|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Nemam puno iskustva sa klavijaturama ali me jako interesuje sledece .....
Poslusajte 8 pesmu sa najnovijeg albuma Olivera Dragojevica .... " Od grija do kajanja " Primeticete pad , koji fantasticno lezi uz reverbe gitara . Dugo vremena jurim nesto ( spravu ili VST ) sto ce imati ovako ravne neprimetne padove , ali mi ne polazi za rukom . Svaki put kad se pomene pad mashina , svi vicu Oberheim Matrix ..... ali me interesuje da od vas koji se vise bavite ovom problematikom saznam o kojoj se spravi radi , a ako ne znate direktan odgovor , a ono da mi bar kazete u kom pravcu da idem Pozdrav Last edited by Max; 12-07-2006 at 04:34 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Pa zar niko ??????
Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Zasto ne uploadujes odsecak?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Ja mislim da je ovo neki Rolandov dark pad... jd serija ili Mks, to sigurno nije oberheim. Dosta je tiho postavljen u miksu pa je te?ko sigurno reći ?ta je u pitanju... slične padove sam dosta puta znao čut u Claptonovim ranijim stvarima.
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
@ Mandrak
Tiho je dok ga ne izolujes u slusanju ..... posle shvatis da je dosta dominantan ( bar se meni cini ..... ) ali hvala na odgovoru .... Goran sa foruma mi je na PP napisao takodje slicno vidjenje ...... @ Gianfranco Ne znam kako se to radi ![]() Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
![]()
Nisam poslusao album posto ga nemam al znam ko je OLIVER DRAGOJEVIC i slusam ga puno. Po mome, kod PADova kao i kod svih ostalih VOICES jedan, ponavljam jedan al ne najveci but jedan od najvecih FAKTORa je i sami MIX, kako je to sve MIXirano, sto ponekad nema veze sa GNEZDOM odakle taj PAD dolazi a moze biti svasta. Desava se cesto sa snimim nesto pa ljudi nagadjaju sta je i na kraju izlazi da je nesto sosim cetvrto, ili sam ja nekad pogresno nagadjao. Najvaznije jest kako to lezi u samom MIXu sto je nekad slucaj i kod SPACE EFEKATA kao REVERB ili DELAY kad se ljudi cesto pitaju...ZASTO GA NEMA A TU JE? Samo je nacin stvaranja te slike tog instrumenta u tom sklopu, a ponekad naravno najveci FAKTOR moze bit I SOURCE odakle i dolazi taj VOICE koji je najvise slucaj kod SOLO VOICES u svaki snimak. SOLO VOICE kao SOLO, moze se smestit u MIXu i sredit da malo pobegne od svoje originalnosti al ipak vazno je koliko je kvalitetan i dobar i sami ORIGINAL tog VOICE, dok kod PADova slucaj moze bit i malo drugaciji, ne moze se ZANEMARIT sami original al isto vazno je i SEDALO tog instrumenata u tom MIXu.
Pozdrav |
![]() |
![]() |
#7 | |
Guest
|
![]() Quote:
Bas to je TO. |
|
![]() |
![]() |
#8 | |
Banned
|
![]()
I mene zanima da čujem, ali ne mogu naći tu Oliverovu pjesmu.
Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Programirao samo mnogo digitalnih synthova i vjerovatno bih znao odgovor, na tvoje pitanje, ali d?aba ti sve to kad ja Olivera ne slu?am. Od kuda da ja mogu da znam kako zvući Oliverova osma pjesma? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Koji je minimum opreme za jedan balkanski studio koji pretenduje da bude komercijalan | quake | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 24 | 29-10-2009 03:02 AM |
Koji mic? | eternoRBC | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 6 | 16-12-2008 12:23 PM |
Koji XP? | branoy | Computer Hardware | 9 | 17-08-2008 08:52 PM |
Koji Wah Wah? | disco violence | Gitarska Produkcija | 13 | 13-03-2008 11:51 AM |
Koji stereo mic pre-amp do 300 ? i koji par mikrofona? | arto | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 15 | 04-03-2005 07:30 PM |