Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 14-08-2006, 11:35 AM   #1
shipwright
Member

Default DSI Evolver, koristan info

Nadam se da se ovo nece racunati kao spam, ali narucio sam si Evolvera (desktop) od firme Provox u Zagrebu.
E sad, kako oni vrlo rijetko narucuju robu od velepostovanog g. Smitha, mozda vam bude korisna informacija da konacnu narudzbu salju do kraja ovog mjeseca, pa ako bi tko htio kupiti Evolvera a ne zna gdje ga naci, neka se do kraja mjeseca javi njima (provox.hr)

Stvarno, nije spam (iako nisam do sad postao puno), nisam ni na koji nacin povezan s tom firmom. Nadam se da ce ova informacija nekome biti korisna.

Eto.
shipwright is offline   Reply With Quote
Old 14-08-2006, 11:57 AM   #2
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Default Re: DSI Evolver, koristan info

Svaka cast na odluci i cestitke. Kupio si brutalno dobru spravu, bas sam nocas skidao demoe i radove ljudi koji ga koriste....stvarno fascinantna sprava. Ako nije tajna koliko si ga platio? znam da se u Nemackoj valja za oko 450-470 eura za verziju kao tvoju. Jednu stvar bih te molio, naravno da prvo sa nama podelis utiske kad to cudo stigne, a drugo je da me jako buni njihov princip imenovanja MONO i POLY koji se izgleda odnose na broj zvukova (mutitimbrala) koje mozes da poteras (MONO-1, POLY-4) a ne na polifoniju...ili ja gresim?
Old 14-08-2006, 01:55 PM   #3
shipwright
Member

Hvala!

Kostat ce me oko 4.000 kn (oko 500 eura) sto je nesto vise nego sto bi kostao drugdje, ali mogu si to dopustiti, prodao sam Microna. Nije da je Micron los, upravo suprotno, preporucio bi ga svima kojima treba dobar VA sint za npr. gigove, ali ipak... znas, odsviram nesto na micronu, pa odsviram nesto na matrixu 6, i jebiga, cuje se to. A ono malo sto sam svirao na Polyevolveru (u Londonu u shopu), to je to. (pa makar i monofono za sad... )

Sto se tice multitimbralnosti, stvarno ne znam, ali znam da mozes natjerati sequencer i mod matrix da mjenja freq na svakom od cetiri oscilatora na mono evolveru, pa se mogu dobiti "polifone" sekvence.

A Polyevolver je nevjerojatno dobar, btw (barem koliko sam ga stigao isprobati prije nego sto su me potjerali iz shopa zbog fajrunta )
Vrijedi svaki cent.
Old 26-08-2006, 04:57 PM   #4
Don Solaris
Pro Member

Quote:
Originally Posted by shipwright
Kostat ce me oko 4.000 kn (oko 500 eura) sto je nesto vise
Zapravo puno više nego bilo gdje drugdje. Inače ništa ne kanim uzimati od Provoxa, jer sam u par navrata "ne poslujući" s njima uštedio duplu svotu novaca. Npr za jedan efekt procesor tražili su me 1500kn, a ja sam vani našao isti takav za 100 EUR. Srećom rodbina mi je tada dolazila iz njemačke, pa nije bio problem dopeljati, ali i da sam poštom uzeo, to je 20 EUR poštarine i 22 EUR PDV. Opet jeftinije.

Inače neto cijena Evolvera u americi na eBayu je 2000 kn. Poštarina je 35 $, a PDV na 2000 kn iznosi 440 kuna. Znaći ispada te 2700 kn na ruke sa svim taksama i PDV-om (carina na muzičke instrumente se ne plača). Sad se već kuži zašto ne želim imati posla sa Provoxom.

Vjerovatno ću i ja uzeti Evolver, jer sam totalni freak za programiranje originalnih zvukova, a Evolver mi dođe kao san snova.

Last edited by Don Solaris; 26-08-2006 at 05:01 PM.
Don Solaris is offline   Reply With Quote
Old 26-08-2006, 06:04 PM   #5
relis
Senior Member

Shipwright, jesi to ti kupio od mene Micron? Tamo ispred filozofskog...
relis is offline   Reply With Quote
Old 28-08-2006, 09:21 AM   #6
shipwright
Member

Quote:
Originally Posted by relis
Shipwright, jesi to ti kupio od mene Micron? Tamo ispred filozofskog...
E bok, jesam! I sluzio me vrlo dobro, hvala!

Quote:
Originally Posted by Don Solaris
Zapravo puno vi?e nego bilo gdje drugdje...
Ma znam, ali s druge strane - nemam kreditnu i ne mislim je uopce dati raditi, jer ce bit zla onda od impulse buyinga po netu
Dalje, ne volim ideju da mi se sint salje avionom (ili cime vec), pa da ga dobijem u bogzna kakvom stanju, a onda opet problemi oko refundacije ako se nesto putem desi... ma znam da pretjerujem, i to vjerojatno bez osnove, ali kako rekoh - mogu si priustiti da platim vise za peace of mind - kad stigne, ustekam ga!

A btw, nakon sto sam kontaktirao provox i narucio ga, tip koji tamo radi (moj poznanik, inace) je uzeo moju narudzbu i 15 minuta kasnije me nazvao da mi kaze - slusaj, sve super, ali moras znati da ce te kod nas to kostati vise nego drugdje, provjerio sam i u Thommanu ti je tolko i tolko, tamo-i-tamo ti je tolko i tolko, pa si jos razmisli, jer mozes proci jeftinije...
Vrlo korektno.
Old 14-08-2006, 01:59 PM   #7
shipwright
Member

Quote:
Originally Posted by Moritz
a drugo je da me jako buni njihov princip imenovanja MONO i POLY koji se izgleda odnose na broj zvukova (mutitimbrala) koje mozes da poteras (MONO-1, POLY-4) a ne na polifoniju...ili ja gresim?
Aaa...
Ne, mono evolveri (MEK, MED) su monofoni, 1 voice. Dave Smith kaze da ih ne zeli zvati Mono Evolver, jer ustvari imaju stereo izlaz
Poly evolveri (PEK, PER) imaju 4 voicea.
Ali svi se medjusobno mogu chainati, npr. MED + PER = 1 + 4 = 5 voices.
Old 14-08-2006, 04:02 PM   #8
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Aha, nadao sam se da nije tako nesto u pitanju...ali i ja bih puno . U svakom slucaju javi kako radi. Srecno
Old 14-08-2006, 09:57 PM   #9
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

ej Shipwright, kako si, kako ide svirka?

nema te vise na VSE..

clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 16-08-2006, 08:23 AM   #10
shipwright
Member

Bok!

ma ide, ide... zavrsavam treci.
A slabo sam na VSE, ne postam bas, tamo se osjecam nekako, ne znam, nedoraslo. Ima tamo puno pametnijih ljudi za odgovarat na pitanja i davat savjete, a nikad nisam bio bas od nekih "this VS that" threadova
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules