|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
predpostavimo da imam dobar prostor, da je akustika zadovoljavajuca i da zelim opremu kojom cu moci odradjivati svoje projekte do kraja ili bar do zavrsnih koraka, masteringa, a da se ne zavrsava sve samo na mom demo snimku. Cijeli rock bend je u pitanju. Nadam se da se razumijemo. Ako bih imao na raspolaganju oko 10000e samo za opremu dajte mi neke upute, neku listu opreme koju bi vi u mom slucaju kupili.
![]()
![]() |
#2 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Tesko...... mislim moze i za 1000e, ali sve je to daleko od hi-end-a
Sve cene uzmi sa +-15 % DAW - min 700e zvucna - emu 1820m ili delta 1010 - 450 mackie onyx 1620 - 800e sm57 x3 -300e d112 - 180e oktava mk012 x2 -350 e rode nt1000 -280e presonus digi preamp - 350e Uad ultra pack - 1000e (moze i jeftinije ![]() yamaha msp5 - 550 e Adam p11a -1100e AKG k240m -100 e AT40h (ne znam tacnu oznaku) -50e kablovi, pecaljke......... - min 300e . . . Ovo sam onako, iz glave..... nesto sa cim moze da se radi, solidno. Monitori su ovde OK, a prvo prosirenje spiska bi moglo da bude ozbiljniji kondezatorski mic (c414, tlm103, NTK, AT4050........ ) i bolji preamp (spl, UA solo........), pa onda zvucna - FF800.................
![]() |
#4 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Hi end za te pare ne moze ..... ali ono sto ti Off kaze je skroz ok .... znaci da mozes korektno da snimis ( ovde vise zavisi od tvog umeca nego od opreme ) i da smiksas i da to ne zvuci losije od vecine Srpske produkcije . Ovde se u principu radi sa jeftinom opremom , tako da ti Hi end oprema ne treba da bi radio u Srbiji kao vecina . Ako imas ideju da zvucis kao tvoji idoli .... onda ti treba vise novca . Kad ne bi snimao bubnjeve .... onda bi se sveo na 1 preamp , par finih mikrofona i bolje slusanje i DAW .... i onda bi ti 10 000 znacilo da kupis dosta bolju opremu znaci umesto 8 preampa 1 , umesto 8 - 16 AD DA .... uzimas 2 ADDA ...... umesto 10 mikrofona .... 1 - 2 bolja ..... U tom slucaju oprema ce biti vrlo zadovoljavajuca , a zvuk cenajvise zavisiti od kvaliteta benda , samih aranzmana , kao i tvog umeca da snimis i smiksas to sto ste radili ..... Nadam se da sam pomogao ..... Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
Zašto u Banjaluci SVI hoće da rade SVE???
![]()
![]() |
#6 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Pa da bi Behringer i ostali njima slicni bili jos ozbiljnije firme i jos vise rasli (u svakom smislu, i po kreditnoj sposobnosti, i po prodaji, zaradi... na stranu kvalitet i price o tome)... Osetili su odaklen vetar duva, i razvili jedra ![]() Pa kada dodje do toga da je ukupan novac utrosen za svu "jeftinu" i "low-end" opremu na nekoj teritoriji visestruko veci od novca utrosenog za tzv. "high-end", onda ce biti jasnije sta Behringer i ostali u stvari rade... ![]() pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Ja racunam na malo dugorocnija ulaganja a naveo sam lovu koju bih mogao obezbjediti u skorije vrijeme. Znaci zapoceti nesto dobro i nastaviti ulagati i siriti. Stvari su takve da me zanima i studijski rad jednako kao i autorski tako da bi mi najlakse i najproduktivnije bilo raditi u svom studiju i na kraju (koliko se moze) dobiti nesto da vrijedi, da mogu zavrsiti posao. Zar je to bas toliko tesko ostvariti?
![]()
![]() |
#8 | |
Moderator
|
![]() Quote:
High-End oprema se pravi sa zeljom da se izbegnu kompromisi. Recimo, lupam, ako neko dokazano na blind testu cuje razliku izmedju bakarne i zlatne zice, ... eto... stavice se zlatna zica (cena nije problem!)... samo navodim primer... potpuno nevezan za neku realnost. To posle kosta papreno, itd. Realno je u pitanju i stabilnost rada sprave, na raznim temperaturama, dugotrajnost, robusnost, dugovecnost, ponovljivost setup-a... znaci veoma skupe komponente... ne bi mi verovao kada bih ti rekao da odlican rotary switch za atenuator sa 24 polozaja i cetiri segmenta kosta vise od pojedinacnih cena polovine kompletnih sprava koje Behringer proizvodi... a ti to vidis samo kao "dugme" na high-end spravi! E s obzirom da ta skupa oprema ne moze lako da nadje kupca, jer mora i da je isplati, pojavljuju se i "jeftine" ponude na trzistu, koje funkcionisu slicno, najcesce rade, mnoge cak i vrlo uspesno, ali NISU high-end... Prema tome moguce je sve sastaviti od high-end sprava, samo treba da dodas nulu na cifru koju si predlozio i da je pomnozis sa N, gde je N "neki" broj. pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#9 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Kupio bih od Gabriela SSL i Olimic studio! Ako pricamo o predpostavkama, onda moze svasta. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Mason
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |