|
Dragan Ivanović Bas Maister, Studijski muzičar, aran?er, producent (saradjivao sa Vasil. H Bendom, Mangus, Van Gogh, Ceca, ...trenutno saradjuje sa Bala?evićem, Rambom, Sergejom Ćetkovićem i Strip...snimao bas Nevernim Bebama, Zdravku Čoliću, Van Goghu, Ceci, Regini, Vladi Georgiev, trenutno aktivan i kao DJ (projekat bassystem predstavlja perc.elemente) |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |||||
Pro Member
|
![]() Quote:
Quote:
nisam mislio toliko banalno ![]() ne , nego kad ( posto tako cujem ) fazno siris nesto .... desi se rupa izmedju toga i mono signala gde bi trebalo da bude normalan stereo signal .... na to sam mislio Quote:
Quote:
Quote:
![]() ![]() Pozdrav |
|||||
![]() |
![]() |
#2 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
pa na studijskom snimku je ista koncepcija sa gitara, samo su mnogo oštrije filtrirane, a i ima jedna gitara koja svira ritam. Sigurno su prezentnije, ove moje su fazno širene, ali meni to tako prija...kick u refrenu samo treba visočije filtrirati i dobila bi se definicija...
a na kompu možeš dobiti možda panoramsku širinu, ali dubinu i jasnu definiciju samog miksa malo teže Quote:
a što se tiče mackie zvučnika, nemaju oni problem sa basovima, nego tvoja soba...ako se sjećaš tražio sam slušalice da bih snimio bass, jer je sve rezonovalo u subovima... |
|
![]() |
![]() |
#3 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
mada to nije pretjerano bitno...samo sam htio da vidim da li je i vama snimak iz kompa čistiji, dublji, ?iri....moglo bi se to fino (ponovo) uradit' |
|
![]() |
![]() |
#4 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
no nema veze , snimak iz kompa zvuci dublje , sa vise 3d i dinamicki bolje sto opet govori da je u coveku vise nego u opremi .... a Habic je Habic ..... ![]() I ono sto su uradili je stvarno 2 d ...... sad posle desetak slusanja me fascinira kako su zapravo uspeli toliko da useru :o ![]() nema veze ..... bitno je da imas svoj korpus delikt ..... Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
#5 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
dva različita mono zvuka NIKAKO NE MOGU DA BUDU u kontrafazi...bar ne stalno, tj, zanemrljivo objasni mi ?ta znači fazno ?iriti (recimo dvije različite mono gitare)?? |
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Member
|
![]()
Fazni pomeraj ili fazna razlika dva signnala bi trebalo da oznacava vremensku razliku u odnosima pocetaka ta dva signala. Iliti kasnjenje jednog signala u odnosu na drugi. Nije li to stereo slika?
Quote:
http://mikroelektronika.elfak.ni.ac.yu/PDFfiles/AC.pdf
"Tehnologije u razvoju zahtevaju zone bezakonja." Last edited by nESbo; 30-11-2006 at 10:55 AM. |
|
![]() |
![]() |
#7 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
i još nešto: da bi se poništile (tj. da bi ovaj efekat ikako smetao ovom snimku) ovo bi trebalo da se sluša MONO, što ja ne uzimam kao opciju (naravno, za TV pravim drugačiji mix, MONO, svjestan sam ovih zamki) Last edited by bassystem; 30-11-2006 at 12:10 PM. |
|
![]() |
![]() |
#8 | |
Banned
|
![]() Quote:
DaBear nije bilo zlonamerno (nisam hteo da te nesto nerviram) ,ali o Van Goghu nemam neko misljenje .Znam da je glupo da komentarishem o albumu koji nisam preslusao(pa ni necu) ali mi je dovoljno bilo da cujem i vidim ovo sto pustaju na mtv adria (ono sa perjem) ![]() Hehe pa nasminkani su kao devojcice i ne znam za London ali ovde se klinke(verujem i starije) loze na pevaca .I cini mi se kako se nekim bendovima popravlja produkcija da se ulenje i da im se cini kako je to dovoljno . |
|
![]() |
![]() |
#9 | |
Mason
|
![]() Quote:
Taj novi album mi se ne svidja sa druge strane i za mene mnogo vaznije strane, nego sto je to mix... Po meni, CD nema jaku pesmu, sto sam ja od njih ocekivao! Van Gogh je meni jedan od ne vise od 5 omiljenih bandova, ako gledamo samo trenutno aktivne bandove, da ne lupim, ali... VRLO VISOKO. Djuleta cesto optuzuju da krade kao svraka i ja neznam sta je od tih prica tacno, a sta ne, ali... i ja da umem da onako "kradem" i ja bih "krao". Nazalost... i mene, dugogodisnjeg obozavaoca grupe Van Gogh, je poslednji album razocharao... fale "samo" te dve dve pesme na disku, koje bi grupi vratile staru tezinu, koju je grupa imala... Ko je voleo album "Strast" i album "Hodi", zna o chemu pricam... Izvinjavam se na Off-topicu, posto ovo nema veze sa fazama, ali... eto ... ima sa nekim drugim fazama... ![]()
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 01-12-2006 at 02:07 AM. |
|
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Opet problem u problem-programu | ANITA | Audio Software | 23 | 02-10-2007 10:14 PM |
problem.. midi problem | nestor | Audio Produkcija - Tehnike | 2 | 15-12-2006 05:24 AM |
problem veoma ozbiljan problem | alavuk | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 15-10-2006 02:47 PM |