|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Zanima me kako usnimavate govor - recitovanje u pjesmi ; čime obrađujete i kojim fx-ovima dorađujete, da ne bi bio govor dr?avnika preko megafona.
Posebno me zanima doziranje prostora, reflexa, apsorpcije, ..., ako se koristi bilo kakav reverb. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Ljudi, ima li neko voljan da mi ovo malko pojasni?
Ako je znanje za kriti, mo?e i PM. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Hvala Diviner.
Eto, ako se Igor javi - super! Inače, ne radi se o emisiji, nego hoću da na (svoju) muzičku podlogu nasnimim govor ove pjesme : http://www.rumski.com/forum/showthre...956#post271956. Dakle, radi se o muzičkoj kompoziciji gdje se ne pjeva melodija nego recituje tekst. Za mene je to, kao i mnogo ?ta u ovom poslu - problem. Hvala svima koji otkriju ne?to od znanja. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Radije bi posegnuo za srednjom kompresijom uz reverb i kratki delay. Ali tu ti je ključno da netko s ispravnom dikcijom i smislom za dramaturgiju odrecitira tekst, još ako ima ugodan glas to je to, idealno bi bilo da ti neki glumac to odrecitira, samo obrađivanje glasa je tu najmanje bitno. Last edited by sira; 22-02-2010 at 06:54 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Administrator
|
![]()
Kad smo vec kod recitacije i dikcije,pade mi napamet jedna odlicna "kompozicijica", koja je doduse stranjska i pomalo "progresivna", ali moze posluziti kao odlican primjer kako naracija, i narator moze odlicno da se uklopi u muziku:
http://www.youtube.com/watch?v=iK8ogYw8F2w Ako je los zvuk, a ti potrazi bolje primjere na youtubeu ili mp3. Poz |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Čitac nota u pjesmi | loscolorados | Audio Software | 5 | 23-12-2009 08:58 AM |