|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
U slucaju da uzmem ovu miksetu...da li je potreban UAD jer ova Yamaha u sebi ima kvalitetne efekte?
http://www.americanmusical.com/item-...brand-288.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Sto se tice UAD-a,zavisi od tvoje konfiguracije studija(kako i na koji nacin bi koristio efekte 01v96).Inace ako radis na 96 ili 88kHz,mozes koristiti samo dva fx procesora,mada kompresor ,limiter, gate, expander, eq i delay imas na svakom kanalu. Takodje je dobra stvar sto mozes ugraditi waves-ov slot sa efektima mada to dodatno kosta. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Reci mi da li se oseti neka razlika izmedju snimka sa pc-a i sa Yamahe?
Dugo vremena vec razmisljam o uticaju AD/DA konvertora na ukupan zvuk. Mozda su konvertori kod Yamahe za nijansu kvalitetniji? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Ne znam sta imas od hardware-a,ali ti preporucujem da ako imas tu mogucnost usnimavas preko yamaha-inih konvertera(pristojna su i mic. predpojacala)-pa optikom(ADAT)u karticu,a kad miksas da sve uvuces u yamahu,onda mozes da koristis i hardverske i plug-in efekte iz cubase-a ili sta vec koristis.Rasterecujes procesor a bolja je i "SABIRNICA" |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
Na mini disku si morao da cujes razliku, zato sto mini disk ne usnimava nekompresovan wave, vec suprotno i to je glavni razlog sto se i pored svoje sjajne operativnosti (vazilo nekad, sad vec ni to nema smisla) nigde ne upotrebljava profesionalno u studiju, vec eventualno na radio stanicama, gde ionako nije bitno da li je kompresija ili nije.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Nisam siguran,ali cini mi se da Luna ima breakout box sa 8 analog out-a u osnovnoj konfiguraciji.Cini mi se da ima i adat out-e,ako ne,postoji opcija za dogradnju. Yamaha 01v96 u osnovnoj verziji dolazi sa jednim ADAT in/out.Postoji mogucnost prosirenja za jos jedan ADAT in/out(oko 250e.cini mi se).Ako znas, izvinjavam ti se-Adat komunikacija omogucava prenos 8 digitalnih kanala optickim kabelom.U slucaju da imas dva Adat in-a u mixeru i dva ADAT out-na Luni,mozes sa dva opticka kabela uvuci u 01v96 16 kanala i tako koristiti efekte i druge pogodnosti miksanja u mikseru.Naravno,potrebno je konfigurisati cubase tako da svaki kanal odlazi u svoj ADAT destination. U ovom slucaju mozes koristiti plug-inove insertujuci ih na kanale po volji u cubase-u i efekte miksera. Yamaha 01v96 takodje moze da ti koristi kao kontroler za cubase. Povezes racunar i mikser usb kabelom,konfigurises user defiined keys za -play,stop,reww,ff,rec...itd,i onda ne moras da radis sa misem i tastaturom jer faderima na mikseru kontrolises fadere u cubase-u,kontrolama za eq-eq...itd. Obzirom na ljubav izmedju steinberga i yamahe,ova komunikacija se stalno poboljsava. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Jednom prilikom sam cuo da je neko radio na Yamahinom mikseru i to na njoj snimao, pa me je to podstaklo da razmisljam na takav nacin...ali sad mi je mnogo jasnije! Jeste Luna, ima u osnovnoj opciji profesionalni 8-kanalni AD/DA converter, ali ga ja nisam uzeo jer sam imao mogucnost da uzmem suvu karticu. U to vreme nisam ovako razmisljao niti znao za cega ostali kanali mogu da posluze, osim za sniman je zivog bubnjara ( o cemu mi nije ni padalo na pamet jer za to treba imati debelo iskustvo), ali sada pocinjem razmisljati na malo drugaciji nacin, naravno i uz tvoju pomoc! Hvala na iscrpnom odgovoru!
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
digital mixer (interface/kontroler) | filip | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 23 | 30-12-2006 02:40 AM |