|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Gledam onaj noisevault . com forum i listam koje impulse imaju... U najmanju ruku rekao bih da sam totalno zbunjen.
Jasno mi je da prave impulse za reverbe, to cak i koristim i sve je u redu. Ali kojim software-om koriste impulse raznih kompresora, ekvilajzera,... sto nije reverb. Isto sa SIR-om? Cemu ti impulsi uopste sluze? ...missim .. kakav se efekt dobija impulsom kompresora? Emuliraju neki kompresor ili sta? :roll: |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Vibrator
|
![]()
dovoljno je da u delu gde se ti impulsi skidaju procitas o cemu se radi...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Administrator
|
![]()
Impulse kompresore, eq-ova i bilo cega drugog bi ucitavao istim programom kojim i reverbe....razlika je sto su preamp/eq/kompresor impulsi MNOOOGO kraci ali je izracunavanje potpuno isto...
Takvi impulsi samo prenose samu "boju" uredjaja, a ne vrse samu kompresiju (znaci lanac bi trebao da bude kompresor -> SIR sa kompresor impulsom)... Upotreba konvolucije je (barem kod vecine ljudi) jos uvek u nekim ranim fazama s obzirom da svi smatraju da je to samo alatka za reverb....pogledaj recimo sta rade ljudi sa Spectral Relativity ili Kaleidoskopy CD-ima koji sadrze impulse, ali ne reverbe ili eq-ove/stavec vec samo impulse koji farbaju zvuk i pretvaraju ga u nesto sto zvuci kao da je iz Atmospherea (u zavisnosti od impulsa koji uzmes ![]() eto, sada znate i moje tajno oruzje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
samo da dodam da EQ impulsi takodje rade posao ....ali ti treba cetiri Sira za recimo 4 band EQ ....... ali ja sam probao sa masiv pasivima .....radi do jaja
Reverb to je vec svima jasno preampi ...samo dodaju boju .....ali ponekad ti bas to treba .... kompresori ....nisam uspeo da nadjem svrhu ...ne pored uada |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() Znaci, recimo u wavelabu.. Stavim SIR sa nekim eq impulsom, pa onda EQ? Ali zasto onda 4 puta treba? Posto sam na poslu, pa ne mogu jos da probam.. otprilike sta se dobija kada samo propustim neki snimak kroz SIR sa EQ impulsom? Na koji nacin bi definisali promenu zvuka? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Vibrator
|
![]() Quote:
postoji jos jedan nacin, a to je da nadjes impuls koji ima sve parametre koji ti trebaju, ali za sada to niko nije uradio (uskoro ocekujemo hydratone)... eq impulsi se uglavnom koriste da bi se dobila boja profesionalnih hardverskih eq-a ili vintage masina sa kojih su i skidani ti impulsi... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
Sve je jasno. Hvala.. 8)
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
waves ssl4000 vs ostalo | liman021 | Audio Software | 22 | 27-09-2006 09:37 AM |
Impulsi AGAIn | Arthur | Audio Software | 24 | 22-06-2005 11:16 AM |