|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Dosta pesama malo te?e rock muzike koje sam slu?ao obično stavljaju jednu gitaru skroz levo a drugu skroz desno tako da se dobije ba? prava snaga u zvuku(gitare sa distorzijom). Ja sam poku?ao da snimljenu gitaru sa distorzijom iskopiram u Cubase SX2 u drugi kanal, jednu bacim skroz levo a drugu skroz desno i ne dobijam razdvojene gitare već opet gitaru u centru. Jasno mi je zbog čega se to de?ava, ali me interesuje kako da bez ponovnog snimanja druge gitare iskoristim ovu istu ali da se čuju razdvojeno na posebnim kanalima?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Najbrze resenje:
U cubase-u.. podosta zumiras... i gitaru na jednom kanalu pomeris da malo kasni u odnosu na drugu... Ali ne da preteras sa kasnjenjem, nego tek samo malo da svira kasnije od druge... da bi ipak ostala u ritmu sa ostatkom matrice... Da ne lupim sad, ali reda velicine... 10~20 ms pomeranje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Da li to znači da mogu da iskoristim i delay od par milisekundi i da ga bacim na sasvim suprotnu stranu?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Probaj sa "2-tap delay" pluginom od Wavesa ne sjecam se tocno preseta, podesi rucno, uglavnom neki vrlo kratki do 30 ms, (stereo) sa jednim "repeatom" i sa dosta efekta (wet). Probaj jos dodati i lagani detuner ili blagi stereo chorus.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Naravno, jos je jedan od trikova da nakon dileja i chorusa svaki kanal gitare razlicito ekvaliziras. Lijevi moze biti lagano u obliku "smile
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
THANKS LJUDI!
Ovde covek moze svasta korisno da nauci! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
VIP Member
|
![]()
Ako radis to moras da slusas u mono, i da stalno provjeravas kako ce da zvuci. U jednom momentu ce da ti zazvuci kutijasto, nazalno...To ne smije. Imaj u vidu da ce pomjeranja od 1ms da drasticno uticu na zvuk, tako da moras bas lagano da radis.
Mozes da probas i da jedan kanal ostavis takav kakav jeste, a da drugi pustis kroz neki Guitar Rig ili Amplitube, da radis kao da je snimljen na drugom pojacalo. Isto, provjeravaj mono, vazno je zbog faze. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
Aha.
A da li bi vredelo da drugi kanal malo obradim sa EQ tek toliko da se razlikuju. Da li bi ih čuo odvojeno? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#10 |
Junior Member
|
![]()
Stvarno nisam normalan!
![]() Kao da mi je te?ko da snimim istu deonicu vi?e puta pa da ih razbacam levo i desno. Verovatno sam mislio da ako odsviram jednom perfektno i sa osećajem, sigurno da ba? tako vi?e nikada neću odsvirati. Ali ako se dovoljno dobro nave?ba... U svakom slučaju HVALA SVIMA NA PODR?CI! |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Stereo vs Mono | Max | Audio Produkcija - Tehnike | 19 | 22-03-2006 07:25 PM |
Mono = Stereo | marianna | Audio Produkcija - Tehnike | 2 | 21-03-2006 08:20 PM |
Stereo kompresor ? Stereo reverb ? MS tehnika u masteringu ? | milosjeftic | Audio Software | 10 | 26-03-2005 03:41 PM |