|
Vlado Georgiev poznati kantautor, producent i tvorac studija "Barba" diskutuje o produkciji sa vama |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Zdravo Vlado,
Evo ja vec neko vreme postavljam pitanja u vezi HD-a ali nikako da dobijem adekvatan (hocu reci konkretan) odgovor. Naime, u dilemi sam sta da uzmem da li su Protools HD 2 i Control 24 dovoljni za jedan solidan studio? Pri tom ne racunam preamp i mikrofone. Ono sto mene stalno zbunjuje efekti koji dolaze uz protools da li su dovoljno kvalitetni ili ne? I sta jos sve moram da dokupim da bi to bilo funkcionalno? Dakle po tebi pored HD 2 i Control 24 sta jos treba obavezno kupiti (osim naravno kompjutera, preampa i mikrofona)? |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Buduci da hoces da se baziras na software predlazem ti ipak HD3 zbog bla,bla,truc...svega, komfora...Control 24 je ok(mada zamjeram lose fadere)ali kad je PT u pitanju, podrazavam(ko vec nema dobar sto)rad u softwaru. Obavezno uzmi dobar reverb, hardverski. Tipa Lex.Pcm91 ili TcM3000 ili M4000.
Dosta su dobri plugg-inovi sto dolaze uz Tools. Mada ga je najbolje kupovati u jesen jer tada daju dobre bundlove i mozes dobiti bas dobrih efekata u paketu za mnogo manje para nego inace. Sto se tice pro-tools-a ja sam prezadovoljan. Zvukom najvise. |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Odlicno, bas sam tako i planirao Lexicon pcm 91 pod obavezno. Da li je velika razlika izmedju TC M3000 i TC M4000? Sto se tice kompresora kako tu stoje stvari? I sta mi predlazes jos od digidesign I/O uredjaja i da li je bolja varijanta njiohov preamp ili mozda npr. Milennia, Avalon itd. ?
I naravno jedno OGROMNO HVALA na odgovoru. |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Zaboravio sam jos samo da te pitam sta bi mi preporucio od monitora? Da li je DYNAUDIO BM15A ACTIF dobar izbor? I to bi ujedno bilo moje zadnje pitanje.
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Digidesign? Ma nikako njihov pre-amp. Radi jako svijetlo i zvuci ljigavo digitalno. Ja cak ne volim ni zvuk konverzije njihove 192-ke. Ja sam kupio Apogge umjesto toga. Ima par bagica na Apogge-u kod optike ali je zvuk mnogo konkretniji i bolje udara.
Pre-amp? Veliki je izbor. Avalon je dosta dobro rijesenje mada malo mekan. Focusrite, priznajem samo red seriju (Isa-ne, platinum da ne pominjem) predlog Red6 ili Red 7(6 je pre-amp i EQ a 7 pre-amp i dynamics). Mislim da je 6 mnogo korisniji zbog fenomenalnog EQ-a. Compresor i limiter mozes dosta korektno uraditi i sotverski. Ako kupujes hardverski compress. a ne bi da bacis mnogo para toplo ti preporucujem Dbx 160A. To je sprava totalno cool i nije skup. Ipak ne zaboravi da sve to ima smisla ako uzmes bar malo bolji mic. TcM3000 radi super(imam ga) a M4000 je osiromaseni M6000. Ima dosta algoritama sa njega. Ipak ja nikad nisam vidio TC kao 1. reverb. Tu daleko vise volim Lexicon(kao i pola planete). Ako imas lovu za jedan reverb neka to bude Pcm91. To je super sprava. |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Ma jesam u Parizu ali nemam namera da to ovde radim. Ja sam ti cisti balkanac kad je muzika u pitanju i iz tog razloga nemam sa kime da radim ovde. Da me ne shvatis pogresno, jesam narodnjak ali u pozitivnom smislu. Nisam pristalica tzv. turbo folka. Ako imas uvid u rad narodnog orkestra RTS-a onda ce ti biti jasno o cemu pricam i sta volim.
A svi znamo na cemu se sve snima kod nas. Pa sam mislio da bih bar malo mogao popraviti to stanje sa koliko toliko kvalitetnom opremom. Bar onoliko koliko je u mojoj mogucnosti. Zato, blesavo bi bilo da sve to uzmem ovde pa da onda prenosim tamo i placam carinu. Ajde, sam protools i mogu da "prenesem" ali Control 24 nema sanse. ![]() Pa dobro, ako vec nisi pristalica Dynaudio-a kazi onda sta bi bila tvoja preporuka? Trenutno imam Tannoy Reveal Actif. |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Tannoy Elippse
|
![]() |
![]() |
#8 | |
Administrator
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
#9 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
(nikad softver ne moze biti verodostojnii vise od 75%) radio sam bomb factory / real 1176 test i naravno prvi zvuci ko kesa (za ocekivati), voleo bih doduse uporediti bf i uad-ov... |
|
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Jedno pitanje... :) | zlobisha | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 1 | 16-01-2009 07:25 PM |
Jedno tehnicko pitanje | zvincic | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 6 | 02-06-2005 05:01 PM |
Jedno pitanje za Vladu! | bumbar | Vlado Georgiev | 1 | 16-03-2005 09:19 PM |