|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Evo, na jednoj njuz grupi koja se bavi snimanjem se povela jedna raspravica i ja sam se ponudio da napravim mali test, a bilo bi zanimljivo kada bi se i ljudi odavde ukljucili
![]() slijedi copy/paste: http://www.zvina.hg-host.info/srtest/srtest.rar velicina je cca. 7.5 Mb. nacin na koji je snimano: Spyrogyra, album 20 20, pjesma 20 20 > cd player > alesis m1 mk2 active monitor > Rode NT2a postavljen tako da kapsula gleda otprilike izmedju woofera i tweetera, udaljenost 25 cm > Cordial kabel sa neutrik konektorima > EMU1820M > Cubase sx 2.0.2.39 snimano je u 44.1, 48 i 96 KHz, 24 bita. nakon snimanja u cubaseu file je obradjivan u wavelabu i to na nacin da je trimanje islo prvo, zatim SR konverzija (osim kod 44.1) te dithering pomocu apogee uv22 HR zatim je file snimljen kao 44.1, 16 bit. NISTA drugo nije radjeno! dakle, imamo 3 fajla: 1.wav, 2.wav te 3.wav slusajte, analizirajte, gledajte u kristalnu kuglu, zovite vracaru, cekajte povoljan suncev ciklus ali probajte pogoditi koji je sniman u 44.1, koji u 48 i koji u 96 KHz ![]() sto je tocno objavit cu u slijedeci petak ![]() sretno ![]()
![]() |
#2 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Da al je sam test u startu besmislen zato sto ljudski sluh i tako ne registruje promene dalje od 44.1 tako da ih na mozes cuti al razlika je kad uzmes da wav obradjujes kroz neki filter tj kao rezolucija fotografije, uzmi neku fotku u 72 dpi i stavi neki prosti efekat a posle uzmi istu fotku stavi isti efekat al da je fotka u 300 dpi pa vidi kako se isti ponasa i izgleda. Isto je i sa zvukom posto je veca "rezolucija" snimka ima vise informacija i rezultati su bolji.
A i za EMU je stvar rasprave dal stvarno sempluje na 96 il radi emulaciju al necemo o tome |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
to su potvrdili ljudi (zapravo ne ljudi, inzinjeri ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Ako hoces doneti objektivnu odluku o tome da li stvarno ima bitne razlike sa povecanjem sr, bolje bi bilo uraditi test sa najmanje 10-tak smiksanih kanala i pustiti da se akumulira karakteristika koja se moze jasno cuti.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
inace, ja prvi priznajem da NE MOGU cuti razliku...ni u ovakvom testu a ni kada se snima vise kanala i smixa. meni, gluvom gitaristi, to na kraju zvuci sve isto ![]() ali me zanima koliko ljudi cuje razliku ![]() inace, biti ce pt.2 i pt.3 testa, stay tuned....ali vas molim, sudjelujte u testu, nemojte samo komentirati. ako ne cujete razliku ne sramite se to napisati ![]()
-- De?urni mrgud Last edited by zvincic; 02-09-2005 at 12:23 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Promena samplerate-a na MOTU Firewire 896HD | naxalit | Computer Hardware | 2 | 15-11-2007 01:05 AM |
efekti&samplerate | Arthur | Audio Software | 9 | 20-06-2005 02:37 PM |