|
Vlado Georgiev poznati kantautor, producent i tvorac studija "Barba" diskutuje o produkciji sa vama |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Pozdrav Vlado i dobro dosao ......
Imam jedno pitanje .... Pored svih stvari koje cujem da si radio najvise sam impresioniran snimanjem i produciranjem akusticnih gitara ...... kako na prvom tako i na drugom albumu ..... posto mi zapravo nista jos nismo culi sa ameka i novih stvari koje jos uvek donosis.....( ti dbx ovi ..... jos nisu stigli ...?) mene zanima kako si i sa cim snimao te gitare ....... mislim na akustare ..... koje su gitare bile ( posto onih par Koprivicinih i ne zvuce onako fino kao na albumu ) ...... da li si snimao kroz mikrofon ( i koji ) ili samo pravo u sto ......da li ih " cistis " ili samo bacas eq i reverb na njih ( posto zvuce jaaaako kristalno a opet jaaako prezentno .....) .... uopste me interesuje ceo proces .... ukratko od ulaza do kraja ..... ovo naravno ako nije tajna ..... pozdrav |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Nije tajna.
Sve akustare sam snimao sa M149 tube u vrlo cudnoj poziciji(na kraju vrata pod nekim uglom sumanutim)ono, slusam i kazem ne mrdaj ![]() Navika:Red6+dbx DDP(samo light tube saturation i gate)+dbx 160x ili Tla st.valve compressor(indigo serie) Zena bez imena:Isto + ponekad Massive Passive za Hi end i na 1 ili2 svije pjesme zamjenio Red6 sa Manley preampom. Bilo je posudjivanja gitara pa i moljakanja. Ali, sve za sound! ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Ne mogu da verujem da i pored toga sto stavis lite tube saturation gitare zvuce tako kristalno ....... pozicija mikrofona jos sumanutija ....hehehe ..... kako se ne cuju pokreti gitariste onda ......ili ih stvarno poplasis pa im ne das da mrdnu ......
pod krajem vrata ....mislis ....blizu civija .....? aaaa ....slusas u sobi ... ili imas slusalice pa tako kontrrolises poziciju mikrofona ...? gate....je verovatno jako spor ....? mislim .... jel sluzi da zatara uvek ( sto bi se culo po mom misljenju ) ili da zatvori vece gapove .....? pitam te ovo jel dolazim do " pribliznih " rezultata samo kad " cistim " gitare ..... a tvoje zvuce kristalno cak i kad ih poredim sa nekim jacim svetskim produkcijama ..... npr zvuce cistije nego akustare kod India Arie koja se bas cesto oslanja na njih ..... znam da nije ista muzika i pristup ....ali ipak ..... pozdrav |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
na kojim pesmama sa 'z.b.i.' je onaj Martin?
|
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Zena bez imena, Sve si mi ti, Jedina
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Member
|
![]()
@ vlado
Quote:
|
|
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Na kraju vrata ljudi(znate li gdje je kraj vrata- pa na korpusu, kakve civije kakva kobilica, prvi put sam zaista ignorisao misleci da se zezate)a ne na kraju zica...
|
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Mixanje Akusticne gitare | Mitjovan | Gitarska Produkcija | 6 | 06-04-2007 01:10 PM |
snimak akusticne gitare? | Danny Lou | Audio Produkcija - Tehnike | 9 | 16-02-2007 09:14 PM |
Snimanje akusticne gitare | dvuckovic | Tutorijali | 0 | 06-02-2006 04:51 PM |