Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 07-06-2007, 10:49 PM   #1
sRce
Pro Member

sRce's Avatar

Talking Roland Fantom X6

Posle hvale i hvale gospodina Slobe Markovica i ostalih na racun Roland Fantom synth-a, danas sam dobio na testiranje pa da vidimo lagano o cemu se tu radi...

Javicu utiske ako nekoga uopste to zanima...

Last edited by sRce; 08-06-2007 at 12:19 AM.
sRce is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2007, 05:22 PM   #2
slowstar
Pro Member

Default Re: Roland Fantom X6

Super!!
Ako slucajno imas i KORG neke nove serije u blizini, uradi karakteristican test:
UKINI sve efekte (reverbe, choruse, MFXove, flanger, itd.) na OBE masine pa ih ONDA uporedi, videces (ne zelim da insinuiram) da jedan instrument zvuci malo bedno, "midlasto" i sitno, a drugi jedva da je nesto izgubio...
Zanima me zaista kao mladog, svezeg, tvoje misljenje, ali naravno, nemoj da KORG bude OASYS, nego neki u cenovnoj klasi (triton extreme, ili slicno)
Old 08-06-2007, 05:24 PM   #3
slowstar
Pro Member

Usput, iako je malo off topic, ako neko moze da mi ucini skoro nemoguce, a to je da ima JEFTINO da mi proda Fantom XR (rack) i jos da mi da na 2 rate, bio bi mnoooogo srecan, i nestala bi mi depresija...

Poz.
Old 08-06-2007, 10:10 PM   #4
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

Default Re: Roland Fantom X

...moj pobednik u tom cenovnom rangu je Kurzweil K2661 kdfx, kb3, adat, 3 prosirenja, fenomenalan sound set, 8 balanced outs.... za 1999e

...za ono sa testiranjem bez efekata se apsolutno slazem sa Slowstarom. imao triton - prodao - uzeo K2600 , triton u SEQ multi modu, e tu skontas to bez efekata.kreni da pravis matricu u multi modu i skenjas se od loseg sounda...iskljucivo program mode....za padove bellse i tako to... neki Triton rack mozda paznem u buducnosti ali extreme i to, no thank you

pozz

p.s. nije los taj fantom XR, fino skroz, probao sam, vrlo cool
Bitch is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2007, 09:13 PM   #5
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Mislim da je potpuno tacno sve vezano za triton/fantom zvucno poredjenje, zvuk suvog korga.......

Ono gde se ne slazem je da je extreme nesto losiji od ostalih tritona, mada, mozda nisam ispravno shvatio Bitch-a. Licno mislim, i uverio sam se, da je zvucno, i u svakom drugom pogledu jednak kvalitetom sa ostalima, ali mnogo kvantitativniji od ostalih tritona (ne racunam LE i TR, koji su 2 klase ispod)

Takodje, fantoma bih voleo da imam samo u reku, jer stvarno ne znam sta bih sa njim live. Slobu razumem, covek svira koncerte, gde je dovoljno da imas spremnih 20-30 pesama, urade se performansi i polako, ali ja bih sa tim na svirci pobeleo. Kako se uopste mogu brzo promeniti perf ili prog na njemu?

Ja, na zalost imam Extreme. Nisam ga uzeo zato sto je najbolji workstation, vec sto mi je bio mnogo povoljniji od ES6 (koji mi je favorit) u tom trenutku.
Old 11-06-2007, 12:42 AM   #6
slowstar
Pro Member

Quote:
Originally Posted by OFF View Post
Mislim da je potpuno tacno sve vezano za triton/fantom zvucno poredjenje, zvuk suvog korga.......

Takodje, fantoma bih voleo da imam samo u reku, jer stvarno ne znam sta bih sa njim live. Slobu razumem, covek svira koncerte, gde je dovoljno da imas spremnih 20-30 pesama, urade se performansi i polako, ali ja bih sa tim na svirci pobeleo. Kako se uopste mogu brzo promeniti perf ili prog na njemu?
Vidi Off,

Ja NIKADA nisam kupio nijednu sviracku spravu, da bi na istoj svirao koncerte, o tome nisam ni razmisljao preterano, pogotovo sto vise NECU da sviram koncerte, bar one koje sam do sada svirao, prvo - sto to ne prilici mojim godinama (mada sam fizicki u sasvim dobroj formi, hvala na pitanju)
a drugo, oduzima mi vreme a i energiju koju bih mogao pametnije da iskoristim, "kucajuci" nesto svoje, sto nikako da zavrsim, jer sam STALNO nezadovoljan...

Svasta su mi ljudi (trgovci) donosili da probam, cak i ostavljali na po nekoliko dana, ne bih li se "napalio" ali nikako da skrenem sa svoje top liste
klavijatura, pa i modula koja izgleda ovako:

1. ROLAND FANTOM X (sve verzije)
2. KURZWEIL K2661
3. MOTIF 7 SX
4. KORG M3 (samo na osnovu demo prikaza, mozda je i bolji)

Korg OASYS i ne pominjem, iako je veoma dobar, jer vredi objektivno 4 PUTA MANJE nego sto kosta!!!! SRAMOTA!!!

Do sada nijedan Plug/in ili VSTI tojest AU instrument nije naisao na moje preterano odusevljenje, izuzev klavira firme MODART PIANOTEQ, koji je sto se svirljivosti tice NAJBOLJI KLAVIR NA KOJI SAM PRSTE STAVIO izuzev koncertnog STAINWAYa, pritom je modelovan, a ne semplovan, a kao svirac klavira, nisam nimalo naivan, bar po iskustvu...

Last edited by slowstar; 11-06-2007 at 12:45 AM.
slowstar is offline   Reply With Quote
Old 13-08-2007, 04:55 PM   #7
sRce
Pro Member

sRce's Avatar

Fantom X6 koji sam dobio na probu morao sam brzo da vratim prijatelju koji mi je i pozajmio radi probe...covek ima stalno svirke pa da ne remetim coveka. Mogu da kazem da je klavijatura dobra i ima sve pohvale.
U medjuvremenu sam pazario Roland Super Jv-1080 jer meni klavijatura za zive svirke ne treba vec za komponovanje i aranzmane.
Prvo sto sam uradio jeste da sam resetovao sve (jer sam kupio od nekog narodnjaka)... Radim ambijentalnu i muziku i ostao sam zatecen kako lepih sound-ova ima u njemu. Stvarno sam se odusevio...

Prvo > cena je 10x (citaj: deset puta) manja od Fantom-a !
Drugo > Sound je odlican !
Trece > Poseduje 4 prosirenja pa guraj brate kartice ako ti zafale boje... (kartice kostaju kao pola JV)
Cetvrto > Nisam jos sreo coveka koji je rekao nesto lose za taj modul... a i kad ga koristi neko kao sto je izmedju ostalog i Vangelis sto ne bih i ja...

p.s. Mozda kupim XV-5080, a ovaj prodam posto se u XV-u nalaze te iste farbe i jos dosta njih iz JD-990... otom potom...
Attached Images

T
urbo folk nije muzika, turbo folk je kakofonija svih mirisa i ukusa vezanih u jednu zvucnu promaju koja ima zadatak da zadovolji najsire ukuse i najnize strasti.
sRce is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules