Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 29-10-2006, 10:58 PM   #1
idekius
Mason

idekius's Avatar

Default Aleksandra Kovac

"Aleksandra Kovač nominovana je za prestižnu MTV evropsku muzičku nagradu u kategoriji za najboljeg izvođača sa područja koje pokriva „MTV Adrija“. Njen singl „C’mon Boy“ postao je pravi hit, a spot se već mjesecima emituje na toj televiziji. Pored Aleksandre, u istoj kategoriji nominovani su reper Edo Majka i kontroverzna grupa „Let 3“ iz Hrvatske, te slovenački predstavnici, pjevačica Neiša i bend „Sidarta“.
- Iskreno sam oduševljena, jer sigurno pripadam MTV generaciji i odrasla sam na toj muzici, a sada imam sreću i čast da budem nominovana. Za mene, MTV je najveća i najbolja stanica na svijetu koja se bavi popularnom muzikom, te smatram da je veliki uspeh da prvi put u istoriji bude nominovan izvođač iz Srbije. Dok smo radili na mom albumu, Roman Goršak i ja smo gledali da pokažemo i dokažemo da Beograd može da pruži nešto što komunicira sa svjetskim standardima u muzici i kulturi - kaže Aleksandra Kovač i dodaje da se ne plaši konkurencije.
- Svi nominovani su dosta stilski različiti i iza većine stoje ogromne mašinerije muzičke industrije, a i same države iz kojih potiču. Roman i ja smo sve ovo uradili sami i pitanje je koliko ćemo moći da se nosimo sa velikim korporacijama. Mislim da je sama nominacija velika pobjeda srpske popularne kulture, ali se svakako nadam pobjedi - optimistično priča Aleksandra koja trenutno okuplja bend pa će uskoro publika moći da je čuje i vidi uživo.
- Spremam novi spot za treći singl sa albuma „Med i mleko“. Uskoro će i promocija u Beogradu, a krenuće i nastupi sa bendom - zaključuje Aleksandra Kovač.
Inače, pobjednika u ovoj kategoriji će izabrati gledaoci koji će za svog favorita moći da glasaju na Internetu. Nominovane u kategoriji za najboljeg izvođača „MTV Adrije“ izabrali su predstavnici muzičke industrije iz regiona i 50 slučajno odabranih gledalaca. Mogućnost ulaska u ovu kategoriju imali su svi izvođači u regionu čiji su video-spotovi prikazivani na „MTV Adriji“ proteklih godinu dana. Ovogodišnja 13. dodjela evropskih muzičkih MTV nagrada biće održana 2. novembra u Danskoj, u Kopenhagenu. Organizatori najavljuju da će prenos ići simultano sa dvije pozornice. Jedna će biti smještena u izložbenom centru „Bela“, a druga na središnjem gradskom trgu. Ove godine se drugi put dodjeljuju nagrade u kategoriji najbolji izvođač „MTV Adrije“. Prošle godine je ovu nagradu odnjela slovenačka grupa „Sidarta“, a među nominovanima nije bilo izvođača iz Srbije."

Text preuzet sa:
http://radio-balkan.com/index.php?op...d=691&Itemid=5

A Aleksandri iskrene cestitke i najlepse zelje... Drago mi je da neko od nasih ide tamo, kao sto mi je i drago sto je MTV pokrio ovaj prostor...

Ipak... bolje ista, nego nista Znam da mnogi pizde i besne na MTV, ali... ako pogledamo konkurenciju koja se ovde ogleda u TV Pink i sl... , ne bas srecnim festivalchicima itd... treba da postoji i nesto drugacije...
Old 30-10-2006, 12:01 AM   #2
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

Default Re: Aleksandra Kovac

naravno sve cestitke i glasao sam za nju na sajtu jos kad je to i pocelo , generalno svidja mi se ova prica oko mtv adrije malo ce se podici kvalitet spotova ako ne i same muzicke produkcije tj vec se dize polako , sam izbor mtv ardije je ok nije previse napadan tj ima klasicnu mtv rotaciju formu i sl. , samo mi je cudna koncepcija pure adrija koja traje svega 10/15 minuta bolje da ide dva puta dnevno po recimo 30. minuta , i sto forsiraju neku glupu slovenacku pop muziku ako to tako moze da se nazove , pozitivno je sto su vrteli beogradski sindikat do besvesti i sto postoji relativno ok autorskih emisija (block) i tako dalje ...

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 30-10-2006, 01:39 AM   #3
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

glasah za EDA.. lično mi se čini kao mnogo ozbiljniji umetnik od gospođe... uz dužno poštovanje... dvoumio sam se i oko LET 3, ali mi se čini da njima takva nagrada i ovako nije bila cilj..
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 30-10-2006, 02:23 AM   #4
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

edu svaka cast na zadnjem izdatom albumom , produkcija je domaci zadatak kao i textovi

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 30-10-2006, 10:16 AM   #5
idekius
Mason

idekius's Avatar

Svidja se i meni Edo Majka... Let 3 pogotovu...
SAmo, nije bas za poredjenje Edo sa Aleksandrom Kovach, to je skroz druga pricha. Dobro je po meni i jedno i drugo, samo su to likovi iz razlicitih filmova
Aleksandrin album je malo vishe "sviracki" odradjen, sto je za mene O.K.
Produkcija je mogla da bude malo "bolja", ali... u redu je i ovako.

U svakom sluchaju, lepa pesma na lepom mestu
Old 31-10-2006, 10:14 AM   #6
DADDY Z
Moderator

DADDY Z's Avatar

ako poredimo pesme koje su nominovane EDO je naj
iskreno C'mon boy mi je najslabija pesma na AK albumu a stvar od LET3 mi je totalna katastrofa...
Ako bi poredili albume tu bi situacija bila mnogo drugačija..
glasaću za Aleksandru čisto zbog podrške mada mislim da bi sa prvim hitom pokupila više glasova
DADDY Z is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules