|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Mason
|
![]()
Braca, Ogi R. i ja smo rackirali 4 EMT 261 kompresora. Tacnije 3, jer za cetvrti cekamo VU metar, pa se ne zna kako taj cetvrti radi.
Kompresori imaju sledeci problem: -Cim se iskljuci by pass izoblicavaju. Cak i sa minimalnim ratio i sa minimalnim in i out. Na by pass je ton cist i zdrav. Rackiranje je sigurno obavljeno kako treba, naponi su ispravni i uredno povezani, dakle, neispravni su moduli. Mislim tu i nema Bog zna sta... lemi se na fabrickom konektoru i ne petlja se nista unutar kompresora. Zna li neko sta to moze da bude i gde i kako moze da se reshi, jer su ovako kompresori neupotrebljivi...
![]() |
#2 |
Ivan Lekic
|
![]()
sta se desilo na kraju? izvestavaj
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Ako se ne varam , Rogina je prodavao 256 i 261 , on sigurno zna , kontaktirajte ga ....
Znam da i Perun ima neke EMT ove , mozda i on moze da pomogne ..... Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Mason
|
![]()
Eh da... problem i dalje aktuelan. Ogi R. je uspeo da nadje servisne knjige za module i cekamo da to stigne, ako stigne... nadamo se najboljem...
Poslati su serijski brojevi modula, jer postoje dva tipa 261, a mi izgleda imamo oba ![]() Kad stignu knjige, videce se ko ce preuzeti stvar u svoje ruke. Razmatra se par opciija... naci ce se vec neko resenje... Ono sto je za sada definitivno potvrdjeno (mada se to ranije znalo) je to da je problem u samim modulima. Proverio sam lika koji je radio ispravljacki deo, tako sto sam doveo drugog elektronichara, koji je premerio napone, konstatovao da su dobri, dobro stabilisani i ispravno povezani. Proverio je napone cak i na samom chipu i tu su naponi skroz u redu. Nista... kao sto rekoh... kada dodju servisne knjige, idemo dalje... dok se problem ne resi... nema druge...
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
A gde ste to nabavili .... ????
Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Mason
|
![]()
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Pa zasto je to tajna ? Ako moduli nisu ispravni , a nije do prometa do vas , onda kontaktirajte prodavca da vam vrati novac , to je fer .....
Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
imam doma dva EMT-a koji čekaju u redu ra rekiranje...... uglavnom, imam isti problem kao i ti... stvar je stvarno u rekiranju...... to je tako kod opreme starijeg datuma koja je puna tantala..... na?alost, tantali imaju unatoč puno boljim performansama u odnosu na elektrolitske kondenzatore puno kraći vijek trajanja..... tako da kad se to izrekapira, trebalo bi biti u redu... imap sam već takvih problema sa opremom tog datuma...... elektroliti imju vijek trajanja u najboljem slučaju 25 godina..... ali optimalni vijek im je 10-15 godina, i to ako niej bilo nekih većih izboja........ ovi EMT-ovi koje sam radio prije su jako ?umili, krckali, i izobličavali jer su kapaciteti promijenili iznos...... nakon rekapiranja je sve ?ivnulo, ali je trebalo odraditi pode?avanja.........
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Deki, jesi probao nesto sa servisom u Ustanickoj, koji se nesto vezuje za Artist (da li zvanicno ili nezvanicno). Cuo sam goomilu pohvala za momka koji tamo radi od nedavno (par meseci), cak ga porede sa Rajkom
![]() http://www.artmediapro.com/index.html
![]() |
#10 | |
SuperModerator
|
![]() Quote:
![]() Deki, zovi ih slobodno, resice se sve ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Opet problem u problem-programu | ANITA | Audio Software | 23 | 02-10-2007 10:14 PM |
problem.. midi problem | nestor | Audio Produkcija - Tehnike | 2 | 15-12-2006 05:24 AM |
problem veoma ozbiljan problem | alavuk | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 15-10-2006 02:47 PM |