| 
 | |||||||
| Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. | 
|  | 
|  | Thread Tools | Display Modes | 
|  | 
|  21-09-2006, 01:49 AM | #1 | 
| Senior Member Join Date: Nov 2004 Location: Beograd 
				 |  Moog Minimoog VS Arturia Minimoog & Minimosta 

Nesto sam sumnjicav prema ovim emulacijama... Cuo sam neke farbe sa pravog minimoog-a i imam utisak da ove emulacije nisu bas 100% uspesne,vec negde oko 70%.  Lici,ali nije to to. Da li se varam ili ne? | 
|   |   | 
|  21-09-2006, 10:38 AM | #2 | 
| Administrator Join Date: May 2003 Location: Beograd 
				 |  Re: Moog Minimoog VS Arturia Minimoog & Minimosta 

Ne znam, meni je Minimonsta stvarno nesto najblize, a cini mi se da je i Idekius poredio sa pravim i da je dosao do istog zakljucka...
		 | 
|   |   | 
|  22-09-2006, 04:15 PM | #3 | |
| Senior Member Join Date: Apr 2006 Location: DreamLand 
				 |  Re: Moog Minimoog VS Arturia Minimoog & Minimosta Quote: 
 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . i ja to isto mislim. RM | |
|   |   | 
|  22-09-2006, 04:41 PM | #4 | 
| Vibrator Join Date: Aug 2004 Location: Novi Sad 

gianfranco, zaboravio si ohmforce symptohm melohman..
		 | 
|   |   | 
|  22-09-2006, 05:37 PM | #5 | 

Lesho,hvala.Evo sad sam ga instalirao... pa da vidimo i to cudo kako radi     RetroMan meni se desava i da jedan isti synth (emulacija) zvuci drugacije,a isti parametri.Konkretno kod Arturije. I cesto je "nestabilan" ...cas je cist,cas distorzira,cas je tanak,pa debeo,vise pa manje detuned... Ne mozes ga ukrotiti! Zajebana ta struja kod "analognih" VST synth-eva   | 
|   |   | 
|  22-09-2006, 10:13 PM | #6 | 
| Pro Member Join Date: Aug 2006 Location: Skopje 

prob'o neko minimax sa creamware-a ? :] a da glasam za minimonsta !

__________________ menjam nove fosile za ritam masinu ...  xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda" Last edited by alavuk; 22-09-2006 at 10:16 PM. | 
|   |   | 
|  29-09-2006, 01:48 PM | #7 | |
| Pro Member Join Date: Jan 2004 Location: Subotica 
				 |  Re: Moog Minimoog VS Arturia Minimoog & Minimosta Quote: 
  . Da li je neko primetio da se envelope generatori na VCA ponasaju cudno na Minimonsta?Isto i kad otvoris resonance do pola ,filter se ne ponasa prirodno     | |
|   |   | 
|  21-09-2006, 10:41 AM | #8 | 
| Psiho Join Date: May 2006 Location: Rijeka / HR 

Moog ima dosta emulacija. Ako prichamo o "G-Media - MiniMonster" onda bih rekao da je faktor uspjeshnosti emulacije jedva 50%. Naime MiniMonster zvuchi isto kao MiniMoog a ima neusporedivo vishe moguchnosti od pravog MiniMoog-a. Npr.: - polifonija, unison - 12 varijacija svakog patcha i moguchnost morphanja sinhronizirano s tempom - LFO i Envelope sa OhmForce logikom programiranja Za Arp2600 ne bih znao jer nisam nikad chuo original osim u jednoj Hallucinogen stvari a to bash i nie dovoljno za neku procjenu. 
				__________________ "It occurred to me by intuition, and music was the driving force behind that intuition. My discovery was the result of musical perception". Albert Einstein speaking about his discovery. | 
|   |   | 
|  21-09-2006, 12:00 PM | #9 | 

Pokusao sam koristeci Minimonsta,da napravim bass kao sto je jedan (preset) iz Bass Trilogy-ja,koji je sa  pravog Minimoog-a, i nema sanse da se priblizim znacajnije tom soundu...  lici,ali nije to to... Verovatno dobro emulira lead soundove itd... ali kada je u pitanju bass,tu sam sumnjicav zbog prethodno navedenog! | 
|   |   | 
|  21-09-2006, 07:08 PM | #10 | 
| Psiho Join Date: May 2006 Location: Rijeka / HR 

Trilogy je djelo Spectrasonic ekipe. Kad je u pitanju sound sempl kolekcija, pa i njihovih ROMplera, definitivno su medju najboljima u svijetu. Budi siguran da je svaki preset iz Trilogy-a nakon semplanja instrumenta proshao temeljitu rekonstrukciju i kozmetiku. Svi semplovi su "fazno" korigirani i to je mozhda i najbitnija komponenta koja razlikuje Spectrasonic od ostatka konkurencije. Spectra-Q je njihov plug in s koim se mogu vrshiti korekcije faza u frekvencijama ispod 500 Hz, i koliko mi je poznato to je jedini takav funkcionalni alat na trzhishtu. Isti takodjer ima kontrolu harmonika, kako analognih tako i digitalnih. Trilogy nisu samo semplovi... to su snimci instrumenata na koima je netko diplomirao post produkciju. U konachnici, vech je MiniMoog V dobio odobrenje od samog gospodina Moog-a da nosi originalni logotip Moog. MiniMonster je i daleko napredniji VST od MiniMoog V i svaka razlika je 99% subjektivna. 
				__________________ "It occurred to me by intuition, and music was the driving force behind that intuition. My discovery was the result of musical perception". Albert Einstein speaking about his discovery. | 
|   |   | 
|  | 
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| 
 | 
 | 
|  Similar Threads | ||||
| Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post | 
| minimoog.. | clusterchord | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 32 | 11-09-2009 10:45 PM | 
| Stigo Minimoog OS!!! | gregor z | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 20 | 17-11-2008 01:42 PM |