|
Predlozi i sugestije imate ideju kako da www.rumski.com ucinimo boljim? Recite... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Mason
|
![]()
Citam i ne mogu da verujem... Stvarno se svasta desava na forumu i to treba da prestane O D M A H!!!
SRAMOTA!!! Opste poznata stvar je da nisam bas ljubitelj zameranja, pa cu i ovom prilikom preskociti imena... Pomenucu samo Anitino ime, jer zelim da zna moje misljenje da joj je mesto upravo ovde, na ovom forumu, sto je vise puta dokazala... Prosli put sam je licno moljakao da se vrati na forum, sada necu. Ne zbog toga sto ne zelim da je vidjam ovde i sto me njen odlazak raduje, vec zbog toga sto mislim da treba da se prekine praksa da se forum napusta zbog svake sitnice i sitne rasprave. Mrzi me vise i da citam takve stvari, a kamo li da se oglasavam po takvim pitanjima... Dakle Anita, GRESIS, ali ne zbog banovanja, rasprava i sl., vec zbog pravljenja dramaticnih situacija od sitnica. Dobro, nije sitnica, ali nije dovoljno dobar i veliki razlog za odlazak sa foruma. Posle vremena i vremena provedenog ovde (gotovo od formiranja foruma), a zbog cestih aferica na ovom forumu dajem sebi za pravo da predlozim sledece stvari: 1. Da se rasprave, uvrede i omalovazavanje administratora STROGO ZABRANE i sankcionisu. Ako neko ima zamerku na rad nekog admina, moze da se obrati i pozali drugom adminu, a ne da vodi rasprave, kleveta, vredja i sl. (ne mislim ovde na Tonalina, ceste su rasprave i opaske upucene upravo adminima) Da bi stvari funcionisale kako treba, admini moraju imati AUTORITET i osoba izabrana za admina, mora se postovati. Dakle, primedbe vezane za rad admina iskljucivo drugom adminu. 2. Da se adminima zabrani samovoljno banovanje. Ukoliko se neko nedolicno ponasa ili oglusi o pravila foruma, admini mogu o tome doneti odluku glasanjem na forumu za admine. Glasanje bi trebalo da bude tajno, da nekome ne bi palo na pamet da rezultate glasanja nekome prepricava i raspaljuje vatru. Sto znaci, forum ne sme da zna kako je koji admin glasao ! Ako administratorska vecina odluci da neko treba da se banuje, onda je taj isti banovan i vise o tome nema price. 2\1 Druga varijanta... Da bi se izbegla surova banovanja, admini bi mogli da glasaju o negativnim poenima koje je pojedinac prikupio. Tri negativna poena povlacila bi ban, a svi negativni poeni bi se ponistavali na novu godinu. Broj negativnih poena bi trebao da stoji javno u profilu korisnika. 3. Admini ne bi smeli sebi da dozvole da se prepucavaju na javnom delu foruma jer to "daje krila" mnogima da se u to uplicu, dolivaju ulje na vatru i sl. Cak i ako se neki od admina menjusobno ne slazu, vole, postuju... javni deo foruma ne mora da bude "redovno informisan" o tome. Na taj nacin jedni drugima ruse ugled, a ugled jednog od admina je vezan i za ugled foruma. Mozda nekome ovi predlozi deluju kao nedemokratski. O.K. ako nekome vredja osecaj slobode sto bi ovo zabranilo i sankcionisalo nedolicne svadje, rasprave i uvrede, onda predlozi jesu nedemokratski, ali bi barem bilo reda... Ovo sam napisao samo zato sto zelim da se stvari vrate u normalu, da se povrati profesionalnost i pozitivan duh foruma, da se "svadjalice" dovedu u red i njihovo ponasanje sankcionise, a da odgovornost za to ne preuzima samo jedan covek. Na kraju jedan licni savet svim clanovima: "Ne pletite se u rasprave koje vas se ne tichu! Nije ovo serbiancafe, vec forum koji se bavi audio produkcijom!"
#2 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Ovo je najpametnije sto je neko rekao na ovu temu!
|
![]() |
![]() |
#3 | |
Ivan Lekic
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#4 | ||
Administrator
|
![]() Quote:
Quote:
|
||
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Da, da, Idekiuse, nesto slicno sam i ja pokusao da predlozim, ali si ti to ovde jako lepo izlozio. Mislim da je pravo vreme da Administratori i svi vi koji ste ovde 100 godina, donesete jedan precizan pravilnik, sa kojim bi ultimativno bili upoznati svi novi, ali i postojeci clanovi.
ZAKON - KONZA ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Vibrator
|
![]()
svaka cast deki, slazem se 100%..
|
![]() |
![]() |
#7 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Ovo mu dodje kao jako dobar ustav! Slazem se sa svim osim sa krajem. Ne mogu da nemo posmatram kako se raspravlja o banovanju ljudi koji to ne zasluzuju.
|
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
Slazem se sa svim tackama osim sa onom 2 i 2/1.
Po toj logici "tri kornera- penal", ne moze da se bas lepo igra, jer to znaci da bi teoretski jednog clana foruma, ako se uzme da nas ima preko 600, svako mogao da izvredja zestoko dva puta dnevno, cime bi ovaj bio pretplacen na dve godine gazenja... Kada ukrades, ides u zatvor, kada nekog povredis fizicki (zar nije isto kao i psihicki), opet odgovaras, a kada se govori o verbalnom nasilju, onda ti svi daju fore. Ovom taktikom se pravi jos glomazniji, nefunkcionalniji aparat, koji ce biti isuvise spor da resava stvari koje se desavaju u realnom vremenu. Zatim, na taj nacin se definitivno osporava autoritet admina, samim tim sto se dovodi u pitanje njegova moc rasudjivanja. Pa ako nekog biras za admina, tu je vec ukalkulisano to kakva je on osoba i verovatno ima odredjene kvalifikacije za tu poziciju. Eventualno bih mogao razumeti da se i rad admina kontrolise, ali interno, od strane drugih admina, te da se ukoliko neko stvarno pocne neargumentovano da "sprovodi pravdu", moze na vreme reagovati. To znaci da admin ima pravo da banuje nekog, ali mora da podnese izvestaj o razlozima zbog kojih je to ucinio. Evo, na primer: Pojavi se pre neki dan osoba na sekciji gde sam ja urednik i kao svoj prvi post najstrasnije popljuje sve ucesnike istog koji su do tada u miru raspravljali oko izbora opreme. Ja ga opomenem da edituje uvredljive delove posta-nista, opomenem jos jednom- opet nista... Ja lepo sam izbrisem uvredljive delove i mirna Bosna. Kada to sledeci put uradi, bice izbrisana cela poruka, ali ne zato sto ja imam nesto protiv njega, vec zato sto on ima protiv ljudi koje cak i ne zna, a pljuje po njima. Moje je da ih stitim tamo gde imam mogucnosti. |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
|
![]()
Sto vise clanova to bolje .
Sto vise pravila & zabrana to gore ( po mom subjektivnom misljenju ) . |
![]() |
![]() |
#10 |
Senior Member
|
![]()
SRAMOTA...ovo ni Tito vise ne bi uspio'vratiti u normalu...forum polako postaje jedna velika pijaca...Zbog ovih prepucavanja sve je manje i manje onih tema zbog kojih forum i postoji...Da se raspravlja i svadja oko toga npr.kako podesiti kompresor ili koji reverb koristiti ne bih zalio,ali sta ce ko jesti i koliku kosu ko ima...boze sacuvaj..
![]() Prijedlog:UKIDAJ KANTU! 1,2,3..i ![]()
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|