|
Zoran Vračević - Vrač Jedan od nasih najrenomiranijih producenata, Clubing/Single Mixing veteran, covjek ciji je spisak uspjesnih radova veoma, veoma bogat (Ceca-London Mix, Las Ketchup (2 singla),Kylie, Jamelia, Bob Marley (2 singla), M People, Gloria Estefan, Bond, Narcoti Thrust (2 singla), Aaron Soul, Sugarbabes, Candice Alley,, Nate James, Kathy Brown, Kristine W, Doobie Brothers, Shystie, Raghav, Negrocan, Alabina, Ladies First, Nio...) |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Banned
|
![]()
Na kojoj jačini zvuka je najbolje raditi...da li treba tiše, jače ili osrednje slušanje?
|
![]() |
![]() |
#2 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
dobro ti je pitanje (postavljeno, mislim..ha,ha,..) Pa ja slusam prvo "osrednje", pa oda malo duze "tishe" pa malo grunem minut-dva, pa onda opet tishe itd....i tako u krug. Dok ne smiksam... |
|
![]() |
![]() |
#3 |
Banned
|
![]()
pa i ja inače radim tako najčešće...
ponekad mi se desi da sve smiksam da sve gruva kako treba kad se pojača,medjutim kad smanjim čuje se slabije nego što bi valjalo..onda isprobavam razno-razne master kompresore-limitere da mi to isprave ali uvijek se izgubi ona prva dobra jačina..da li ti je poznata ova pojava? |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Kada se sve poklopi i "umesi" da snimak gruva i na maloj snazi, budi siguran da ce itekako gruvati i izuvati na vecoj snazi. Dakle, prava dinamika i punch, ako postoje, postoje i cuju se i na tihom slusanju!!!
|
![]() |
![]() |
#5 | |
Banned
|
![]() Quote:
bas je u tome poenta da mi u tom slučaju kad pojačam ponekad bude preglasno i iritantno! |
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Pozdrav... |
|
![]() |
![]() |
#7 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Vrlo je moguce, iz toga sto navodis, da si monitore previse opteretio... Pojave koje se mogu desiti: - Pikove ti odseca pojacalo jer si prejakim signalom usao u njega (slicno limiteru, doprinosi utisku "glasnijeg") - Kada su drajveri u zvucniku prepobudjeni javlja se pojava slicna kompresoru ali zvuci ruznije (opet doprinosi utisku "glasnijeg") - Na nekim aktivnim monitorima proizvodjaci stavljaju limiter-kompresor na ulazu... u cilju smanjenja mogucnosti da monitori riknu... i to doprinosi utisku "glasnijeg"... kada ih "preopteretis" Sve ovo navedeno nisu odlike tvog miksa, nego su "lazi" koje ti lansira monitor... tako da je najbolje da utisas do mere kada ti miks zvuci slicno na svim jacinama manjim od te... i da ne prelazis tu granicu. pozdrav bogi p.s. Pod "glasnije" podrazumevam subjektivni osecaj nastao usled povecanja efektivnog RMS-a.
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Moj savet a verovatno i opsti ..... srednja snaga , da mozes da pricas u sobi normalno dok mixas ...... i onda provere na raznim snagama ..... I ono sto sam definitivno svatio iz Oggy jevih prica ..... zasto treba imati ns10 kao sporedno slusanje ..... Jednostavno , umesto " savrsenog " zvucnika , ja koristim HR 824 ( polipropilenski , bas radijator , integrisano pojacalo 8 " ) i ns10 ( papir , kompresiona kutija , externo pojacalo ...... i ko zna koje su vec razlike ) i onda menjam izmedju njih ...... Mislim da takve kombinacije ( u saradnji sa prostorijom koja treba biti bar prosecna ) pokrivaju dovoljan prostor razlika , da se postize velika verovatnoca da ce mix da zazvuci ( bar sto se tice zvucnika ) ...... dalje je ipak i tvoje iskustvo ...... Neki ljudi ( svaka im cast ) mogu da mixaju samo na NS10 ......:o Pozdrav |
|
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Snimanje Zvuka | performans | Tutorijali | 17 | 04-12-2009 03:23 AM |
Ka?njenje zvuka | loverboydex | Computer Hardware | 22 | 19-04-2009 12:30 PM |
Nema zvuka.. | Inovative_kg | Audio Software | 7 | 06-04-2009 07:28 PM |
Sirenje zvuka | Tazman | Audio Software | 25 | 05-04-2006 12:46 PM |