|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
banned
|
![]()
Za sve one kojima je potrebna kvalitetna korekcija visine tona, sada i kao VST, AU i RTAS plugin
http://www.celemony.com/cms/ falsirajte, pevajte i svirajte ravno do mile volje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Hehehe
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Ovaj plugin sam koristio jedno vreme, dok mi zenska nije dopizdela. Onda sam jednostavno rekao.. Idi na casove pevanja.. znala je da peva ali nikad pravu notu=kao da nije znala da peva.
Ali ako ne znate da pevate veoma je teshko napraviti sebe dobrim. Nije nemoguce zato shto sam to vec radio. Dve nedelje za 3 minuta pesme. Morao sam da koristim EQ i analizer frekvencisjkog spekta(zna se da hit glasovi imaju paran broj serija overtonova) tako da sam pitch shiftovo, eq neprane i snizavao ih. I na kraju glas je zvucao dobro ali malo vishe robotski. Taj efekat. Bolje vam je da uzmete vocaloid, umesto da pevate sami ako ne znate da pevate... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Nisam cuo za vocaloid , ali Meldyne koristim vec godinama sa fantasticnim rezultatima , specijalno od verzije 3 ...... treba mi oko 20 minuta da ispravim vokal na pesmi , a mogu se ispravljati i duvacki i gudacki instrumenti , kao i dodavati " promaseni " tonovi na npr solo na gitari ...... jedan od plugina bez koga ne bih voleo da mi se desi da ostanem bez njega .......
...... nisam nailazio na komplikacije tipa parnih i neparnih harmonika .... Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
VIP Member
|
![]()
Pozdrav
[/quote] Melodyne je mrak! Vocaloid je "masina" za pevanje...samplovi sa glasovima / slovima snimljeni pa ih "programiras"..malte ne ukucas tekst i ono peva....nije lose, ali je veliko smaranje i ne radi na svim stilovima... Najbolje je dobar pevac! Jeli, a kakvi su to parni brojevi overtonova u "hit vokalima"?? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Iskreno receno ne znam nazive na srpskom ali mogu objasniti upotrebom pozamljenica iz engleskog.
Primer: znash da nota A je 440 Hz..."Overtones" ili "harmonic series" su svi tonovi shto su proizvedeni iz tog fundamentala. Prvi bi bio 880Hz, drgu 1320Hz i tako dalje i tako dalje. Medjutim poshto je ljudski glas, ne samo baziran na frekvenciji vec i na "timbre" te harmonije ti daju osobinu. Razlog zashto moj glas zvuci drugacije od tvog i od Madone i Eminema. Kad sam ja radio taj projekat zenski vokali su ishli skroz do odprilike 80 KHz...iako mi to ne cujemo, to uveliko menja zvuk. Kao LFO na nekom sintu. 1Hz do 10Hz-mi to ne cujemo jer je ljudsko uho 20Hz do 20Khz. ali menja zvuk. I dase vratim na temu. parne harmonije su odlike hit vokala. Medjutim ja sam shvatio da skoro nijedan vokal nema ciste parne. Zato uvek ostavish koju neparnu, i spustish ili povisish parne za koji overtoun. Cisto da ne zvuci ko robot. Tj ako hoces da se j**** sa tim nedeljama. Ovo sam ja iscupao iz neke knjige o akustici i uhu, i kasnije u koledzu su mi objasnili detalje i ja sam pokushao da to uradim. Ali resenje je..nadji pevaca..Melodyne ti pomaze ako imash dobrog pevaca da ga samo malo povisish ili snizish, dok Vocaloid je veshtacki pevac. to je isto zajebancija. Ja sam ukucavao neke nashe tekstove i mogao sam samo par reci da namestim da zvuce kako treba. Kad nadjem Cd okacicu citav projekat. K? |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Celemony Melodyne - Direct Note Access | redroom | Audio Software | 40 | 17-03-2008 11:14 AM |