|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
pa kako bi to izgledalo ? ceo proces znaci od mixa pesme do konacnog zvuka !
Hvala unapred! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
ok ali to je finalni deo obrade , zanima me dali finalni mix za cd/vinil treba da menjam ili ne ? znaci npr. 48/24 ... ja sam za jedan spot samo 44/16 stereo prebacio u mono smanjio na -3 i kad se to pustilo na tv-u bilo je "prejako" tj malo su basevi jeli sn ali zanimljivo je to da inace ta televizija nema gornji spektar od 10khz do 16/22 khz ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
VIP Member
|
![]()
Ovo i mene zanima! Do sad sam radila za glazbene knjiznice (USA..) koje u ne trebaju (preferiraju NE) masterirane stvari, a sad radim nesto za HR i tu treba biti sve gotovo! Bas se pitam na sto treba obratiit paznju da ne zeznem nesto bitno.
Awacs Ne kuzim kako mislis prebaciti u mono? Samo provjere radi? Ili kao additional mix u monu i stereu ili sto si mislio? Znam da kod tv-a treba obratiti paznju na mono-kompatibilnost, ali bas davati mono snimke.. :/ Daj pojasni sto si htio reci! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
znaci krajni signal je mono ali pazi mozda kod vas htv mozda ima stereo audio pa ne bi bilo lose da se naprave 2 verzije stereo i mono...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
Naravno da nema smisla praviti poseban mix za TV. Neophodno je samo obratiti paznju na korelaciju i sve ce biti u redu.
Ovo vazi ako je u pitanju muzika za neki spot i sl. Ukoliko radite nesto unapred predvidjeno za emitovanje na nasim televizijama (dzinglovi, reklame, spice), sve u mono i mirna Backa. Last edited by dragutinos; 04-10-2006 at 12:20 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kuda ide ovaj muzicki svijet!?! | Maiv | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 14 | 27-01-2008 02:48 AM |
Muzicki instrumeni | OFF | Predlozi i sugestije | 7 | 22-04-2005 10:30 PM |