Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 09-11-2006, 01:09 AM   #41
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

Default Re: = = Shabanology: Starting... - -

eve ga...

@lesha
fala za tip

@arthur
to je na brzaka, u srednjem reku fale jos dva distressora, fatso i dbx162 (zato je do pola prazan)

@alavuk
tnx! cheers

Last edited by Bitch; 09-11-2006 at 02:31 AM.
Bitch is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2006, 08:57 AM   #42
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Bogami momci - lepo ste se napreterivali!
Svetski outboard!
Ajd' sad samo da cujemo snimak i produkciju, pa da skinemo kapu...

pozz
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2006, 01:32 PM   #43
Max
Pro Member

Lepa i uredna konstrukcija .... sa ukusom .....

Svidja mi se koncepcija kontroler + suma ....... super

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2006, 01:45 PM   #44
Max
Pro Member

Sad sam malo bolje video ( malo su mutnjikave slike ) ali zasto ste uzeli dve razlicite sume ?

I zbog cega je izbor pao na monitore tako malog promera ?

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2006, 03:50 PM   #45
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear
Bogami momci - lepo ste se napreterivali!
Svetski outboard!
Ajd' sad samo da cujemo snimak i produkciju, pa da skinemo kapu...

pozz
Nije mi jasno Vracu, cemu ovakav stav poslednjih dana?!

Kada si napisao ono o forumu u moderatorskoj sekciji, na prvi mah mi se ucinilo da se salis, mada lose, ali ti zaista ozbiljno mislis da su ljudi odavde marva, sudeci po onome kako se sa visine obracas svima koji nesto rade.

Osecam da nemas pojma o cemu pricas u ovom slucaju, jer da imas, nikada ne bi mogao tako nesto da kazes.
Smeta ti to sto je decko od svoje 23-4 godine odusevljen dobrom opremom i sto misli da je to vrh?
Iz tvoje perspektive sredovecnog coveka, to ti mozda i deluje detinjasto, ali taj isti decko je VRHUNSKI svirac i vanserijski TALENTOVAN i MUZIKALAN, kao i vecina ekipe (ljude za koje znam) koja je radila na projektu.
Dakle, taj projekat bi zvucao muzikalno, sve da je snimljen na Tascam porta sound-u, samim tim sto su ti ljudi ucestvovali na njemu, i njegova krajnja tehnicka karakteristika (u koju takodje ne sumnjam, ali ipak...) moze da bude kakva god, to nece biti bitno nikome, osim mozda tebi i jos ponekome ko je "uspeo u zivotu", pa ne zna sta ce sa sobom.

Ovaj forum (kakav-takav) ti je ukazao cast, postavivsi te za gosta- producenta, a tvoje (nadmeno) ponasanje uopste nije u skladu sa time.
Moja (moralna) obaveza je da ti skrenem paznju na to i da te zamolim da postujes clanove ovoga foruma, bez obzira na njihovo znanje i bez obzira na to "da (hahaha) ionako samo 2-3 lika sa ovoga foruma vrede nesto" (ovo su tvoje reci) jer te tih istih 1997 bezvrednih clanova foruma uvazavaju kao strucnjaka i vide u tebi mnogo vise od osobe koja je tu samo da bi hranila svoj ego.

Jos jednom te najlepse, javno molim da obratis paznju na svoje ponasanje i nacin ophodjenja prema drugima.

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2006, 04:04 PM   #46
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

uopste ne znam o cemu pricas?
Ako se neko pali na opremu - tu sam! Sta je tu lose, pa valjda je ovo forum za lozace! Sta je lose sto sam rekao da imaju mega tehniku i da cemo da skinemo kapu kad cujemo miks..???

Mnogo se bre vredjate svi za nista....covek spomene pare, vi odma: ovde se nema para, sranje, sto pominjes lovu? materijalisto..itd?
Pohvalis nekoga, oni odma - jel to podjebavas? ne kapiram...

uopste mi nije bitno ko koliko godina ima, da li snima na tascam portastudiju ili na HD3...ako to ima nekog smisla i zvuci dobro - to je najvaznije!

Za svih 2000 clanova ne znam...uglavnom se oglasavaju njih 50-tak, a od njih ima desetak koji znaju sta rade..ostali su hobisti!
I sta je u tome lose? Pa zar ovo nije forum i za hobiste / pocetnike
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2006, 04:30 PM   #47
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Da skrenemo temu nazad

Iskreno mislim da ovako dobro snimljen (nisam cuo gotov miks pa ne mogu da kazem mada verujem da je odlican) album nikada nisam cuo na ovm prostorima. Radjeno je sa puno ljubavi i strasti sto ce se cuti svakako. Kad ste vec pomenuli Tascam-a...istina je, dobar album pocinje sa DOBRIM MUZICARIMA koji sviraju na kvalitetnim instrumentima a sve ostalo je manje bitno...to se najbolje vidi (cuje) na ovom albumu. Svaka cast
Old 09-11-2006, 08:50 PM   #48
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by Moritz
Da skrenemo temu nazad

Iskreno mislim da ovako dobro snimljen (nisam cuo gotov miks pa ne mogu da kazem mada verujem da je odlican) album nikada nisam cuo na ovm prostorima. Radjeno je sa puno ljubavi i strasti sto ce se cuti svakako. Kad ste vec pomenuli Tascam-a...istina je, dobar album pocinje sa DOBRIM MUZICARIMA koji sviraju na kvalitetnim instrumentima a sve ostalo je manje bitno...to se najbolje vidi (cuje) na ovom albumu. Svaka cast
Nisu li ono BoZo monitori? (izmedju ostalog)

BTW
Svaka cast, momci.
Old 09-11-2006, 09:07 PM   #49
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

take it easy ljudi... sve ok !!!

...osim sto Oggy-ja moram da razocaram da nece biti otvaranja 17.tog!!! Imali smo poplavu (puko radijator, sreca podalje od studija) pa je sanacija u toku (skida se komplet parket, ponovo hidroizolacija...) tako da cemo pivo piti nesto kasnije!!!

...album - pa prosudicete sami kako sta zvuci, ne bi da pricam ja tu nesto. Za moj ukus je OK, jedino sto je zaista bilo zeznuto miksati na PMC AML i u tek napravljenom (sazidanom) studiju. Zamislite sebe kako radite prvi referentni album (do sad sam uglavnom radio aranzmane, nikad ceo album) na necemu sto tek provaljujete ! Srecom imam dobro uvo pa kontam preampe, majkove, i ostalo, ali jedini problem (koji ce me pratiti izgleda dok sam ziv ! ) je kolicina bassa u celoj slici. Naime obicno mi se desi da mi svi snimci generalno imajo oko +2db glasniji bass (kao kad dodate bass na recimo kucnom hifi-ju) pa me to malo brine, gledao sam da pazim dok sam mixao.

@max

dve razlicite sume - pa zbog karaktera. Generalno mi se vise svidja Neve, ali SPL mi je super za povratak efekata (lex 960 i system 6000) i neke solo instrumente jel je onako transparentan... ali Neve je zverko zaista!

cujemo se posle, moram do studija

pozz
Bitch is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2006, 11:52 PM   #50
kVu
Pro Member

kVu's Avatar

Ja samo da cestitam
kVu is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules