|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav svima,
Evo jos jedno pitanje u vezi smjestaja monitora. Naime, selim se i u novom stanu jedino mi je ova soba dostupna. Brine me sto me svojim dimenzijama podsjeca na hodnik (2.4mx6.5m). Do sad sam bio u maloj sobi, ali je bila pretrpana namjestajem i uspio sam doci do zvuka koji mi je bio dosta ugodan za mix. Drugi problem, slutim, su zidovi koji su apsolutno goli. Sad, pretpostavljam da bih trebao napraviti nesto sa zidom iza sebe, mozda s nekim policama, da se zvuk direktno ne odbija, a ovaj iza monitora obloziti ponegdje sa difuzorima. Ako neko ima neki prijedlog? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
u vrlo slicnoj situaciji sam bio (duguljasti oblik manje sobe)
i odlucio sam se za varijantu B s time da bi stol malo povukao prema sredini sobe i monitore(audio) malo priblizio jedne drugima (dalje od zida) difuzor u tako maloj sobi nema neku svrhu, jedino apsorber i to sto veci-to boji (iza monitora) tako sam ja rijesio svoj problem, mozda ima neko bolju ideju, ali kako god okrenes, 2 ipo metra je malo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Hvala, Reinhardt! pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
Hvala na prijedlogu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
Avtobus prostorija...
Svakako B kao ?to ka?u i dosta apsorbcije oko mix pozicije. Ako ide, mo?e? da na zadnju stijenu stavi? kakav difuzor.
We are Dyslexia of Borg. Fusistance is retile. Your ass will be laminated. Nenad Patkovic https://www.facebook.com/NedPat34 https://www.facebook.com/aeracoustics www.aer-acoustics.com http://www.distopiksound.com/ https://mixanalog.com |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() Okviri koje sam slo?io su mi 120x60cm i debljine 10cm, da li mi je bolje napuniti ih skroz vunom, tj 5+5(u kojoj debljini je steprock c), ili ostaviti samo 5 pa iza imati 5cm zračnog prostora?Za sad sam napravio 6 okvira, da li ih je pametnije postaviti vertikalno oko mix pozicije ili horizontalno? i Posto mi je iza monitora vanjski prozor, pretpostavljam da bi ga bilo ok prekriti pli?anom zavjesom?Hvala! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Sent from Predator's phone |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
Uobičajenih 250cm, da je vi?e bilo bi bolje, ali ?ta je tu je..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Onda samo ostavi "air gap" od 10 cm između clouda i stropa. A veličina cloda, ?to vi?e stropa pokrije?, imat će? i vi?e absorpcije ...
Sent from Predator's phone |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Novi home studio | Rade | Dizajn i konstrukcija studija | 10 | 10-11-2008 06:33 PM |
Novi studio u Londonu | DaBear | Dizajn i konstrukcija studija | 33 | 27-06-2008 03:16 PM |
Novi studio | STUDIOTON | Dizajn i konstrukcija studija | 98 | 22-06-2008 03:46 PM |
Novi studio | Manley | Dizajn i konstrukcija studija | 47 | 26-03-2008 01:19 AM |