|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Sad upravo pricam sa jednim od clanova foruma i covek mi kaze da ubada pasivni bas pravo u AD konverter koji je podesen na - 10 db ........
Kad otpanji bas do kraja , signal u Nuendu mu je blizu 0 db ...... Ovo je bez upotrebe DI box a , preampa , ili aktivne gitare ...... Kod mene je potpuno druga situacija ....... Kakva su vasa iskustva ????? Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
..... shvatio ....covek koristi RME ADI 2 ...... koji ima preampe u sebi ......
![]() Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
banned
|
![]() Quote:
![]() moguce je staviti bas direktno na AD, kod RME jos postoji podesanje osetljivosti ulaza, ali je lakse i lepse ici preko DI kutije. Kada nema druge solucije, moze i direktno, rezultati su obicno dobri, zavisi od bas gitare... Snimio sam bas na taj nacin dosta puta... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Pise da ima invisible preamps ..... jbg a ..... meni na Paris sistemu ( kad ukljucim bas ili gitaru ) snimak je toliko tih da je besmisleno ...... evo kopije texta sa Digital Cave a ..... " Prema tvrdnji proizvodjača ovi preampi su diskretni i sa najmanjim mogućim stepenom distorzije, ali su u realnosti dovoljni da možete bez problema uključiti električnu gitaru ili bas koristeći ih kao jedine preampe. Ideja ovih preampa je bila kompatibilnost sa raznom opremom, a ne simulacija preamp-a (kako god ih nazvali preampi rade). Naravno ne treba se osloniti na to, ali recimo na opciji od +4 dBu preamp treba samo uključiti i jedva "pomilovati" gain. Ovo je možda i bila najbolja provera kolko su ti preampi neutralni, jer nema neke razlike u konverziji bez obzira da li odabrete opciju +4 dBu i malo gain-a sa pojačala, ili Lo Gain (kako bi trebalo) i normalno namestili gain na preamp-u. " Koju kartu imas ???? Pozdrav Last edited by Max; 21-04-2007 at 10:31 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
A sta je sa impedansama tih preampa
![]()
![]() |
#6 |
banned
|
![]()
hdsp 9632, ali sam direktno snimanje basa radio i na drugim uredjajima...
Evo citam specifikaciju za adi 2, nigde ne vidim da se pominje nista slicno ovome o cemu se pise u tekstu... Ali u praksi to funkcionise otprilike tako kao sto je napisano. Postoje podesavanja LoGain, +4dBu i -10 dBV, kao na svakom rme analognom uredjaju. Sa poslednjim podesavanje je najmanji dinamicki opseg tj veca osetljivost, sto se u neku ruku moze nazvati pojacavanje. Ovo su samo referenti nivoi koji zavise od izlaza i ulaza povezanih instrumenata, nije u pitanju klasican preamp... ja sam snimanje basa radi npr kuci i sa Lunom 2, i bilo je ok, a ona nema ova podesavanja... Gitaru nisam probao direktno, ali verovatno bi moglo... Mislim da autor teksta nije bas sve lepo objasnio... @OFF: to su obicni balansirani ulazi |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Ja imam ulaze na Parisu , koji imaju podesavanje +4 i - 10 .....
ALi ni jedno ni drugo nije priblizno dovoljno da bi se samo gitara ili bas gurnuo u AD ..... Zato me to buni ..... Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Spanska gitara | Zid | Gitarska Produkcija | 9 | 03-11-2005 01:21 AM |