|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
Sa ponosom predstavljam prvo kompletno rje?enje akustike studija u Republici Srpskoj, upotrebom Primacoustic programa akustičkih apsorbera.
U pitanju je studio coBra u Bijeljini. Radi se o malom autorskom studiju, do sad nevelikih ambicija, a u buduće... ko zna?! ![]() Dakle... Po dolasku na lice mjesta zatekli smo sledeće stanje... ![]() Re?ija je izgledala otprilike... ![]() A prostorija za snimanje... ![]() A onda na scenu stupamo mi... Naoru?ani Primacoustic opremom... ![]() Prvo se bacismo na monta?u bass trapova u re?iji... ![]() Istovremeno je kolega postavljao mid bass trapove u prostoriji za snimanje... ![]() Ubrzo sam zavr?io sa tretmanom prednjeg zida Europa Z83 setom... ![]() Nakon toga slijedi monta?a Venice panel sistema apsorbera u prostoriji za snimanje... ![]() A ubrzo i plafonskih Cloud 9 elemenata... ![]() Po zavr?etku su zidovi prostorije za snimanje izgledali otprilike ovako... ![]() A re?ija ovako... Obratite pa?nju na osmjeh koji se ne viđa svaki dan... ![]() ![]() Da li ćete mi povjerovati ako ka?em da je na sledećoj slici ista ona prostorija sa treće slike? ![]() Odnosno prve i druge slike... ![]() Od sobe napravismo studio... (i to moderni sa wireless mikrofonom) ![]() ![]() I na kraju... Samo mogu reći da smo mi zadovoljni! ![]() ![]() Ako ima jo? zainteresovanih... ostalo nam je vi?ka ljepila! ![]()
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
A sad ?to se akustike tiče...
Slu?anje u re?iji je poprimilo potpuno novu dimenziju! (naravno, uzimajući u obzir konkretan monitoring) Sweet spot je ra?iren, a zvuk precizan i definisan. Naročito je do?lo do konkretizacije bas opsega! Te?ko je uop?te povjerovati da Behringer mo?e ovako da radi! Bez obzira na male dimenzije prostora (studio 3x3 / re?ija 2x3) apsolutno je nestalo flatera, reverberacija je pala na nivo uhom neprimjetnog! Snimak napravljen Behringer B1 mikrofonom je potpuno suv, a pritom je izbjegnut osjećaj gluvoće kod ljudi koji borave u studiju koji se obično javlja u varijantama oblaganja piramidalnim apsorberom po cijeloj povr?ini zida?! I ono ?to je mene lično fasciniralo (ukidanje reverba sam očekivao) jeste subjektivni osjećaj povećanja veličine prostora! Napominjem da je prostorija po zavr?etku radova POTPUNO PRAZNA i bez tepiha! Preporučujem svima koji su u mogućnosti da posjete coBru i uvjere se svojim u?ima!
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
bez uvrede tiki, ali gledajuci slike ne mogu se oteti dojmu da rezija ima ogromnih problema u nizem podrucju.
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Nema uvrede...
Mozes li mi samo reci zasto to mislis? Mislim, na osnovu cega si zakljucio...
![]() |
#5 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
a mala je to prostorija ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
A jel sme da se zna kolko vas je kostalo to zadovoljstvo ?
I kolko bi mene izaslo za jednu sobu od nekih 5x5.5 ? P.S. Jel ima neki popust na lepotu ? ![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Primacoustic | allegrosteva | Dizajn i konstrukcija studija | 15 | 11-06-2008 09:29 PM |
3X OSC fl studio | Mika Technika | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 16 | 22-05-2008 07:11 AM |
Primacoustic Recoil Stabilizer | redroom | Dizajn i konstrukcija studija | 10 | 15-02-2008 11:59 AM |
Studio | sRce | Slobodan Marković | 2 | 17-05-2007 11:18 PM |
Name That Studio! | Dean Milenkovic | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 11 | 27-12-2006 06:01 PM |