Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 22-11-2005, 11:59 AM   #1
amko
Junior Member

Default Sta da kupim Roland G-70 ili Korg PA1XPRO?

Kao sto sam naziv teme kaze u dilemi sam sta da kupim Roland G-70 ili Korg PA1XPRO, cijena je priblizno ista, sta biste vi da ste u mojoj sitauciji? Radim sam i ne planiram da nosim na svirkama dvije klavijature. Koristim i midi fajlove a i sviram uzivo prema potrebi.
Pozdrav!
amko is offline   Reply With Quote
Old 22-11-2005, 10:51 PM   #2
cevap
Member

cevap's Avatar

Default Re: Sta da kupim Roland G-70 ili Korg PA1XPRO?

Ja imam Pa1xPro i prezadovoljan sam. Imash na njemu sempler (max 32 MB), i to zvuchi mnogo bolje nego G70. Ako radish zive svirke, onda mozes srediti styles tako da ih uradish kao pjesme (recimo od dobro uradjenih midi fajlova mozes sa programom Style Works da uradish fantastichne styles za te pjesme). Takodje mozes da zamijenish fabrichke styles u sa svojim, znachi oko 450 komada, + DIRECT HD 288, + USER 96, a ako ti je to malo onda imash mogucnost sa DIRECT FD 96 komada . Mozes takodje da mijenjash fabrichke PAD-ove, i da ubacujesh tamo loops.

Korg je mnogo bolji od Rolanda jer ti daje velike mogucnosti izmjene, sto nije sluchaj kod Rolanda.

Za narodnu muziku je milion puta bolji.
Old 23-11-2005, 01:42 AM   #3
statusband
Senior Member

statusband's Avatar

Quote:
Originally Posted by cevap
Ja imam Pa1xPro i prezadovoljan sam. Imash na njemu sempler (max 32 MB), i to zvuchi mnogo bolje nego G70. Ako radish zive svirke, onda mozes srediti styles tako da ih uradish kao pjesme (recimo od dobro uradjenih midi fajlova mozes sa programom Style Works da uradish fantastichne styles za te pjesme). Takodje mozes da zamijenish fabrichke styles u sa svojim, znachi oko 450 komada, + DIRECT HD 288, + USER 96, a ako ti je to malo onda imash mogucnost sa DIRECT FD 96 komada . Mozes takodje da mijenjash fabrichke PAD-ove, i da ubacujesh tamo loops.

Korg je mnogo bolji od Rolanda jer ti daje velike mogucnosti izmjene, sto nije sluchaj kod Rolanda.

Za narodnu muziku je milion puta bolji.
Potpisujem u potpunosti i dodajem:Za sve vrste muzike je bolji
Old 23-11-2005, 04:47 AM   #4
amko
Junior Member

Volio bih da cujem i one koji su imali bar malo iskustva sa G-70, s obzirom da je to relativno nova klavijatura. A u slucaju da kupim PA1XPRO, vrijedi li uloziti novac na CD rezac, jer se on ekstra placa i cuo sam da nije bas jeftin oko 200eura ako je to tacno. Da li ga vi koristite i za koje svrhe najvise? Koiliki je kapacitet HD koji je ugradjen u PA1XPRO?
Pozdrav!
Old 23-11-2005, 07:46 AM   #5
Tiki the Boyler
Moderator

Tiki the Boyler's Avatar

Komentare vlasnika G-70 ces tesko cuti, jer ih je jako malo! Pouceni poslednjim promasajima Rolanda ljudi bjeze od toga!
CD rezac kao rezac ces rijetko koristiti, ali ako uzmes u obzir da je on i CD citac mislim da ti je sve jasno!
Hard disk Korg formatira na 20GB, bez obzira na njegovu fizicku velicinu, a to je u svakom slucaju dovoljno da visestruko premasi tvoje potrebe!

Tiki the Boyler is offline   Reply With Quote
Old 24-11-2005, 03:17 AM   #6
amko
Junior Member

Ljudi hvala vam na savjetima i misljenjima, odlucio sam se za Korga, dolazi za dva dana pa cu videti sta je to, kosta 2300 bez cd rom-a, je li to dobra cijena? A koji stalak i kofer preporucijete!
Old 05-12-2005, 03:46 AM   #7
Rale
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Tiki the Boyler
...Hard disk Korg formatira na 20GB, bez obzira na njegovu fizicku velicinu, a to je u svakom slucaju dovoljno da visestruko premasi tvoje potrebe!
Samo da te ispravim,to nije tacno.U mom PA1X je HD od 40GB i vidi svih 40
Rale is offline   Reply With Quote
Old 30-11-2007, 04:19 AM   #8
mar017ma
Junior Member

G 70 , ooooooooooo,pa niste mene pitali,ja ga imam vec 2 godine i verujte da ubija kako mi radi.Ne pustam fajlove vec je sve svirka .Sam radim ritmove i zvuci studijski a sto se tice semplova imam fantom x6 sa 512 RAM-a,tek to da cujete.Sve se moze kad se hoce(zna).Dva tri seta bubnja vucem midijem a ostalo je aranzerov posao.Dugo vec sviram na svim mogucim spravama i dobitna kombinacija je G70 i Fantom X6
mar017ma is offline   Reply With Quote
Old 30-11-2007, 04:22 AM   #9
mar017ma
Junior Member

pozdrav
mar017ma is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2007, 11:41 AM   #10
anderson
Member

anderson's Avatar

?to se nearanzerskih klavijatura tice, posle izlaska Fantoma, Roland udedljivo dobija trku!
Real slide gitare, inace algoritamski kreirane, believe or not!!!, ni najednom Korg-u ne zvuce ni blizu kao na Fantom-u.
Ipak, kad su aranzeri u pitanju, posle nove sprave (pa2x), tu Korg ima 2 bambija vise!
Konacno aranzer sa 64-taktnim Cpu-om i polifonijom od 120. Namerno sam kod zadnje performanse preskocio Pa800, odvratna sprava. Jeftina izrada kao da je neki Casio. Sramota
Besides, E80 zvuci sjajno, ali da ne pozelis da ga podignes sa stalka, inace ti trebaju 2 Crnca!
Da ne davim, mislim da je najbolja varijanta: Korg aranzer i Roland solo synth.
Pozzz

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules