|
DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
svi aranzmani su pravljeni unutar kompa(vstfx,vsti).da li ima smisla svaki kanal konvertovati u wav pa mixati na zvucnoj koja ima interni dsp mixer u sebi(npr. rme 9632) ili sve mixati unutar samog sekvencera(cubase,nuendo).ako postoji razlika da li je cujna?
unapred hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Mason
|
![]() Quote:
Ako je aranzman dobar, ima smisla mixati ga u nekom racunaru opremljenom DSP karticama, ili tako nesto... razliku u mixerima neces da chujes, a u efektima hoces. Takodje ima smisla odneti aranzman u neki veci studio... sve je stvar izbora...
![]() |
![]() |
#3 |
MAO
|
![]()
Vidis, mozda bi cak i imalo smisla koristiti 9632 kao sabirnicu. JEdnostavno napravi vise output buseva u nuendu koje rutiras na razlicite izlaze iz kartice, zatim na mixeru kartice namestis da se svi izlazi sabiraju u maste out, koji takodje rutiras da sam sebe snima u nekom drugom programu, tipa wavelab. Ako budem dokon ovih dana, isprobacu.. tako bi dobio do 5 ili 6 stereo grupa...
cudno mi nije ranije palo na pamet.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Imas li ikakav hardverski dithering na kartici... opciju u mikseru... sta god... Zar ne moze da se radi u istom programu simultani stereo recording dok radis multichannel play? pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#5 |
MAO
|
![]()
Dithering nema, cilj je sto brzi i stabilniji ruting 12 kanala koji postoje. A simultani recording se moze uraditi i u nuendu, al iz nekog iracionalnog razloga imam otpor prema toj ideji.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Mason
|
![]()
Ja imam dithering na samoj kartici... vec sam sve probao od ovoga o chemu se prica... kod mene mixer i njegove plugove pogoni Sharc DSP... rezultat?
Batalio sam se sabiranja u kartici... za sada... Moguce ga je kvalitet sabiranja nesto bolji... moguce... neznam, a neznam zato sto i ako je bolji, tesko da ce to iko na ovom svetu moci da chuje. Ono sto je negativno u tome je: -Nemas realan orjentir dok radis, posto ne mozes da drzis brickwall dok mixas na masteru. -Nemas tacan uvid u to sta se desava po pitanju faza, stereo slike... jer ne mozes da drzis npr. Elemental Audio IXL na masteru i pratis dogadjaje... Dakle, veca je potencijalna steta, nego korist... Ranije sam sabiranje radio preko CW mixera, sada vise ne... ne kazem da necu, ko zna.... Na diter shaperu kartice, pored odabira bitaze imam i sledece opcije: Dither: -RPDF,TPDF i HPDF Shaper: -HP2, FIR3 i FIR 9 Zna li mozda neko tacno o cemu se tu radi i sta bi trebalo koristiti? Pretpostavljam da su to tipovi shuma...
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 01-05-2006 at 09:47 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
SADiE native!!!??? | idekius | Audio Software | 7 | 31-10-2009 12:08 PM |
Native....... 2008 | OFF | Audio Software | 17 | 11-09-2008 11:54 PM |
Sabirnice, ali bez rasprave | OFF | Audio Software | 36 | 26-05-2007 04:42 PM |