|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Super Moderator
|
![]()
Primetio sam da neki instrumenti prate zadatu latenciju od 7ms na emu-u dok neki ne, recimo atmosphere, trilogy prate a the grand i neki synthovi ne tj. ostaju na nekoj velikoj latenciji od 20ms, u cemu je problem?
Ovo mi se nije ranije desavalao ![]()
![]() |
#2 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Super Moderator
|
![]()
U ASIU mi je 7ms kao i pre anomalije stim da su se svi normalno ponasali sada neki kasne u fazonu stisnem dirku na klavijaturi pa odem da napravim kafu i iz kuhinje slusam melodiju kako sama svira, hiperbolisano ali bas kasni opasno
![]() Menjao sam latency ali mi ne pravi razliku, kontam da nije do drivera da ih reinstaliram, a i inace mi nisu nesto stabilni emu-ovi driveri. Inace najnoviji su.
![]() |
#4 |
ton magistar
|
![]()
a jeli koristis one 'emulated' portove (midi in) ili normalni 'windows midi'?
![]() |
#5 |
Super Moderator
|
![]()
E ladno sam se setio tebe i prvo sto sam uradio je da sam pogasio sve one emulated i opet isto sranje,ma cudi me sto neki piche normalno a drugi kasne kao Evropska Unija na Balkanu, sorry na poredjenju ali nekako mi doslo
![]()
![]() |
#6 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
u device setup/all midi outs dovoljno ti je da ti samo onaj CreamWare MIDI In/Out 1 bude aktivan, sve ostalo bi u principu moga disablirat.
![]() |
![]() |
#7 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
u device setup/all midi outs dovoljno ti je da ti samo onaj CreamWare MIDI In/Out 1 bude aktivan, sve ostalo bi u principu moga disablirat.
![]() |
![]() |
#8 |
Super Moderator
|
![]()
Da da meni su midi outs ukljuceni od MT4 midi interface-a a midi in od klavijature samo i nista vise, ne opterecujem komp sa midijima uopste samo one osnovne + VST instrumenti.
![]() |
#9 |
Banned
|
![]()
Ja sam taj problem imao prije dvadesetak dana, i to je trajalo samo jedan dan... jer sam maler. Evo kako sam rije?io problem.
Naime, do?ao je klavijaturista iz drugog grada, trebalo je da usnimi neke instrumentale... i toliko je kasnio zvuk da se nije moglo svirati. Na kraju nije bilo druge, nego da posudim nekog tritona kod kolege, pa da ovaj odsvira neke farbe. Sutradan sam se sjetio ?ta bi moglo biti... uradio "System restore" na tri dana unazad, i problem je nestao. Dakle, poku?aj sa tim, ako ti je problem svje?... garantovanu ?e proraditi! Vrati restore onoliko dana unazad, koliko ti problem traje... ?ak i par dana vi?e nego ?to misli? (za svaki slu?aj). Ne ko?ta te ni?ta, jer ukoliko je problem i dalje ostao ima? opciju "UNDO szstem restore". |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Senior Member
|
![]()
Neki pluginovi imaju odredjenu "dodatnu" latenciju. Kao na primer SIR, koji bas mnogo kasni.. Ako bilo koji VSTi, posaljes na SIR, send ili insert, i taj instrument ce da ti kasni, koliko kasni i latencija na SIRu.
Ako koristis cubase, pogledaj plugin system information ili tako nesto, (ne znam tacno na poslu sam pa ne mogu da vidim)... to je ona tabela gde mozes da iskljucujes i ukljucujes pluginove posebno.. Tamo pise koliko svaki plugin ima internal latency. Kad pustis play u cubase-u, ovo se sve resava sa delay compensation, pa zato kada cubase playi nikad nista ne kasni i sve je u tajmingu. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Latencija? | Hepek | Audio Produkcija - Tehnike | 7 | 07-08-2009 09:51 AM |
G4 / G5 latencija | Tiki the Boyler | Computer Hardware | 1 | 07-12-2004 04:38 PM |