Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 12-07-2006, 04:31 PM   #1
Max
Pro Member

Default Koji je ovo pad ?

Nemam puno iskustva sa klavijaturama ali me jako interesuje sledece .....

Poslusajte 8 pesmu sa najnovijeg albuma Olivera Dragojevica .... " Od grija do kajanja "

Primeticete pad , koji fantasticno lezi uz reverbe gitara . Dugo vremena jurim nesto ( spravu ili VST ) sto ce imati ovako ravne neprimetne padove , ali mi ne polazi za rukom .

Svaki put kad se pomene pad mashina , svi vicu Oberheim Matrix ..... ali me interesuje da od vas koji se vise bavite ovom problematikom saznam o kojoj se spravi radi , a ako ne znate direktan odgovor , a ono da mi bar kazete u kom pravcu da idem

Pozdrav

Last edited by Max; 12-07-2006 at 04:34 PM.
Max is offline   Reply With Quote
Old 15-07-2006, 03:22 PM   #2
Max
Pro Member

Default Re: Koji je ovo pad ?

Pa zar niko ??????

Pozdrav
Old 15-07-2006, 05:45 PM   #3
Gianfranco
Senior Member

Gianfranco's Avatar

Zasto ne uploadujes odsecak?
Gianfranco is offline   Reply With Quote
Old 15-07-2006, 10:29 PM   #4
mandrak
Senior Member

mandrak's Avatar

Ja mislim da je ovo neki Rolandov dark pad... jd serija ili Mks, to sigurno nije oberheim. Dosta je tiho postavljen u miksu pa je te?ko sigurno reći ?ta je u pitanju... slične padove sam dosta puta znao čut u Claptonovim ranijim stvarima.
mandrak is offline   Reply With Quote
Old 17-07-2006, 05:09 PM   #5
Max
Pro Member

@ Mandrak

Tiho je dok ga ne izolujes u slusanju ..... posle shvatis da je dosta dominantan ( bar se meni cini ..... ) ali hvala na odgovoru .... Goran sa foruma mi je na PP napisao takodje slicno vidjenje ......

@ Gianfranco

Ne znam kako se to radi

Pozdrav
Old 19-07-2006, 10:26 PM   #6
Nedim76
Guest

Nisam poslusao album posto ga nemam al znam ko je OLIVER DRAGOJEVIC i slusam ga puno. Po mome, kod PADova kao i kod svih ostalih VOICES jedan, ponavljam jedan al ne najveci but jedan od najvecih FAKTORa je i sami MIX, kako je to sve MIXirano, sto ponekad nema veze sa GNEZDOM odakle taj PAD dolazi a moze biti svasta. Desava se cesto sa snimim nesto pa ljudi nagadjaju sta je i na kraju izlazi da je nesto sosim cetvrto, ili sam ja nekad pogresno nagadjao. Najvaznije jest kako to lezi u samom MIXu sto je nekad slucaj i kod SPACE EFEKATA kao REVERB ili DELAY kad se ljudi cesto pitaju...ZASTO GA NEMA A TU JE? Samo je nacin stvaranja te slike tog instrumenta u tom sklopu, a ponekad naravno najveci FAKTOR moze bit I SOURCE odakle i dolazi taj VOICE koji je najvise slucaj kod SOLO VOICES u svaki snimak. SOLO VOICE kao SOLO, moze se smestit u MIXu i sredit da malo pobegne od svoje originalnosti al ipak vazno je koliko je kvalitetan i dobar i sami ORIGINAL tog VOICE, dok kod PADova slucaj moze bit i malo drugaciji, ne moze se ZANEMARIT sami original al isto vazno je i SEDALO tog instrumenata u tom MIXu.

Pozdrav
  Reply With Quote
Old 19-07-2006, 10:29 PM   #7
Nedim76
Guest

Quote:
Originally Posted by Max
@ Mandrak

Tiho je dok ga ne izolujes u slusanju ..... posle shvatis da je dosta dominantan ( bar se meni cini ..... )

Pozdrav

Bas to je TO.
  Reply With Quote
Old 22-07-2006, 03:36 AM   #8
Talino
Banned

Talino's Avatar

I mene zanima da čujem, ali ne mogu naći tu Oliverovu pjesmu.

Quote:
Originally Posted by Max
@ Gianfranco
Ne znam kako se to radi *(uploadovanje)
Ne znam je li te Gianfranco u medjuvremenu kontaktirao. Ovo nije te?ko. Najprije u nekom wav editoru iseci dio pjesme na kojoj je taj pad najupečatljiviji, spakuj u nekom pakeru (win-zip, win-rar i slično) i onda ima? opciju za upload u prozoru u kom pi?e? novi post. Ispod "SUBMIT" mo?e? vidjeti kocku "Manage Atachment" (malo iznad toga ti pi?e koje ekstenzije su dozvoljene za uploadovanje.) poz.
Talino is offline   Reply With Quote
Old 21-07-2006, 08:19 PM   #9
Don Solaris
Pro Member

Quote:
Originally Posted by Max
Pa zar niko ??????
Mislim da ti nebi bilo lo?e da uploada? taj isječak koji te zanima. Utoliko će ?anse da dobije? odgovor biti veče.

Programirao samo mnogo digitalnih synthova i vjerovatno bih znao odgovor, na tvoje pitanje, ali d?aba ti sve to kad ja Olivera ne slu?am. Od kuda da ja mogu da znam kako zvući Oliverova osma pjesma?
Don Solaris is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules