Go Back   Rumski Forum > Gost Foruma > Arhiva > Zoran Vračević - Vrač

Zoran Vračević - Vrač Jedan od nasih najrenomiranijih producenata, Clubing/Single Mixing veteran, covjek ciji je spisak uspjesnih radova veoma, veoma bogat (Ceca-London Mix, Las Ketchup (2 singla),Kylie, Jamelia, Bob Marley (2 singla), M People, Gloria Estefan, Bond, Narcoti Thrust (2 singla), Aaron Soul, Sugarbabes, Candice Alley,, Nate James, Kathy Brown, Kristine W, Doobie Brothers, Shystie, Raghav, Negrocan, Alabina, Ladies First, Nio...)

Thread Tools Display Modes
Old 26-08-2006, 03:11 PM   #1
strasni zmaj
Member

strasni zmaj's Avatar

Default naucna fantastika

doktore, jel imate tamo u studiu nekog naucnika, momka entuzijasta koji kuha kave personalu i brise prasinu sa tehnike? ...ili je "nezaposlenima ulaz zabranjen" spika? jesi li ti imao mentora kada si se poceo sa audio inzenjeringom?
strasni zmaj is offline  
Old 26-08-2006, 05:24 PM   #2
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: naucna fantastika

Quote:
Originally Posted by strasni zmaj
doktore, jel imate tamo u studiu nekog naucnika, momka entuzijasta koji kuha kave personalu i brise prasinu sa tehnike? ...ili je "nezaposlenima ulaz zabranjen" spika? jesi li ti imao mentora kada si se poceo sa audio inzenjeringom?
Ovi u glavnm SSL studiju uvek imaju asistenta (menjaju se na 1-2 godine..) a kad ima puno posla imaju i "work experience" klince. Mrmoti koji dolaze na praksu 2-3 nedelje, ali uglavnom ciste, peru sudove, kuvaju caj i kafu...ako imaju dva grama mozga, onda ih nekad puste u studio da sede i slusaju....

Ja sam puno radio po studijima pre nego sto sam dosao u London (pre 20 godina)..ovde sam bio jedno vreme u PWL studijima (Stock Aitken & Waterman), 2 nedelje kod Eurithmics-a u novom studiju (pa sam popizdeo i otisao brzo ..) i u nekom residental studiju van Londona, mesec dana. Brzo sam shvatio da ne zelim da budem tape-op, i da radim u studiju kao snimatelj samo...tezak i dug put...Odlucio sam da sam krenem svojim putem..he,he...i potrajalo je bogami!!

Ali sve sam uglavnom naucio sam...probao, zajebao se 100 puta i tako to...
DaBear is offline  
Old 26-08-2006, 07:07 PM   #3
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
2 nedelje kod Eurithmics-a u novom studiju (pa sam popizdeo i otisao brzo ..)
Off topic, ali ba? sam ne?to malopre sedeo sa drugarem, i u kafiću je i?lo ne?to od njih pa smo pominjali Dave Stewart-ov opus sa bendom. Jel tajna ?to si popizdeo?
Dushan_S is offline  
Old 26-08-2006, 07:34 PM   #4
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by Dushan_S
Off topic, ali ba? sam ne?to malopre sedeo sa drugarem, i u kafiću je i?lo ne?to od njih pa smo pominjali Dave Stewart-ov opus sa bendom. Jel tajna ?to si popizdeo?

Pa tad su bas reniovirali studio...rade majstori i te fore...i sad ocekuju od tebe da poturis ledja, cistis, nosis dzakove sa djubretom..itd. Nista od sedenja u studiju...Ja sam tad bio mlad (22) i pun sebe , iako veze nisam imao sa zivotom (mislio sam da je to sto sam naucio u Beogradu koma i da sam faca..) a i pare su bile smesne..cista eksploatacija....
Mozda je bila greska, da sam ostao duze ko zna sta bi se desilo...?
DaBear is offline  
Old 26-08-2006, 07:39 PM   #5
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear
Pa tad su bas reniovirali studio...rade majstori i te fore...i sad ocekuju od tebe da poturis ledja, cistis, nosis dzakove sa djubretom..itd. Nista od sedenja u studiju...Ja sam tad bio mlad (22) i pun sebe , iako veze nisam imao sa zivotom (mislio sam da je to sto sam naucio u Beogradu koma i da sam faca..) a i pare su bile smesne..cista eksploatacija....
Mozda je bila greska, da sam ostao duze ko zna sta bi se desilo...?
Mani, mo?da bi morao na svu tu muku i da redovno obdelava? Eni Lenoks, a sve to za manje pare nego sad... bolje ?to si oti?ao Hvala na odgovoru!
Dushan_S is offline  
Old 26-08-2006, 07:18 PM   #6
strasni zmaj
Member

strasni zmaj's Avatar

Quote:
Brzo sam shvatio da ne zelim da budem tape-op, i da radim u studiju kao snimatelj samo...tezak i dug put...Odlucio sam da sam krenem svojim putem..he,he...i potrajalo je bogami!!

Ali sve sam uglavnom naucio sam...probao, zajebao se 100 puta i tako to...
dobro je da je tako. ja bi osobno bio zadovoljan i poslom ustimavanja garage banda.

...gledao sam nedavno stranice sae instituta iz ljubljane. 5,5k eura mi se cini malo too much. kakve su cijene takvih stvari u londonu? vjerovatno je veci interes i ima vise ponuda. koja je tvoja procjena o stecenom znanju nakon zavrsetka takvog tecaja?
strasni zmaj is offline  
Old 26-08-2006, 07:42 PM   #7
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by strasni zmaj
dobro je da je tako. ja bi osobno bio zadovoljan i poslom ustimavanja garage banda.

...gledao sam nedavno stranice sae instituta iz ljubljane. 5,5k eura mi se cini malo too much. kakve su cijene takvih stvari u londonu? vjerovatno je veci interes i ima vise ponuda. koja je tvoja procjena o stecenom znanju nakon zavrsetka takvog tecaja?

To je sve lepo ako si 16 godina (toliko su obicno klinci koji pocunju u studiju) i stanujes kod caleta i keve (nemas velike troskove) onda je ok...kod nas u studiju asistent prima ?30 (45E) na dan (kad ima session - kad nema duva ga!) i to je bez obzira da li je u studiju 8 ili 20 sati!! Mozda ti zvuci kao dobra kinta, ali ovde da iznajmis sobu 2x2m da stanujes te kosta ?100 nedeljno, prevoz jos ?25 nedeljno...a gde je klopa, pice , cigare...itd?? teska eksloatacija.

A skole su jos skuplje ovde..ima i kurseva od 2-3 nedelje, meseca..ali sve je to bez veze...ja licno sam video par ljudi koji su izasli iz skole i nisu se nesto proslavili...za te pare, bolje je kupiti sprave i raditi kuci!
DaBear is offline  
Old 26-08-2006, 08:28 PM   #8
strasni zmaj
Member

strasni zmaj's Avatar

Quote:
...za te pare, bolje je kupiti sprave i raditi kuci!
to care! slicno i ja razmisljam. ...bolje nabaviti opremu i gnjaviti na forumu!
strasni zmaj is offline  
Old 27-08-2006, 12:51 PM   #9
Danny Lou
Pro Member

Danny Lou's Avatar

pa cekaj nije valjda da su svi ti kursevi cisto uzimanje para? valjda neko moze i nesto da te nauci... naravno na umu mi je i cinjenica da ovaj posao i nije cisti zanat. 99% rada i 1,1% hemije... generalno kakav je pogled ljudi u poslu u UK na silne kurseve i skole?

https://goo.gl/images/Elp8Ee
Danny Lou is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules