|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
evo zavrsavam neke pesme(text,melodija,aranzman) i ne znam sta da radim s time.u pitanju je pop,ima i nekih polu zabavnih polu narodnih pesama sto su da kazem sada "u fazonu",za jednu mislim da je totalni hit.to radim cisto iz ljubavi prema muzici i uzivam u tome.Elem,KOME BIH MOGAO DA PONUDIM TE PESME UZ NOVCANU NADOKNADU , KAKO SE KRECU CENE KOMPLETNO URADJENIH KOMPOZICIJA,I KOLIKO BIH JA KAO ANONIMAN LIK MOGAO DA DOBIJEM ZA TO?,ponavljam sa textom, melodijom i aranzmanom.VELIKI POZDRAV SVIMA SA FORUMA!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
I ja imam sličnu ideju ,probaj ih prodati ili izdavaču ili direktno izvođaču,?alji na sve moguće adrese,to kaj si anoniman nema nikakve veze ako ima? dobre pjesme,ja bi pjesmu cijenio 200eu,s tim da to nije fiksno,valja malo spustiti,neki kompromis naći.Ta cijena mislim da nije pretjerana ako uzme? u obzir da sa jednom pjesmom ima? da se bavi? barem mjesec dana,ako hoće? valjano da ju zbavi?,ma kakvih mjesec i vi?e pogotovo ako pi?e? i tekst,tak da je ta cijena stvarno minimalni ekvivalent za utro?eno vrijeme i obavljeni posao.
Ja jo? nemam cijeli album pa sam probal prodati dvije pjesme bendu koji treba singl,no nisam uspio nai?el sam samo na prenapuhani ego ?kolskog kolege vođe benda.Također su "renomirani"pjesmopisci povezani sa nekim izdavačima pa uz pjesmu nude i mogućnost da se materijal izda za dotičnog izdavača ili da se snimi u nekom skupocijenijem studiu i sl.,dakle nude neki paket gdi automatski mi mali autorčići ispadamo iz igre,makar je takva pjesma u velikoj većini slučajeva zadnji eurovizijski trash,evo to su neke prepreke na koje sam nai?el i koje se mogu očekivati.Pi?i dal si uspio prodati ?togod i kakva su tvoja iskustva. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Mislim da ne bi bilo tesko napraviti programcic koji bi na dugme izbacivao po jednu takvu pesmu, sa sve tekstom i melodijskom linijom, i eto ti izvor zarade
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
|
![]()
tesko, moj koki, svi bi mi odavde to htjeli....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Koliko trazis?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
MAO
|
![]()
ej, ovo i mene zanima... jer par puta kada sam radio reklame za kintu sam skontao da bi mi prilično lako bilo da štancujem ovo što se smatra sada popularnom zabavnom muzikom... tako da, mrmoti, ako vam treba jeftina radna snaga, slobodno se javte... ja sam do sada uglavnom snimao, mixao i producirao živu muziku drugih autora, retko krenem nešto sam da komponujem, jer mi fali motivacija.. zato su mi reklame bile skroz ok povod, i ispalo je veoma lako, a uspešno...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
Last edited by Mogli; 13-11-2006 at 10:51 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Otisli ste u materinu.
Pesmu je najlakse prodati tako da je pustis da se proda sama (ala serem)! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Eto, odmah proradi nas mentalitet! Na pocetu sam radio sa svima koji su hteli nesto da rade, samo da bi se probio, upoznao ljude , dobio sansu da pokazem nesto....Pa posle kad sam bio siguran da mogu da odradim sve sto bace na mene, poceo sam da smaram ljude za vece poslove. Ja sam puno mojih mikseva dobio na "spec" (spekulativni miks - ako im se svidja uzmu i plate! ako im se ne svidja - nema para!) Kad upoznam ili smaram nekog za koga nisam radio pre - uvek im ponudim da uradim miks / produkciju, sta vec...pa ako im se svidja - kazem im koliko ce da kosta! Ako im se ne svidja - nikom nista! Upali u 99,99% slucajeva. Na meni je da onda uradim to da zvuci mega, da se oni "ukake" i da budem siguran da potrosenih 3-4 dana nece otici u nepovrat! Nekada i izduvam, ali vredi pokusati. A tek za reklame za TV...ima se vrlo mali rok 24-48 sati vrlo cesto...Mora da bude Broadcast Quality - plus muzika mora da se svidi svima (reziser, agencij, klijent). To je onda - puno stresa, nespavanje 2-3 dana..i NEZNA SE DA LI CE DA BUDE NESTO!! Nekada bude 5-6 koje prodanu ali ona 7-ma, pokrije sve to! Tako i za pesmu - kad si nepoznat, uradi puno toga za dzabe, da bi te ljudi primetili. Ako neko uzme tvoju pesmu - odmah vise nisi nepoznat! A pogotovo ako si mlad i stanujes kod mame i tate i hranis se tamo i dobijas dzeparac! Sta imas da izgubis??? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
kako prodati pjesmu? | Hepek | Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... | 3 | 06-11-2009 02:22 PM |
kako prodati krsh bubanj | shashko | Pricaonica | 9 | 01-05-2009 10:18 AM |
tražim pesmu... | Arthur | Pricaonica | 0 | 12-12-2008 04:32 AM |
Kako da snimim pesmu na klavijaturi? | The_Shock_of_The_Lighting | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 11 | 22-10-2008 11:15 AM |
kako prodati pesmu? | Insomnia Studios | Promocija radova | 9 | 19-09-2008 06:41 PM |