Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 28-02-2005, 10:10 PM   #1
arto
Member

Default Koji stereo mic pre-amp do 300 ? i koji par mikrofona?

?ta mi predla?ete? Snimao bih, uglavnom, akusti?ne instrumente (klavir, violina...) i manje klasi?ne ansamble (guda?ki kvartet, duva?ki kvintet, mali guda?ki ork. itd.). Naravno i glas.

Za ovakvo stereo snimanje planiram uskoro kupiti i dva ista mikrofona. Jedan drugar prodaje par AKG C1000 i C535EB. Da li ne?to od toga preporu?ujete?
Hvala,
poz.
arto is offline   Reply With Quote
Old 28-02-2005, 10:19 PM   #2
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Ako ti je potreban "neutralan" (flat) stereo snimak bez mnogo mucenja, koji kasnije mozes "farbati", toplo preporucujem Rode NT4...

Cena mu je oko 450?...
Old 28-02-2005, 11:24 PM   #3
dr.Ru
Administrator

dr.Ru's Avatar

hmm... tesko je dati savet za budzet od 300 eura. Mozda najbolja solucija koju sam cuo i testirao bi bila http://www.fmraudio.com/RNP8380.htm
mada prelazi budzet: 380-400 eura je cena. Inace, spravica je odlicna
Old 28-02-2005, 11:25 PM   #4
Shot
Stara Rumski Elita 2003.

Shot's Avatar

Quote:
Originally Posted by puRe
...toplo preporucujem Rode NT4...
... koji je stereo mikrofon ili verzija dva mono mikrofona - Rode NT5
- -= - =- = - = - = - = - = - -
Shot is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2005, 07:04 AM   #5
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Uzmi Behringer Ultragain Pro 2200 preamp za 120 Evra i ostatak potrosi na mikrofone, a priznaces nije malo 180 Evra plus. Ja uglavnom radim sa TLA 5050 i sa Ultragain-om i uvek pre izaberem Ultragain, pogotovo kada mi treba cist snimak sa malo suma. Preporucio sam ga kod par prijatelja i svi su do sada prezadovoljni onim sto su dobili. Za mikrofone moras sam da izaberes, ali u toj cenovnoj klasi, definitivno Rode, ako mene pitas.
Pozdrav
Oggy is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2005, 08:35 AM   #6
arto
Member

Hvala puno na brzim odgovorima.
?uo sam ve? da Beringer radi super. Za sada se dvoumim izme?u njega i m-audio DMP3, ali prihvatam sve dobre predloge.

@Dr. Ru
da li zna? gde mogu kupiti RNP8380?

?to se mikrofona ti?e, 2x AKG C1000 ili 2x AKG C535EB koje sam spomenuo, mogu ih dobiti po povoljnoj ceni jer su polovni i super o?uvani, pa ako su sprave OK odmah bi se odlu?io za kupovinu.
Nov par RODE NT5 bi morao pri?ekati da malo popravim bud?et, ali ako je to bolji izbor poslu?a?u vas i biti strpljiv.
Poz.
Old 01-03-2005, 09:48 AM   #7
ridge
Stara Rumski Elita 2003.

ridge's Avatar

Ja imam dmp3 i jako sam zadovoljan njime, mali jednostavan a sve ti pruza. Veoma dobra sprava i krajnje pristupacna.
ridge is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2005, 05:48 AM   #8
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Quote:
Originally Posted by dr.Ru
hmm... tesko je dati savet za budzet od 300 eura. Mozda najbolja solucija koju sam cuo i testirao bi bila http://www.fmraudio.com/RNP8380.htm
mada prelazi budzet: 380-400 eura je cena. Inace, spravica je odlicna
definitivno jedino na trzistu za te pare. a zvuci puno bolje nego sto kosta, tu su svi slozni.

UltraGain je, neka se netko ne naljuti, apsolutno najgore pretpojacalo koje sam ikad probao. headroom je minimalan, radi na niskoj voltazi, frekvencijski raspon - ne postoji, cim ti se signal iole promjeni dinamicki ode u onu najruzinju distorziju i krcanje - nema tu nikakve topline. Tko zna kako rade prava cijevna pojacala, jasno mu je da se sa tim komponentama to jednostavno neda izvesti. ponavljam opet, NE POSTOJI dobro tube pretpojacalo za ispod 400-500 eura po kanalu minimum. to je realnost. sve drugo je marketing. svako jeftino solid state pojacalo zvuci bolje od jeftinog "tube" pre.

osim ako vas ne zanima overdrive/distortion i sl. za gitaru ili cak vokal, tada neki jeftini ART i sl. moze posluziti. za ciste vokale koji imaju 'tube' magiju o kojoj svi sanjaju - nema sanse. tek Sebatron i TL PA serija na vise, ima sound.

da ne govorim da cijevno pretpojacalo, ni skupo, a kamoli jeftino, uglavnom nema sto traziti kod klasicnih instrumenata. daje budget malko veci , preporucio bih jos i GRACE - to je MILLENIA za tanji zdep. cisto i transparentno..

MIC: ako vec nemozes uzeti AT4041, onda nesto od Small Condenser-a iz jeftinijh AT serija (mislim da pocinju sa 3000, ne sjecam se imena). ima i omni i cardioid izvedba. RODE nije ta klasa. C1000S je vrlo nelinearan mikrofon, nikako dobar za klasicne instrumente.

clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2005, 06:03 PM   #9
arto
Member

Hvala na odgovorima,
mislim da ?u poslu?ati clusterchord-a i dr. Ru-a
Kupi?u dobar pre-amp a strpe?u se malo sa mikrofonima, ionako ih mogu po potrebi pozajmljivati (ili iznajmljivati).

Sada ostaje pitanje gde u Srbiji da kupim RNP8380?
Dal' postoji neka ?ema?

POz.
Old 04-03-2005, 12:33 AM   #10
dr.Ru
Administrator

dr.Ru's Avatar

evo Arto da ti odgovorim:
U zemlji Srbiji, kao po obicaju, nista ne moze da se kupi bez gomile priprema i gluposti. Najbolji nacin je ako imas kreditnu karticu, ali od nekog rodjaka/prijatelja (da bi kartica bila inostrana), pa preko nje direktno da narucis od proizvodjaca ili na http://www.mercenary.com/.
Varijanta II: ima jedan internet cafe u Beogradu koji sluzi za ino placanja: das njima novac, oni tebi priznanicu i na licu mesta narucis online robu.

Koliko je meni poznato, FMR neces naci skoro nigde u EU, a kamoli u SCG. Ponovo da ti kazem, radi se o odlicnom USA proizvodjacu preampa i kompresora

Poz!

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules