|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Banned
|
![]()
Par puta pominjan pojam . Moze li neko ( pokusati ) da objasni o cemu se radi ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Super Moderator
|
![]()
filozofija, rekao sam, mix u vakuumu bukvalno receno, nepostojeca apstrakcija, bla bla
![]() |
#3 |
Banned
|
![]()
Da li je u pitanju nesto imaginarno ( nedostizno ) ili nesto konkretno ?
Mislim da je Bob Katz spominjao " savrsen mix " - nije mi zvucalo kao apstrakcija - vise kao nesto realno postojece ( dostizno , izvodljivo ) . Max , da li si u blizini ? Sta mislis o tome ? Da li bi se moglo reci da je savrsen mix - mix koji nema nedostatke ( sto je logicno , jer je savrsen ) . Zatim formulisati koji su to sve nedostatci miksa koji nije savrsen , odrediti im uzroke i otkloniti ih ? Koji su sve to nedostatci koji se mogu uociti na miksu ( suplje , usko , tanko , malo , suvo , tiho ; pretrpano , mutno , nejasno , gusi se , piskavo , mono - nekompatibilno ; pumpanje , distorzira , nedinamicno , neprirodno , zvuk ispred zvucnika , ispadaju instrumenti ... ) ? Dopunite . |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Jel vam se ikad desilo,da kada nesto,kao,zavrsite i slusate,a ono bolje zvuci midi fajl pusten sa klavijature nego to sto ste radili??? ...fuj majku mu!!
![]() Ali kao sto rekoh....covjek se uci dok je ziv...zato sam tu.
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
@milosjeftic:
Zvucis mi previse racionalno za jednog bogoslova... Kako je moguce da nesto nesavrseno napravi savrseno...? Puste price, batali to i bavi se muzikom, upravo nekada nesavrsenost utice na to da nam se nesto dopadne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Administrator
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Senior Member
|
![]() Quote:
Nije valjda da nijedan midi fajl nemas kuci??? Ne pricam covjece o pustanju midija u kafani,nego kuci... eto slucajno sam uporedio...ali ne odustajem! ![]()
![]() |
![]() |
#8 | |||
Administrator
|
![]() Quote:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Banned
|
![]() Quote:
Nekad mi se ucini da ono sto uradim (ozbiljno a ne kao demo) bolje zvuci u mixu kojeg malo dotjeram na SX mixeti u mix traku, nego izvezeni trak ubacen u WL iliSF i 'mukotrpno' obradjen da bi bio bolji od mixa - a ono sipak!? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Senior Member
|
![]()
Za mene je savrsen mix taj koji uradim tako kako sam zamislio u svojoj glavi! A u svojoj glavi uvek zamisljam savrsen mix
![]() A da je uspeo, skontam tek onda kad nakon nekog vremena pustim stvar, sednem i kazem sebi, auuu jebote, ovo stvarno zvuci dobro! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|