|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Da li ima nekoga na forumu ko koristi ovaj sampler? Kakav zvuk ima? Koliko je lak za rad?
Nisam ga nikad koristio a sada imam mogucnost da ga nabavim za 350eu... 20GB interni HD, 128MB RAM, externi CD rom, 2x24bit procesor + semplovi! cita skoro sve formate ( E-MU, AKAI S1000, AKAI S3000, Roland, Ensoniq, WAV, AIFF) Da li je cena ok? Hvala na odgovorima... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Evo i ja sam zainteresovan, ako osim sempling dela ima i neke synth farbe (kao npr k2000). Nisam radio sa EMUom, pa nemam pojma!
Mislim da je cena korektna |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
mod?rateur analogue
|
![]() Quote:
za te novce uzimaj ODMA', ako ti neces ja cu. 8) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Mason
|
![]()
Vidis Clusterchorde, to sa juhom u samperima sam i ja primetio, ali boga mi i vesto izbegao, ili barem umanjio. Tj., ako sam dobro primetio, ta juha je znatno manja ako instrumentima u sampleru dajes razlicite buseve i razdvajas ih po kanalima na mixeru same kartice. Recimo Cubase project sa sa npr. 16 stereo ASIO kanala od kojih nekoliko njih odvojis za sampler. U samom sampleru kazes da ti kick ide recimo na bus 2(bus 1 po navici uvek ostavljam za send FX), snare na bus 3, cinele na buss 4 itd.
Stvarno se Kontakt bolje ponasa nego kad sve iz njega shipchis na isti bus. Kontakt 2 je u odnosu na ostale SoftSamplere stvarno mnogo lepo odradjen, a i njegovi impulsi uopste nisu za bacanje....
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
dobar deal za Emu , steta sto ima samo 4 analogna izlaza , to mu smanjuje upotrebljivost u pro svrhe , nazalost dodatni izlazi ce te kostati blizu cene semplera ... i ja sam razmisljao o tom sempleru ,mada bih za iste cak i manje para mogao nabaviti E 64 , ili 6400 ... ne znam ultra serija koliko je razlicita od predhodnih Emu modela 4. generacije, samo brzina , performanse ili sound? ... chluster ???
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Ima li neki od tih EMUa interne farbe, nevezane za sempler?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
...nema, sem ako ne dokupis Flash ROM-Board od 16 ili 32MB a i to je moguce samo ako im je OS verzija 4.10a i visa
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
mod?rateur analogue
|
![]() Quote:
mislim da ultra ima mrvicu ostriji detaljniji zvuk, ali jedva. ko se sad tog vise moze sjetiti. E4X i e6400 od serije X, te E4XT, e6400 i e5000 od ULTRA serije se isplate kupiti. oni stari su dosta sporiji, tesko se nalazi RAM itd.. Flash-RAM sa soundovima je bezvezan - pregazilko ga vrijeme. osim toga ako imas sampler besmisleno je imati gotove soundove unutra. kad mozes sve staviti "debele". Nije problem za uzivo - Emulator Ultra load-a ful 128MB za nekih 40sec, za razliku od tritona, ymahe itd. Quote:
![]() kad miksam nesto za sebe ili bas neki vazan (jako dobro placen) projekt, snimam kanale kuci, ali ispucam na kraju na veliki Soundcraft TS12 u studiju od prijatelja, ima i Otari visekanalni mag u slucaju da se radi nesto zestoko , sa gitarama i pravim bubnjem.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
![]()
kad si vec naisao(chluster) da te pitam za Roland srv 3030D , kako si zadovoljan , posto kupca za Fs1r nisam nasao ovde (SRCG),verovatno cu raditi trampu za taj Rev , imam ga i u xv5080 , malo mi se cini "smooth"
, kakva je standalone verzija ... inace nabavio sam Doepfer 404 i jd 990 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
mod?rateur analogue
|
![]() Quote:
inace za sinteve bi ti prije preporucio neki Ensoniq DP2 ili DP4+, ili ako nadjes DP Pro - zgrabi odmah. jeftini su, a super kvalitete pogotovo za elektroniku, i imaju i efekte ne samo rev/delay.. nego, sto ti se ne svidja FS1R?, ja bi uvijek radije imao to nego SRV ?! ja sam svoj napunio preko sysex-a sa izabranim presetima od DX7 (odn. sa TX802), i koristio ih kao "tone" u FS, dabi ih kombinirao u patch sa daljnjim FS processingom - formant filter, multi fx, lp filter itd. to daje fantasticne rezultate. sad mi je FS postao drazi za padove od JD-a. kranji rezultat ima malo veze sa hladnim digitalnim zvukom DX-a. sasvim nesto drugo. inace, cestitam ti na JD990. to je najkorisniji digitalni sint svih vremena. vec mu je 12 godina, a przi i dalje.. kakav je 404 ? ja razmisljam da prodam Deep Bass 9. mislim dobar je on, ali ne radim taj stil glazbe a i treba mi love da otplatim neke druge stvari.. kupio sam PCM-70 Lexicon prosli tjedan. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kakav treba da je demo? | tom | Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... | 22 | 29-08-2009 10:03 AM |
Vintage... i to kakav... | sRce | Pricaonica | 1 | 04-12-2008 07:44 AM |
Kakav koncept !!!! | DaBear | Razno | 11 | 31-01-2008 10:02 AM |
Kakav problem... | "7" | Computer Hardware | 2 | 17-04-2007 10:44 PM |