Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 21-02-2006, 03:30 PM   #1
Dompax
Member

Dompax's Avatar

Smile dilema među mic pretpojacalima

Pozdrav svima na Rumskom!
Već duže vrijeme samo čitam i gutam hrpe korisnih informacija, a sad me evo i s jednim pitanjem (još bar hiljadu u pripremi ). Nadam se da ću s vremenom i sam doprinijeti kakvim korisnim postom.

Evo ovako.. imam složen plan o pokretanju vlastitog studija. Od sadašnje opreme tu su brz PC, RME HDSP9632, hrpa pluginova, gitarska i bas pretpojačala i pojačala, instrumenti i ostale sitnice.
Ideja mi je da u prvom krugu trošenja novaca uložim u jedan solidan mikrofon i lampaško pretpojačalo te TC PoCo. Što se tiče mikrofona, mislim da bih najprije uzeo Brauner Phantom C AE pa onda možda Rode Classic II.
S pretpojačalima je stvar malo složenija.. Ima dosta modela koji mi ulaze u izbor, od 900 do 3000€. Pri tom mislim na slijedeće te vas molim na mišljenje koje bi najbolje odgovaralo Brauneru ili Rodi?
SPL Channel one
UA LA-610
Avalon VT737SP
Focusrite Red7

uglavnom, interesira me zašto dati 3000€ za Reda ili 2200 za Avalon kad po svim ocjenama koje sam pročitao po netu SPL (900€) nema zamjerke tj. čiste pohvale, kao i LA-610 (1500€)..
Hvala!
Dompax is offline   Reply With Quote
Old 21-02-2006, 04:27 PM   #2
kVu
Pro Member

kVu's Avatar

Default Re: dilema među mic pretpojacalima

Quote:
UA LA-610
Avalon VT737SP
Focusrite Red7
ja ti preporucujem ova 3, sve uzmi )))))
kVu is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules