|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Nesto sam sumnjicav prema ovim emulacijama... Cuo sam neke farbe sa pravog minimoog-a i imam utisak da ove emulacije nisu bas 100% uspesne,vec negde oko 70%. Lici,ali nije to to.
Da li se varam ili ne? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
|
![]()
Ne znam, meni je Minimonsta stvarno nesto najblize, a cini mi se da je i Idekius poredio sa pravim i da je dosao do istog zakljucka...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . i ja to isto mislim. RM |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Vibrator
|
![]()
gianfranco, zaboravio si ohmforce symptohm melohman..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Lesho,hvala.Evo sad sam ga instalirao... pa da vidimo i to cudo kako radi
![]() RetroMan meni se desava i da jedan isti synth (emulacija) zvuci drugacije,a isti parametri.Konkretno kod Arturije. I cesto je "nestabilan" ...cas je cist,cas distorzira,cas je tanak,pa debeo,vise pa manje detuned... Ne mozes ga ukrotiti! Zajebana ta struja kod "analognih" VST synth-eva ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
prob'o neko minimax sa creamware-a ? :] a da glasam za minimonsta !
menjam nove fosile za ritam masinu ... ![]() xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda" Last edited by alavuk; 22-09-2006 at 09:16 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Da li je neko primetio da se envelope generatori na VCA ponasaju cudno na Minimonsta?Isto i kad otvoris resonance do pola ,filter se ne ponasa prirodno ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Psiho
|
![]()
Moog ima dosta emulacija. Ako prichamo o "G-Media - MiniMonster" onda bih rekao da je faktor uspjeshnosti emulacije jedva 50%. Naime MiniMonster zvuchi isto kao MiniMoog a ima neusporedivo vishe moguchnosti od pravog MiniMoog-a. Npr.:
- polifonija, unison - 12 varijacija svakog patcha i moguchnost morphanja sinhronizirano s tempom - LFO i Envelope sa OhmForce logikom programiranja Za Arp2600 ne bih znao jer nisam nikad chuo original osim u jednoj Hallucinogen stvari a to bash i nie dovoljno za neku procjenu.
![]() |
#9 |
Senior Member
|
![]()
Pokusao sam koristeci Minimonsta,da napravim bass kao sto je jedan (preset) iz Bass Trilogy-ja,koji je sa pravog Minimoog-a, i nema sanse da se priblizim znacajnije tom soundu... lici,ali nije to to...
Verovatno dobro emulira lead soundove itd... ali kada je u pitanju bass,tu sam sumnjicav zbog prethodno navedenog! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Psiho
|
![]()
Trilogy je djelo Spectrasonic ekipe. Kad je u pitanju sound sempl kolekcija, pa i njihovih ROMplera, definitivno su medju najboljima u svijetu. Budi siguran da je svaki preset iz Trilogy-a nakon semplanja instrumenta proshao temeljitu rekonstrukciju i kozmetiku. Svi semplovi su "fazno" korigirani i to je mozhda i najbitnija komponenta koja razlikuje Spectrasonic od ostatka konkurencije. Spectra-Q je njihov plug in s koim se mogu vrshiti korekcije faza u frekvencijama ispod 500 Hz, i koliko mi je poznato to je jedini takav funkcionalni alat na trzhishtu. Isti takodjer ima kontrolu harmonika, kako analognih tako i digitalnih.
Trilogy nisu samo semplovi... to su snimci instrumenata na koima je netko diplomirao post produkciju. U konachnici, vech je MiniMoog V dobio odobrenje od samog gospodina Moog-a da nosi originalni logotip Moog. MiniMonster je i daleko napredniji VST od MiniMoog V i svaka razlika je 99% subjektivna.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
minimoog.. | clusterchord | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 32 | 11-09-2009 09:45 PM |
Stigo Minimoog OS!!! | gregor z | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 20 | 17-11-2008 12:42 PM |