|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Do pred nekoliko dana dva kompjutera syncronizirana pomocu MTC-a su radila bez greske . Nista nigdje nisam promjenio, a problemi su poceli. Zapravo....dogadja se svakih nekoliko sekundi na slave racunalu kao neko malo zastajkivanje al odmah nastavlja raditi. Nakon prve minute u projektu ta dva racunala se toliko razidju u vremenu da je nemoguce raditi. Primjetio sam u midi terminalu da u trenutku zastakivanja racunala master komp ne posalje signal. Posoje dvije opcije...ili je softwaerski ili hardware-ski.
Formatirao sam disk,sve instalirao po PS-u, al opet isto.Zamjenio sam hardware,al opet isto.Od kud se taj problem pojavio i sta gauzrokuje....zna li netko? Ako sam dobro objasnio........molim nekog ako zna da pomogne. Lagano postajem LUD!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
MAO
|
![]()
Meni se desavalo da MTC nije dovoljna referenca za sinhronizaciju, pa je neophodno i da master-clock-ovi kartica budu u sinhronizaciji, makar putem Spdif-a... Inace promena verzije Nuenda ume da izazove ovakva desavanja takodje...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
MIDI je poznat po tome da ako "prepunis bafer" (puno kontrolnih poruka, nota ,sysex...po jednom portu) na drugom kraju bude problema. To delimicno moze da pojasni zasto ti je sve radilo a sada u novom projektu ne radi. Desava se da nekada nece sve note u akordu da odsvira ili da preskoci program change, buduci da je sync kontinulana poruka time je vise podlozan greskama ako se preoptereti MIDI port. Pokusaj da to resis sa MIDI interfejsom koji ima vise portova pa onda jedan port koristi samo za sync. Mozda je to problem.
Srecno
![]() |
#4 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
To sam i predpostavio, al nije mi jasno da je radilo bez greske ,a sad cak kad samo pokrenem nuendo na jednom i drugom kompu i playam master, slave skakuce kao lud.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
banned
|
![]()
A da li postoji mogučnost da se sinhronizuju preko vst system linka? Potrebne su samo audio karte koje imaju digitalni izlaz, pretpostavljam (ili se nadam) da ih imate. Ima i tu nekih mana, ali u principu radi prilično dobro. Sva podešavanja su u device setup-u nuenda, prilično je jednostavno. Potreban je još samo jedan optički ili koaksialni kabl i kompjuteri su sinhronizovani!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Super je to kome proradi (VST Link)
![]() ![]() Verovali ili ne imam prvu verziju CUBASE-a za PC -CUBASE GS iz 1992, sve je isto kao na Atariju cak i grafika (naravno crno belo) i radi kao azdaja, cak mi je prepoznao i MIDEX i RME MIDI portove ![]() ![]() ![]() ![]()
Be more PRO less TOOL... Last edited by Moritz; 22-08-2006 at 10:22 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
Last edited by Ad Fines; 22-08-2006 at 10:17 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Fl midi problem.... | Killah_Instinkt | Audio Software | 10 | 28-06-2009 02:30 AM |
Midi Problem | vejder | Audio Software | 16 | 21-11-2008 12:42 PM |
Midi problem | radsoul | Audio Software | 1 | 08-11-2008 11:04 PM |
ProTools HD sync | puRe | DSP forum | 19 | 27-01-2005 10:08 PM |