5 dina) nisam nalazio gitare od palisandera za tu lovu vec je sve bilo nesto oko 800 do 1000e) najveca mana je to sto nije ozvucena i nema katvej ... dakle zaboravi rad u kucnom studiju osim ako nemas bar dva dobra mikrofona i gluvu sobu ... a da tako i ja podjoh za bg po jamahu od 480e koja mi se zgadila istog trenutka kad sam je uzo' u ruke ... pa sam rezerviso' fendera i vratio se posle dva dana po njega a poso' sam po tu jamahu u bg cisto da bi sebi dokazao da kod nas jednostavno nema dobrih akustara ... ti barem mozez da putujes slobodno po evropi - idi pa izaberi nesto fino mozda cak i za manje pare ... akustara se kupuje kad dodje dobar instrument (retko) ili ti odes po ... Last edited by crazy milojko; 06-08-2008 at 10:38 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
To ?to nije ozvucena, ne smeta mi, ionako bi sluzila samo za snimanje sa mikrofonima u studiju.
Dodouse imam dvije ozvucene akustare ?blj klase, ali su mi akordi dosta muljavi. Rado bi dobru western gitaru, ali zar bas mora biti Martin za 4000? ??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
collings ih je "usio" odavno proberi od jeftinijih modela (2000-3000e) bolji su za klasu od martina ... recimoD-H2 ili D-3 http://www.collingsguitars.com/home.htm a da ako ne znas da sviras nece ni to da ti pomogne ![]() Last edited by crazy milojko; 10-08-2008 at 06:02 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Member
|
![]() Quote:
Ma ne isplati se vise u Njemacku za kojih 50€ jeftinije! Samo mi Slovenci uzmu 35€ za vinjetu!!!! Last edited by RNT; 07-08-2008 at 01:25 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Ozvuchena akustara do 500 eura | HeatMan | Gitarska Produkcija | 40 | 29-05-2009 08:48 PM |