|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Jel koristi uopste neko line 6 pod-ove?Ljudi ih hvale na sve strane,razmisljam da uzmem samo bubreg znaci obicnu verziju koja ne ide u rack.Sta vi mislite to bi mi zaobislo snimanje mikrofonom pojacala sto je super s obzirom da nemam ni adekvatan mikrofon a ni pojacalo?
Cuo sam da messugah svira sa line 6-om samo oni imaju i u reku pro pod i one line 6 pedale za live,pa ako mogu da izvucem pola tog tona koji oni imaju super |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
In Flames, Dino Cazares, Biohazard sviraju sa POD Pro. Dosta bendova ih koristi. Cuo sam priche da imaju problema sa Hi Gain modelima pojachala (Mesa, Diezel) i da proizvode dosta "bzzzzz"-a, ali to se da korigovati nekim EQ.
Za recording su zakon, za live nastupe manje-vishe. Svi tje ti retji "Je*esh to digitalno, uzmi neshto sa lampom". Istina je da ne moze da zameni dobru lampu, ali ako nemash kesha ili snage da vucarash 20kg teshko pojachalo za svaku probu, onda je odlichna stvar. Behringer V-amp Pro je odlichna alternativa za POD 2.0 (ista cena) i ima, po meni, bolje odradjene Hi Gain modele. PODxt je zato druga pricha i za celu klasu je iznad V-amp-a i starog POD-a. Nisam probao Vox ToneLab koji je isto modeling pre-amp, ali ima neku lampu u sebi i chini mi se da je preskup kod nas. Ja sam u dilemi shta da uzmem, pojachalo ili PODxt, pa jurim vec nedelju dana review-ove po net-u i sound sample-ove. Probao sam XT bubreg i V-amp Pro na blic mozda 5 min svaki, i to samo factory preset-e, i zvuche fino. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Koristio sam ja bas taj mali POD, tj nisam ja, nego momak koji je snimao kod mene. Gretch u POD i to je zvuk kakav se retko dobija bilo kakvim pojacalima, a da nisu "mrkli mrak"...
Utoliko pre je fascinantno sto me je kupio jer sam ja okoreli mrzitelj tih malih spravica... Dobar je skroz, a usput kosta nesto smesno tipa 150-170 evra... Ruku na srce, POD -om za bass (ali rek varijanta) nisam uopste bio zadovoljan.
![]() |
#4 |
Mason
|
![]()
Cesto koristim POD XT Live... Po meni je O.K...
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Ja sam dosad cuo kako radi samo POD 2 i veoma mi se svidja. Za POD XT sam cuo da je dosta bolji od "dvojke", ali je i dosta skuplji. Ja planiram da uzmem toneport UX2 koji je zvucno ustvari POD xt (isti softver) sa manjim brojem simulacija pojacala, kutija i efekata, ali i sa dodatkom nekih bas pojacala i kutija kojih nema na Pod-u. Sve ostale simulacije mogu se dokupiti i tada broj simulacija pojacala raste na preko 70.
Ja vise ne radim svirke i nigde uzivo ne nastupam tako da mi ova varijanta vise odgovara, jer mi treba samo za usnimavanje gitara. Po mnogim forumima sam citao da je ton na toneport-u lepsi i cistiji od onog na POD-u (bem li ga, ne znam zasto? Mozda zato sto koristi procesor na kompu ![]() Za zivu svirku svakako je bolje imati neku od "bubreg" ili rack varijanti, mada i toneport moze da posluzi sa nekim solidnim lap top-om i fut kontrolerom, mada tada postaje skuplja varijanta za live svirku od POD-a. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
Ja sam u ozbiljnoj dilemi. Shta uzeti do 300€ a da radi posao za cover/autorski metal band?
Razmishljao sam da uzmem PODxt, ali onda moram da se isprsim za foot controller josh ~150€. Alternativa mi je Boss GT6 (koji josh nisam svirao) ali mi deluje kao jedino komplet reshenje za svirku u tom rangu. Svaki savet/predlog dobrodoshao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Sorry, nisam mogo izdrzat, taj bend obozavam najvise na svijetu i zalim za starijim albumima... IN FLAMESI!!! :rokajon: ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
Kupljeno, obicni kabel za printere, skenere i sl...
![]()
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Novi POD stx uskoro
![]() ![]() http://www.line6.com/support/thread....=2899&tstart=0
![]() |
#10 |
Senior Member
|
![]()
Meni stigao juce TonePort UX2. Pretrcao sam po presetima, bolji mi je od svih ostalih simulacija ali nista spektakularno. Cak mi je malo i zao sto sam ga kupio. Osecam da cu ga vaditi tek ponekad iz "ormara". Jos uvek mi je najbolja varijanta: hardverska distorzija-karta-simulacija kabineta.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
pijem i plačem tiho dok niko ne gleda.. | clusterchord | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 30 | 14-11-2008 01:45 AM |