Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 05-02-2006, 09:05 PM   #1
maheem
Junior Member

Default snimanje i dizajn zvuka na FDU?

razmisljam o upisivanju ovog smera u junu, ako neko ima nesto da mi kaze nesto vise o tome ili studira isto, molim ga da me malo konsultuje oko prijemnog, itd

hvala unapred
maheem is offline   Reply With Quote
Old 23-03-2006, 09:14 PM   #2
Nemania
Pro Member

Nemania's Avatar

Default Re: snimanje i dizajn zvuka na FDU?

Ako hoces iskreno-veoma je tesko da se udje (ne znam koliko imas godina).I pored toga sto sam imao neku vezu na tom fakultetu(jednu poznatu glumicu ciji je rodjak na toj katedri) nisam uspeo.Ljudi koji imaju po 30-35 i vise godina pokusavaju da upisu ovaj smer vec nekoliko puta uzastopce... Ne znam da li si se raspitao, prijamni ti se sastoji iz 5 dela i svaki je eliminacioni(prvi i najtezi deo -60 pitanja opste kulture iz oblasti radija,tv,filma, muzike ,fizike)a moras odgovoriti na 50.Bas kada smo mi polagali profesor je usao i rekao:"vidite ovo zadnje pitanje, e pa ako ste jutros citali "Politiku" znace te". Tako da sam ja ipak upisao muzicku akademiju. A ti ako zelis bas to mozes pokusati na Bk (3500 evra godina)-tu ces sigurno uci,a imas i otvoreni novi smer u Kg pri muzickoj akademiji koji se zove Muzika u medijima(nema toliko veze sa tim ali nije los fax). Pozz i srecno!
Nemania is offline   Reply With Quote
Old 24-03-2006, 02:21 AM   #3
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Karici ce ove godine mozda jos podici cenu. Ako si pri novcu, bolje se strpi da se otvori SAE u Beogradu, onda mozes dobiti pristojnu i priznatu diplomu, a verovatno i kvalitetno nauciti stosta. Na FDU kao i na BK nema nicega sto se ne moze nauciti ukoliko zasuces rukave i nadjes studio u kome bi volontirao i ucio od vecih majstora, zatim sedeo 2 sata dnevno na Rumskom i ostalim forumima na netu, kao i nasao par dobrih knjiga (za dz ti ih dajem u el.formi).
Trenutno su skole u Srbiji za produkciju, manje-vise bacanje para za diplomu, koja zapravo nema tezinu ni ovde, a ni preko...
Veruj meni, prosao sam celu pricu od pocetka do kraja...
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 30-03-2006, 07:31 PM   #4
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

E,Arthure,aj daj meni neku knjigu za DZ...molim teeeeznas li koliko jurim te stvari...sve je dragoceno))
Jan is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2006, 12:31 AM   #5
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

jbg, trenutno mi ne radi hosting, imam Katza od 150mb i Gibsona koji je nesto manji, da si BG narezao bih ti
Old 01-04-2006, 01:03 AM   #6
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

jbg...imam i ja nesto od katza o masteringu....,,,,jbg nisam u BG-u
Jan is offline   Reply With Quote
Old 21-04-2006, 01:50 AM   #7
tread
Member

tread's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur
...Ako si pri novcu, bolje se strpi da se otvori SAE u Beogradu, onda mozes dobiti pristojnu i priznatu diplomu, a verovatno i kvalitetno nauciti stosta...
Itekako prijatelju..
Ja sam trenutno na SAE u Ljubljani i mogu ti reći da sam prezadovoljan.. Savr?en spoj teorije i praxe.. Vjerujte mi da vrijedi svakog eura, jer zaista dobije? znanje..

PS
I ja sam čuo da će se SAE otvoriti i u Beogradu.. Znam da se dosta ljudi iz Beograda interesovalo za SAE u Ljubljani ali nisu mogli vizu srediti, jer Slovenija SAE ne priznaje kao legitimnu obrazovnu ustanovu...
tread is offline   Reply With Quote
Old 21-04-2006, 03:07 AM   #8
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

@ jungletasha ,
istina je da sto se tice prijemnog u NS (vidim da pominjes Djuru Jaksica) profani nisu bas organizovani ali ako te stvarno zanima javi se na PM, moze se organizovati nesto...to vazi i za sve ostale koje to zanima ( da vazi i za Filipa) ...
P.S. a posao ces tesko da znas ako nemas predznanje na konto kojeg ce te neko pozvati da mu asistiras i da ucis uz njega.....kokoska ili jaje ali jednop bez drugog ne postoji.
Old 23-04-2006, 03:06 AM   #9
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

slazem se sa moritzem, ja sam imao pristojno predznanje tako sto sam dve godine drzao prostoriju za vezbanje gde sam organizovao demo snimanje. UGlavnom sve sto ti treba od predznanja mozes nauciti na "virtuelnim" studijima na kompu, i nije toliko tesko ako se neko zainati.. Narocito ovakvi forumi mogu biti od veelike koristi, barem meni
@tread
Srecnice! Mene jedino zraci koliko-toliko skroman spisak opreme, ali mislim da je u odlicnom skladu sa cenom skolovanja (FullSail akademija u Californiji, gde se radi na konzolama velikog formata, kosta preko 20k dolara godisnje).

Kad bi samo znao sta sam ja sve stavio na ulog u kockanju da li je tacna informacija za SAE u BG... promenio sam vec 2 faxa, i blizim se drugoj polovini 20tih godina zivota.. ako se SAE uskoro ne otvori ovde, ostacu gimnazijalac..
Old 20-04-2006, 11:15 PM   #10
jungletasha
Junior Member

Quote:
Originally Posted by maheem
razmisljam o upisivanju ovog smera u junu, ako neko ima nesto da mi kaze nesto vise o tome ili studira isto, molim ga da me malo konsultuje oko prijemnog, itd

hvala unapred
de si maxo
na likovnoj akademiji u Djure Jakshica josh uvek rade informator koji je gotov samo ga nisu ishtampali, pitaj da ti daju cisto da prelistash
i da imaju informativne razgovore svakog ponedeljka mislim da je od 12:30 nisam sigurna evo ti i br. pa pitaj 021/422-177

Nemanja@ e sad si me izbedacio!
polako gubim nadu i sad vec kontam da se selim u bg u neki privatan studio.
nije mi toliko do diplome zelim da znam posao, a pored toga ovde nema niko ni da te pripremi, sve shto sam nashla je u bgu... huh sve u svemu teshko teshko!

Last edited by jungletasha; 21-04-2006 at 11:07 AM.
jungletasha is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules