|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
pozdrav svima. prvi put postam na ovom forumu, nadam se da mi netko mo?e pomoći.
ovako, imamo mali improvizirani studio za potrebe snimanja na?eg benda. imamo relativno pristojnu opremu. odlučili smo uzeti preamp i dvoumimo se ?to uzeti. cilj je kupiti ?to je vi?e moguće univerzalniji preamp, dakle onaj koji mo?e poslu?iti za vokale, bas, ( 90% clean) gitare, trube. mislili smo uzeti avalon vt737 al nismo sigurni vi?e. ono ?to ?elimo je čist ali puniji i topliji zvuk sa vi?e karaktera. pitanje br. 1: koliko avalon 737 mo?e pomoći s obzirom na svoje karakteristike? 2:dali se za tu cijenu ( 1500-1600 ?) mo?da vi?e isplati uzeti zasebni preamp i zasebni kompresor/eq? ako da, ?to preporučujete? 3. koliko je prostorija bitna za izvlačenje maksimuma iz preampa budući da snimamo u dvije prostorije koje nisu akustički obrađene? za snimanje koristimo m-audio nrv 10, sm 57 za gitare, shure beta 57 za trube , SE 2200 za vokale. muzika koja se svira bi bila neki panki-rege sa ne?to agresivnijim vokalima. tolko, iskreno se nadamo da nam mo?ete pomoći jer smo lagano izbezumljeni. hvala unaprijed. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
verovatno mozhesh sve da nadjesh u prethodnim thread-ovima...ali avalon svakako ne bih preporuchio kao prvi i jedini preamp....
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
pre neki neve(great river i sl)....api...
a po meni je takodje bolje da skrcate svu lovu u preamp i da ne mislite previshe o eq...itd...sve to mozhe i itb...
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
ma vjeruj mi, cijeli dan gledamo i ovdje i na drugim forumima na netu i ?to?ta smo na?li ali fali nam konkretna informacija vezana uz na?u situaciju i ono ?to nas interesira.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
ok....avalon vam se po meni mozhe ispostaviti premekan i prechist...ako hocjete "karakter" za tu svirku...ja bih vam preporuchio api...strashan intrumentalni preamp+za agresivne vokale majka...brz kao zmija...dosta mekanij neve...ali avalon vam je ono italo i to...nisam siguran da vam to treba...
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
@max....shto???ne slazhesh se?
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
naravno da se ne slaze
nisi ni pitao koji je mikrofon... preporuchio si jako dobre preampe, ali potpuno razlichitog karaktera.. gr je tamniji malo, a api svetliji i hladniji sa dosta zategnutim bassom itd... zavisi shta ti treba (koji mic, a shto se hi z inputa tiche, razlike postoje ali nisu ogromne).. i koliko para imate.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
sve su napisali ljudi....i majkove koje imaju na raspolaganju...ali mislim da cje lakshe docji do pojedinachnog mikrofona kada im se ukazhe prilika za kupovinu...bar ja tripujem...ako vecj izdvajate lovu...uzmite neshto shto cje vam biti kao allround pre...
![]() |
#10 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Avalon 737 je sprava koja moze da zavrsi svaki posao .... svakodnevno radim sa njom ( a imam i API i Great river i sl ) I jeste malo meksa od ostalih ali je ( po meni ) tracking kompresor odlican i eq vrlo dobar ..... I ako imam jos ostale opreme , kad treba nesto da se zavrsi , prvo se hvatam za Avalon , jer ima sve u sebi i ne moram da spajam i prespajam ..... Naravno , treba malo vremena i iskustva , ali to treba i sa svom drugom opremom ...... Moj ti je savet ... Mikrofon i Prostorija ..... pa tek onda preamp ..... Preamp moze da doprinese 5 - 10 % zvuku Mikrofon preko 50 % ...... znaci pare u MIKROFON i bar delimicnu obradu prostorije ..... da nema previse problema sa basevima ili da nisu visoki suvise ubijeni ( pogledati Boggy jeve silne threadove o tome ..... ) ZA tvoje potrebe preporucujem DOBAR kondenzatorski ( Rode Classic II ili sl )i jedan dobar dinamicki ( tipa shure sm7 , ili Senheiser 441 ili sl ) I onda ce manje biti vazno koji je preamp ........ ne nevazno , ali manje vazno Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
koju snagu pojacala odabrati? | SandRob | Gitarska Produkcija | 52 | 02-05-2008 11:41 AM |
Koji Gitarski VST preamp koristite? | disco violence | Gitarska Produkcija | 5 | 06-02-2008 06:21 PM |
Kako odabrati pravog producenta, kod nas,a i sire? | disco violence | Audio Produkcija - Tehnike | 59 | 03-11-2007 01:51 AM |
Koji preamp preporucujete? Odnos kvalitet-cijena? | enzomat | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 19 | 10-07-2005 11:20 AM |
Mic preamps::: koje odabrati | dr.Ru | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 8 | 21-01-2004 07:44 AM |