|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Treba da usnimim u par decijih pesama...refrene koje ce pevati decji hor. Znaci samo da usnimim i smiksam horske glasove... i to prosledim kao audio track..pa ce neko drugi deonicu hora miksati sa glavnim vokalom, matricom i ostalim instrumentima..
Interesuje me (posto nisam imao licnog iskustva sa snimanjem decjih horova): Da li se moze dobiti isti efekat kao i kada bi svi pevali zajedno-odjednom...ako usnimim jedno po jedno dete i to posle smiksam? Posto nemam veliku gluvu sobu i nije moguce smestisti u nju decji hor od 10-ak clanova...,a i lakse cu odraditi editing-u smislu ispravke nekog falsa i sl... Znaci-snimanje jednog po jednog klinca (ukupno ih ima desetak)-a da se dobije proizvod kao da su svi pevali zajedno ili bar slicno.... Last edited by Nemania; 12-02-2010 at 08:24 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Poenta hora i jeste SVI OD JEDNOM! nece biti isti efekat
![]() |
#3 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
mada ne ba? jednog po jednog,ali i puno zavisi od samog aran?mana pjesme danas sam snimao klince (njih 4) i dobio zadovoljavajuće rezultate simulacije većeg zbora, samo pripazi: -djeca su nepredvidiva, imaj ?to vi?e mikrofona instaliranih -snimaj apsolutno sve,probne tejkove..sve -mjenjaj razmje?taj djece u sobi -kao i kod svakog drugog snimanja akustike, kvaliteta i raznovrsnost opreme je neobično va?na (ipak je ovdje riječ o layeriranju) -dodavanje i "odraslih" glasova provučeni kroz pitch shifter (ili bilo koji vocal correction soft) -ne inzistirati na savr?enoj tehničkioj izvedbi, vi?e se pobrinuti za ?to vi?e tejkova snimiti dok su dobre volje i raspolo?eni za pjevanje -pametno editirati (dobro..to se podrazumijeva ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Hvala na savetu, to mi izgleda jedino preostaje..
A po koliko bi trebalo najmanje da ih sminmam u grupi? moze dvoje?..ili je i to malo? Njih ukupno ima 10-ak..pa me interesuje da li neke klince mogu nasnimiti i vise puta, posto ih je mali broj, a pravi hor bi trebalo da sadrzi bar 20-ak clanova da bi se to culo kako treba (radim u skoli pa mi tako izgleda).. Da, i to...ako ih snimam npr. cetvoro-petoro "od jednom", za slusalice se mogu nekako snaci-imam dva para, nacicu negde jos tri...ali gde ukljuciti tolike slusalice??? Nemam onaj head phone preamp...Uvek sam snimao najvise po dvoje (ne mislim na hor)...mozeli se nesto izmajmunisati? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
@Nemania, ako su klinci uvje?bani, snimaj ih sve odjednom (ili ?to vi?e mo?e?)..
posudi od nekog slu?ke i distribuciju i vozi.
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
E samo mi recite da li Behringer headphone amp Power Play Xl HA4700 (ili tako nekako mislim da mu je oznaka) moze zavrsiti posao...Interesuje me da li u njega mogu "ubosti" 4 pari slusalica koje ce ici u gluvu sobu? Hocu reci je li to njegova svrha?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Tako je! Ali mozes i vise ako je nuzno tako da racvas signal.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Usnimavanje zivog hora i gudaca? | Nemania | Audio Produkcija - Tehnike | 44 | 31-05-2010 04:47 PM |
Snimanje - tehnicko pitanje | Bockie | Audio Software | 5 | 07-05-2009 01:41 PM |
pitanje:xenyx 802 & B1-snimanje vokala | solo | Computer Hardware | 11 | 04-11-2008 02:39 PM |
Pocetnicko pitanje: snimanje i mikrofoni | octoechos | Audio Produkcija - Tehnike | 10 | 24-03-2008 05:35 PM |