Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 21-08-2006, 04:05 PM   #1
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default The Time Machine

Evo jednog novog clana koji stize iz daleke istorije i mozda ume da odgovori na neka pitanja koja se ticu ranijih pristupa snimanju i produkciji muzike. Pa, mozda i komponovanju pop pesama onomad, u analognom domenu. Ustvari, razlika i nije toliko velika kolikom se cini, ali ipak postoji.

AWACS (Aleksandar Vasiljevic)

1980-1998 svirao gitaru, pomalo pevao i pisao pesme za raznorazne grupe (U skripcu, Kosava, Rambo Amadeus, Familija).

Sredinom 80-ih poceo da se bavi snimateljskim poslom u raznim beogradskim privatnim studijima (Druga Maca, Studio O). Tokom kratkog vremena sa Aleksandrom Lukicem, Dejanom Tomicem i Vladom Pericem bio suvlasnik osmokanalnog demo studija Kosava.

1990-1996 saradjivao sa kompozitorom filmske muzike Zoranom Simjanovicem kao MIDI programer, snimatelj i montazer primenjene muzike.

Od raspada grupe Familija bavi se iskljucivo multimedijalnim izrazom (2D video animacija, eksperimenti sa zvukom, audio-video instalacije itd.)

1999-2003 autor nekolicine kratkih animiranih filmova za Low-Fi Video (grupa nezavisnih autora)
2000-2003 autor spica, animacija i grafickog okruzenja za emisiju TV manijak na TV B92.

Od 1999 do danas kontinuirano se bavi audio-artom (nekada se to zvalo konkretna muzika ili elektroakusticka muzika) i saradjuje sa nekolicinom inostranih institucija (John Moores University ? Manchester, ORF Kunstradio - Vienna, Ars Electronica - Linz). Ucestvovao na nekoliko festivala elektronske umetnosti u Evropi.

Radi u kucnim uslovima (PC P4, Terratec EWX 24/96 kartica, stari AR 48s zvucnici, Sony MZ-R701 MiniDisc, Audio Technica AT822 stereo mikrofon). I dalje se lozi na prastare radove Pierra Schaeffera, Johna Cagea i Ianisa Xenakisa sa trakama i tape-loopovima. A Brian Eno? Pa da, i on je OK. I Robert Fripp je OK.

Par linkova:

www.crsn.com/op

http://www.crsn.com/op/links.html

http://kunstradio.at/BIOS/vasiljevicbio.html

http://www.aec.at/en/archives/festival_archive/festival_catalogs/festival_artikel.asp?iProjectID=12948
Old 21-08-2006, 04:24 PM   #2
Max
Pro Member

Default Re: The Time Machine

Gde si Vaske .... boga mi dugo te nije bilo ....... dobrodosao na forum !

Ali kako si majke ti uspeo ovde da se napises ????

( admini prebacite ovo tamo gde treba da bude ..... )

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 21-08-2006, 04:34 PM   #3
AVaX
Stara Rumski Elita 2003.

AVaX's Avatar

Heh, svasta!
Mozda se ne pise isto, i ne znaci isto (posto moj nick nema veze sa "nevidljivim avionom"), ali.....
Nesto mi se tvoj nick cini vec vidjenim na ovom forumu....
AVaX

p.s. Nije da mi smeta, vec vrlo dobronamerno zelim da pitam, ima li ikakve sanse da razmotris promenu nicka, previse su slicni, pa da izbegnemo eventualne zabune na forumu.....
Old 21-08-2006, 06:14 PM   #4
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by AVaX
Heh, svasta!
Mozda se ne pise isto, i ne znaci isto (posto moj nick nema veze sa "nevidljivim avionom"), ali..... Nesto mi se tvoj nick cini vec vidjenim na ovom forumu....
AVaX
p.s. Nije da mi smeta, vec vrlo dobronamerno zelim da pitam, ima li ikakve sanse da razmotris promenu nicka, previse su slicni, pa da izbegnemo eventualne zabune na forumu.....
Pa, kada ti ne bi smetalo, ti me ne bi ni pitao da li bih ja da promenim nick, jel' da?

Ipak - ne pise se isto, ne cita se isto, ne znaci isto. Doduse, ni moj nick nema veze sa nevidljivim avionom (Airborne Warning And Control System je nesto savim drugacije od Stealth tehnologije). I avatari su nam prilicno razliciti. Dakle, nema mesta sekiraciji. Ko nas pomesa ili je nepismen ili je dekoncentrisan - sve to ide na njegov/njen racun. A mi mozemo da pricamo o drugim stvarima, a ne o nickovima. To su samo glupi nickovi.

Pozdrav
Old 21-08-2006, 10:26 PM   #5
idekius
Mason

idekius's Avatar

Pozdrav i dobrodosao!
Old 21-08-2006, 11:37 PM   #6
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

bal!- HEJ!- baltazar !

familija je imala par bas simpaticnih stvarcica...

imas li ti veze sa pjesmom baltazar?

Last edited by balthazaar; 21-08-2006 at 11:40 PM.
balthazaar is offline   Reply With Quote
Old 21-08-2006, 11:55 PM   #7
AVaX
Stara Rumski Elita 2003.

AVaX's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs
Pa, kada ti ne bi smetalo, ti me ne bi ni pitao da li bih ja da promenim nick, jel' da?

Ipak - ne pise se isto, ne cita se isto, ne znaci isto. Doduse, ni moj nick nema veze sa nevidljivim avionom (Airborne Warning And Control System je nesto savim drugacije od Stealth tehnologije). I avatari su nam prilicno razliciti. Dakle, nema mesta sekiraciji. Ko nas pomesa ili je nepismen ili je dekoncentrisan - sve to ide na njegov/njen racun. A mi mozemo da pricamo o drugim stvarima, a ne o nickovima. To su samo glupi nickovi.

Pozdrav
Whatever...
Old 21-08-2006, 04:49 PM   #8
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

super..nasao si znaci!
Ajde sad smo tu svi...jos malo, pa svi!

pozdrav
DaBear is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules