|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Pozdrav svima!
Za početak da zamolim sve kolege da se ova tema ne pretvori u ?estoku raspravu, jer sam malopre imao prilike da vidim par takvih tema. Pa da pređem na stvar... Na mom starom DAW-u nisam imao nikakvih problema sa "Majestic-om", ali kupovinom novog računara sam izgleda kupio i nove probleme. Imam onaj "standardni" problem sa "Majestic" bas modulom, ali jedino re?enje, koje sam na Rumskom mogao pronaći, u mom slučaju ne poma?e. Ka?u ljudi da trebam isključiti tzv. "HyperThrading" u BIOS-u. Moj novi DAW je baziran na AMD Athlon64 4600+ X2 procesoru, a to znači da ploča ne poseduje "HyperThrading", već "HyperTransport" koji je nemoguće isključiti. S' obzirom da je moj stari DAW bio opremljen potpuno istim softverskim sadr?ajem kao i ovaj novi, siguran sam da je problem hardverske prirode, tojest da le?i u procesoru ili samoj ploči. Inače, ploča je ASUS M2N32-SLI Deluxe. Da rezimiram... DA LI JE NEKO USPEO DA NATERA "MAJESTIC BASS" DA RADI NA ATHLON 64bit DUAL CORE PROCESORU?????? Unapred se zahvaljujem! P.S. Veliki pozdrav Oggy-ju i Ivanu (StudioTON)!!! @Oggy - Imam ja da ti pozajmim jednu staru nVidia grafičku, onu iz TNT serije. Mislim da je to jače oru?je i od SampleTank-a!!! ![]()
![]() |
#2 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Probaj da reinstaliras driver za procesor i da ga pretvoris u Uniprocesor (tako nekako) Znaci ides tamo gde je ACPI multiprocesorm pa update driver Ja cu sutra probati sa Majesticom pa javljam
![]() |
![]() |
#4 |
Ivan Lekic
|
![]()
hocete vi x2 .. eto vam ga
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Skočio sam do zvaničnog Yellow Tools foruma... Ne mogu da verujem da tamo ama ba? niko ne kuka da mu ne radi Majestic!?!?!
Da nije mo?da kod nas u pitanju "vodena" verzija WIBU-KEY -a ??? Mo?da ona ne radi kako treba na X2 procesorima? @Ivan - Matori, proradiće to jednog dana, a onda ima da mu jebem kevu. Praviću bas u dva glasa (prim i terca), jer je X2 ma?ina, pa taman za dvoglas! ![]() @ Ognjen - Vidim tamo da ide? na neki dvoboj u EastWest QuanumLeap City. A ja drugare nikad ne ostavljam na cedilu, pa sam hteo i tebi da pomognem sa te?kom artiljerijom! Sigurno izlazi? kao pobednik! Mo?da ti se samo frizura pokvari, ali nemoj da brine?, to će Mirna da sredi! A joooooj ![]()
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
Jeste,problem je sigurno hard prirode jer na Intel core 2 duo radi ok.Moguce da se u naredno vreme pojavi neki patch za majestic ali ko zna,do sada bi vec bio izbacen jer se Athlon 64 X2 prave vec 2 godine.Ajde da kazem da si kupovinom tog procesora napravio veliku gresku,bez obzira koliko i ja voleo AMD,Intel je prijatelju u ovoj generaciji procesora "malo" vise ispred konkurenta.Evo ti prost primer,ako uporedis athlon x2 5000 i core 2 duoE6400
videces da ga intel u vecini aplikacija sije bar za 20%! Serija procesora E6x000 ima daleko napredniju arhitekturu i prosto je glupost u ovakvom odnosu snaga kupiti x2.Proslo je vreme K7 arhitekture kod AMD-a koji se ravnopravno nosio sa Intelom,narocito u onom periodu sa barton jezgrom.Ali ta vremena su daleko iza nas a AMD je trenutno taj koji pokusava da uhvati prikljucak. Pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Pa covek rece da nece raspravu Intel-AMD
![]() Jesi probao sa driverom za procesor?
![]() |
#8 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
A kako se instalira procesor da radi kao uni procesor? I šta se time dobija, tj. gubi? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Majestic bas | Lamidass | Audio Software | 4 | 14-02-2009 08:11 PM |
yellow tools majestic i broomstick bass | markoni | Audio Software | 22 | 08-08-2005 02:57 AM |