|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Zanima me ima li neko iskustva sa navedenom spravom ili neko ko ga prodaje mozda.
![]() I da li neko koristi CW Scope 4 booster board iskljucivo kao Dsp za Vst plug inove ? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Skini demo sa Clavia sajta.Probaj pa vidi kako ti odgovara.Ne treba ti g2 hardver i radi kao monofonik.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Super Moderator
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Da citao sam u nekom ranijem Keys u da ima nekih problema sa latencijom , koristim RME hdsp ,kartica savrseno radi ,imam i Uad 1 ali mi fali sintisajzera ,pa razmisljam ili scope 4 booster board sa synt sampler pack ili nord modular engine 2 ... znaci scope bez ikakvih i/o opcija ,barem tako su mi rekli sa creamware , da radi bez problema kao vst i ... ali bih voleo cuti nekog ko radi sa scope pluginovima preko druge audio kartice :roll:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Mason
|
![]()
Neznam mnogo kako radi u kombinaciji sa drugim karticama, narocito ta varijanta...
Ja sam probao XTC i kod mene radi O.K., ali nisam mnogo radio sa njim jer nema routinga koji je kod CW-a resen do bola. Ja imam Lunu + Pulsar + ADA8000 + Ultargain Mic 2200, a uskoro uzimam i ADI 2 ili ADI 8 i UAD 1. Moj savet ako uzimas CW je da prodas tog RME-a i kupis sto bolji preamp i AD\DA konvertor i to lepo optikom vezes na CW. Pulsar ima 2xADAT interface (16 kanala) sto je sasvim dovoljno. A mozes da kupis onu verziju Pulsara koja ima samo ADAT-e (4x) jer ti analogni ulazi i izlazi sa ovakvom koncepcijom koju ti predlazem nisu potrebni. Ovako bi imao odlicnu AD\DA konverziju (zavisno od konvertora koji kupis), isto vazi i za mic preamp, a imao bi i CW routing i DSP. E sad... neznam koji HDSP imas? Ako imas npr. Multiface, sve ovo sto sam napisao je teska glupost i ne isplati se, ali ako imas npr. 9632, ovo bi ti bilo odlicno i dugotrajno resenje. Mislim, ovo sto sam ti napisao je cisto moj ugao gledanja... Uvek podvlacim ono da je po meni mnogo pametnije trositi novac na kvalitetan externi hardvare nego na comp. Kad komp zastari, zvucna takodje... to jednostavno bacis i kupis drugi, a preamp, konvertor, mic, kompresor... ostaju.... .................................................. .................................................. .. P.S. Da ne bude kako spadam u one koji misle da CW ima lose AD\DA. Jock... Preslusaj Sandrove snimke vokala u onim njegovim 'ajduckim poskocicama ![]() P.P.S. opet da ne budem pogresno shvacen, naravno da Otari Radar 2 ima bolje AD\DA ![]()
![]() |
#6 |
Administrator
|
![]()
ali Nord modular je hardware synth. Ja sam ga delom testirao (kazem delom, jer mislim na Nord Lead 3)m puRe ga ima. U Modularu mozes da napravis ceo Lead 3 i jos gomilu drugih stvari. Moj izbor definitivno, jer ga stvarno treb cuti, a ne pricati o njemu.
Idekius je spomenuo HDSP 9632 HDSP 9632 ima nov, bolji AD/DA od Multiface-a. Zapravo, najjaci u RME familiji. Na primer, FireFace 800 se razlikuje od 9632 samo po tome sto ima preampe i vise analognih ulaza, dok je konverzija 9632 (koriste poslednju generaciju RME konvertora koju sreces u ADI) Ostavi 9632, ja svoj RME 9632 ni ne razmisljam da prodajem.
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
imam RME HDSP 9652 i zbog jednostavnog rukovanja ne bih ga menjao povezan sa adat interfejsom na behringer ddx32 ,ali mi fali sint resursa ,gomila vst instrumenata opterecuje procesor ,pa sam mislio .. jedno od ta dva resenja...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Mason
|
![]() Quote:
Ipak, mislim da ti onda CW nije resenje. Po meni je suludo kupiti tu karticu samo zbog synths-a. Jesu dobri, ali nista specijalno do te mere da bi zbog njih valjalo kupovati karticu. Ako je samo zbog synthsa, bolje lepo budzi procesor i ram jer je jevtinija varijanta nego kupovina CW-a. Ne vidim zasto bi CW bio borli od Arthuria Mini Moog-a, Atmosphere itd...itd.... Cak, svi CW synthsi su na istu foru, analogni... Njihov veliki + je istovremeno i njihov veliki -. Lepo je to sto zvuce stvarno kvalitetno i veliko, ali upravo zbog toga ti CW synth pokrije pola pesme.... Na tvom mestu bih ja budzio mashinu za VST, kupio jos jedan comp za VST ili kupio neki lep hardwerski synth...
![]() |
![]() |
#10 | |
Super Moderator
|
![]() Quote:
Za elektroniku je ovo najbolja solucija po mom licnom iskustvu
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Ima li neko iskustva sa poručivanjem sa Thomann-a? | supersonic | Razno | 2 | 26-08-2009 07:35 AM |
Ima li neko iskustva sa ovim mikrofonom? | Bockie | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 3 | 18-07-2009 12:27 PM |
Clavia considering additional run of the G2 Modular Expansion Board | Mika Technika | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 0 | 10-04-2009 10:29 PM |
Rumski search engine | diviner | Obavestenja | 7 | 29-10-2006 10:03 PM |