|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Hteo bih da sastavim DAW koji bih koristio iskljucivo za Live. Pa razmisljam da li je bolje krenuti sa AMD-om ili sa Itelom.
Moja prvobitna zamisao je bio Athlon X2 4200+ AM2 (190 evra), sa nekom plocom do 90 evra. Medjutim, na jednom drugom forumu sam dobio preporuku da je bolje uzeti Intel E6400 (280 evra) sa plocom ASUS p5b (najjeftinija 130 evra). E sad, citao sam na internetu o tome kako Conroe tuce X2, ali se pitam da li je ta razlika u ceni 410 prema 280 evra opravdana. Tj. nije pitanje sta je bolje, nego sta je bolje za iste pare? I u slucaju AMD opcije, koju biste mi plocu preporucili za okvirno 100 evra? Od ostalih komponenata imam Emu1212m, 1 gb rama i 2xWD 80gb,7200, 8mb (spremno za raid). Inace svestan sam da je u Live upotrebi potrebno praviti kompromis, pa cu, za pocetak, koristiti samo Hypersonic 2 (8-9 traka) i neki Emulator X ili VSampler (1-2 trake). Kasnije bih dodavao jos ponesto od softvera a paralelno i jos malo rama. Da li bi sa AMD-om mogao da prodjem narednih godinu i po dana? Tj. da li je ovaj Allendeile ili Conroe overkill za jednog pocetnika, ili da li i mali Mujo treba da ide kud i svi? Pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Evo ja licno imam amd-a vec duze vreme ,ali mislim da bi ti mnogo bolje odradio posao taj intel [ recimo E6300 - 180e ] i neka stvarno kvalitetna ploca npr. Gigabyte S-775 GA-8I965P-DS4 [165e]...ploca ostaje ,a procesor ces jos 5 puta da promenis na ploci koja podrzava veliki broj procesora...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Bezsmisla ti je dao jako dobru kombinaciju-znaci E6300+Gigabyte 965p-ds4 i ja bih na ovo dodao kuler Zalmann 9500 CULed.
E6300 ti je jako overklokabilan,na ovom Gigabyteu uz pravu memoriju i Zalmanna ima da ide preko 3 Ghz ![]() Ja Imam trenutno Asusa P5bDeluxe wifi/ap i Pentium D 915,pa cekam da upgradeujem na C2D |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Vibrator
|
![]()
jednostavno, ako si na budzetu, onda amd, ako novac nije problem onda dual core.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
-= Mac OS X on Intel =- | ProkDu | Razno | 21 | 13-05-2006 10:57 AM |
5.25 GHz intel p4 | andrija | Computer Hardware | 3 | 19-01-2004 08:33 PM |