|
Dragan Ivanović Bas Maister, Studijski muzičar, aran?er, producent (saradjivao sa Vasil. H Bendom, Mangus, Van Gogh, Ceca, ...trenutno saradjuje sa Bala?evićem, Rambom, Sergejom Ćetkovićem i Strip...snimao bas Nevernim Bebama, Zdravku Čoliću, Van Goghu, Ceci, Regini, Vladi Georgiev, trenutno aktivan i kao DJ (projekat bassystem predstavlja perc.elemente) |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
e ovaj oduvek mi je bass u reggae muzici bio "misterija" kako dobiju tu fanki sirovost , odsviram ja nesto preko klavijature al' previse je cisto, koje su to "klasicne" skale sa kojim se dobija taj fank ? :]
Mitar 15 god. Vrbas P.s. zelim da se dopisujem sa ostalim vrsnjacima koje vole rap , ua metal ! skupljam salvete i znacke , imam veliku kolekciju postanskih markica pa bi voleo da s menjam , moj internet sajt je mitar15@vrbas.co.yu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
koliko se ja razumijem u reggae (rege, srpski??) u pitanju su obične skale (dur, mol, pentatonika, blues...) nego je fora u sub-bassu. To mi je nekako karakteristično za rege, odvrnu sabove i sviraju opu?tene, monotone linije...bilo bi dobro da mi uploaduje? neku liniju pa da poslu?am na ?to misli?!
|
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
ok ! samo trebace mi malo vremena da "razvrstam" ono barem po 30 sec. par pesama :]
|
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Mada ima nešto i u palm mutingu. Zar ne?
#5 |
Pro Member
|
![]()
pazi sve je moguce, ionako vecina njih nije skolovana , tj brass sekcije uglavnom jesu,gledao sam dosta dokumentarca o raznim muzicarima svi iz brass sekcije imaju neku skolu tj svi su poceli u nekoj skolskoj sekciji i sl. ali ostali ko da su "rodjeni nauceni " za instrument sviraju a da nije brass sekcija :]
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
e, da, dobro si se sjetio, to je vrlo divan izum rege muzike...a to je najbolje prenio i u drugu muziku (i najbolje svira, po mom mi?ljenju) čuveni, malo krupniji čo'ek Antony Jackson |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
Kad smo već kod prenošenja...
Kako ti se sviđa Wootenov Bass Tribute sa Soul Circusa? Mislim da bi ono svaki basista trebao počuti!
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
jel mozes da mi objasnis ovo ??? mozda je to sto "trazim" :] uskoro tj veceras cu da bacim neke semplice |
|
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|