|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Voleo bih da cujem neko misljenje ili savet kako da ucinim neki synth sto masivnijim i sirim ? U principu mi treba za trance , znaci BAS VELIKI zvuk za lead syntove . Ono sto trenutno koristim su neki image-ri , reverbovi i kompresori .
Inace ortak mi reci da UAD-ov roland dimenson d expander fenomenalno radi poso , bolje od bilo kog reverba ili image-ra pa me zanima da li postoji neki vst koji moze da izvede nesto slicno ? I da li je neko koristio WaveArts panoramu u slicne svrhe i kako se pokazala?
![]() |
#2 |
Administrator
|
![]() Zasto bi sirio bilo sta, dodatno procesirao zvuk, kada ti je tu Logic i njegovi fenomenalni synthovi. Ako pak ne zelis uciti logic (a savrsen je za elektroniku, samo ako iole znas aranzirati) imas Reaktor, FM7, AbSynth (organic leads)...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Zato sto jednostavno nisu dovoljno veliki
![]() |
#4 |
Vibrator
|
![]()
probaj jackle & hyde detunator, tu je i mda stereo, detune, image...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
cek , cek jel to sve jedan paket ili kako ?
![]() |
#6 |
Mason
|
![]()
Ne kapiram da li ti hoces shirok zvuk, ili veliki zvuk, posto to za mene nije isto...
Ovo sto cu ti napisati, nesnam bas da li sme, ali ja to radim... Volim da pad bude sto shiri, ne sto veci, nego... vec da ga vise ima u stranama, a da ga ima manje u centru... Onda lepo uzmem Waves S-1 imager, a ispod njega postavim Elemental Audio XL analizer, da bih video i vizuelno sta se desava... Imager vuchem levo i desno sto je vise moguce, a da ne ne napravim faznu brljotinu... Opet ti kazem... S-1 imager moze da napravi vecu stetu nego korist, ako se pretera... a da li tako sme da se mrcvari pad, seq... to neznam... meni se svidja... To sa imagerom mi se svidja i na dvostranim riff gitarama... Znam da ce mi neko reci da to sa gitarama moze da se uradi i sa panoramom... moze... ali ovako mi se vise svidja ![]() Dva razlicito bojena riff-a, jedan levo, drugi desno... panorame na 30-40, pa onda u grupu, pa onda kompresor (ja za grupe koristim Fairchild-a sa minimalnim sazimanjem do max 1 db), pa na kraju imager... Pazi... stvarno ne bih voleo da te navucem na los put, jer... niko nije rekao da to sme da se radi... Pogotovu ovo sa gitarama gde fakticki kod mene rade dva kompresora... svaki kanal ima svoj kompresor, koji zaista komprimuje, i na kraju Fairchild zbog boje... pa S-1 imager... moguce je da mi je matematika losa..., ali tako dobijem one shiroke riff gitare... uvek neuspesno pokusavam da dobijem one ultra shiroke goticarske riff-ove u oba kanala... Gle... odoh sa synth-a na gitaru, ali svejedno... slican pristup radim i tu... Dakle, probaj pa vidi sam... Sto se tice UAD Dimension D... vec sam malopre pisao... imam ga, volim ga, cenim, postujem i negujem ![]() Kad je ovako osetljiva stvar u pitanju... moram jos jednom da ponovim da je ovo onako kako ja radim otprilike... + eq, reverb, ovo ili ono... sto ne znaci da tako treba... jenostavno, probaj...
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 02-04-2006 at 06:29 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Vibrator
|
![]() Quote:
jackle & hyde sajt (www.devilswhisper.com) na zalost nisam uspeo da pokrenem.. probaj negde da nadjes detunator.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
-veliki broj voices-a -iste note u odsvirane vise oktava/sub oscilator -detune -eq Za sirinu najcesce: -detune -obicno stereo sirenje/skupljanje -phaser -chorus Najmasivniji i "najsiri" lead dobijem kada je lead vrlo uzak,skoro mono (!),a ima prostran i sirok reveb i delay. Mislim da tek istrazujes kako da postignes to sto zelis i pri tom imas iluzije da je tu neki zestoki processing u pitanju... Tako koriscenje kompresora ili stereo enhancera na lead-u igra nebitnu ulogu u celoj prici.Toliko nebitnu da ja se ne secam kada sam na neki od svojih lead-ova stavljao kompresor. Za lead kao lead nema potrebe da se postize neka preterana sirina,osim ako nisi mislio na pad...a mislim da nisi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Nema zvuka.. | Inovative_kg | Audio Software | 7 | 06-04-2009 07:28 PM |
koriscenje delay-a za sirenje stereo slike | kalson | Audio Produkcija - Tehnike | 9 | 21-03-2008 05:47 PM |
kvalitet zvuka | liman021 | Razno | 60 | 24-04-2007 05:02 PM |
Jačina zvuka | balthazaar | Zoran Vračević - Vrač | 34 | 04-10-2006 02:57 AM |