Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 14-06-2005, 07:16 PM   #1
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

Default Dilema - overhead mikrofoni

Dakle, mislim se izmedju Rode nt5 stereo para (cca 340 eura) ili mozda...Rode nt4 stereo mikrofon za 215 eura.

Sto mislite?

gledam i oktava mc012 ali nazalost, vidim da je u pitanju kineska kopija a ne original.

ako koga zanima:
http://oktava.tula.net/fake

no, da se vratimo temi...sto bi uzeli, NT5 ili NT4?

prvenstvena je namjera za overheadove kod snimanja bubnja, no, racunam da bi posluzili i kod stereo snimanja i drugih instrumenata.

Ima tko iskustva sa NT4?
zvincic is offline   Reply With Quote
Old 14-06-2005, 08:08 PM   #2
puRe
Administrator

puRe's Avatar

NT4

ja sam ga uzeo za snimanje efekata (i unutra i napolju) i mnogo je prakticniji...jeste da sa NT5 mozese vise da namestas, ali onda moras da obratis paznju na fazne probleme...
Old 14-06-2005, 08:17 PM   #3
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

Quote:
Originally Posted by puRe
NT4

ja sam ga uzeo za snimanje efekata (i unutra i napolju) i mnogo je prakticniji...jeste da sa NT5 mozese vise da namestas, ali onda moras da obratis paznju na fazne probleme...
o, znaci ti ga imas?

da li ti je problem snimiti akusticnu gitaru sa njim samim i u kombinaciji sa nekim LDC-om i okaciti negdje (ili poslati na mejl)?

iskreno, kod NT4 me najvise smeta sto ne bih imao puno kontrole u sirini pa me zanima kako se nosi sa gitarom.

pretpostavljam da ti bubnjeve i nije bas lako snimiti pa necu gnjaviti za njih
Old 14-06-2005, 08:36 PM   #4
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Jesi razmisljao o AKG c451? Ja sam nedavno snimao bubanj i kao test sam probao 451 i Neuman u87 ( po 2 kom naravno) u nekoj uzanoj AB stereo varijanti. I iznenadio sam se sto mi je 451 za overhead mnogo upotrebljivii, otvoreniji, prezentniji, a Neuman mi je u tom slucaju samo dodao ambijent. Extra rada, mada ni sa Rodama neces pogresiti. Sad, koliko je AKG tamo?
Old 14-06-2005, 09:04 PM   #5
Shot
Stara Rumski Elita 2003.

Shot's Avatar

Ja se isto jako lozim na Oktava 012. Njihov glavni distributer za evropu trguje online i preko ebaya. Ima stranica http://www.oktava-online.de/ di su naveli sve potrebne certifikate kojima potvrdjuju da su autorizirani. Ima tamo link na njihov ebay store di se mogu kupovat. Cijene su sjajne, nekako im vjerujem i mislim da cu za koji mjesec uzet par komada, pa kud puklo. Znam inace tu pricu s kineskim kopijama. Siguran sam da su ovo originali.
- -= - =- = - = - = - = - = - -
Shot is offline   Reply With Quote
Old 14-06-2005, 09:27 PM   #6
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

Quote:
Originally Posted by Shot
Ja se isto jako lozim na Oktava 012. Njihov glavni distributer za evropu trguje online i preko ebaya. Ima stranica http://www.oktava-online.de/ di su naveli sve potrebne certifikate kojima potvrdjuju da su autorizirani. Ima tamo link na njihov ebay store di se mogu kupovat. Cijene su sjajne, nekako im vjerujem i mislim da cu za koji mjesec uzet par komada, pa kud puklo. Znam inace tu pricu s kineskim kopijama. Siguran sam da su ovo originali.
da, bas sam i ja gledao, evo ovo mi je zapelo za oci:

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?...00144&tc=photo

samo, ako je u pitanju ebay ducan, cemu aukcija?!?

edit:
nasao sam u biti, ovo gore jest aukcija ali imaju i ducan.

evo sta mi je zapelo za oci:
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?...16701&tc=photo

moram priznat da si mi bacio bubicu u uho...275 eura nije puno a mikrofoni su hvaljeni.
ajde nabavi ih pa prenesi dojmove

da je jos nekako izbjeci carinu i pdv :oops:
Old 14-06-2005, 11:59 PM   #7
Shot
Stara Rumski Elita 2003.

Shot's Avatar

Ako mozes jeftinije nabavit Oktave ili 451, i ja sam zainteresiran!
A sa dostavom se mozda nesto moze smisliti.

Ja cu se bacit u nabavku mikrofona poslje ljeta jer sad imam previse troskova. Studio uredjujem, a i spic*ao sam pare sad na rhodes.

Ima li popusta na kolicinu? Recimo da se Zvincic i ja dogovorimo pa narudba bude na recimo 4-6 mikrofona...
- -= - =- = - = - = - = - = - -
Shot is offline   Reply With Quote
Old 15-06-2005, 03:38 AM   #8
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

samo bi dodao u vezi 451: ako mozes naci stari 451 par, prije nego su se prestali proizvoditi - to je puno finiji mikrofon od ovog novog re-issue kojem se zamjera malo previse 'tvrdoce' u visokim tonovima - sto moze biti super za neke mikseve ali generalno fali mu fali topline. s time da su i novi i stari puno visa klasa od NT4 i 5 naravno.

drugi prijedlog : upareni AT4041. relativno jeftin i vrlo cist i transparentan. u klasi 451.

clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 15-06-2005, 09:46 AM   #9
Tiki the Boyler
Moderator

Tiki the Boyler's Avatar

Sa NT4 snimah bubanj (overhead) na svom zadnjem koncertu i mogu ti reci da sam prezadovoljan! E sad... NT5 ti pruza vise mogucnosti u smislu razmjestaja i dobijanja zeljene slike, a cetvorka je car prakticnosti!
AKG se malo prokurvao, pa bi ih zaobisao (pogotovo ako se uzme u obzir cijena).
I na kraju, sto se Oktave tice zvanicni distributer za Balkan je A&A group! U prevodu - kontaktirajte Artist Banja Luka +38751370627!

Poz!

Tiki the Boyler is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules