Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 26-08-2006, 11:40 PM   #11
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

Default Re: = = Shabanology: Starting... - -

Quote:
Originally Posted by Max
Ok ...... hteo sam samo da te upozorim , ali vidim da si " on the roll "

Sto se papazjanije tice , to sam rekao samo zato sto znam x slucajeva gde su se ljudi kleli u odredjeni hardware koji nisu poznavali pa su zazalili ..... nista drugo

Slusao sam te zvucnike .... i mogu sve da kazem ali da su dobri ???? Ok ... ti ih znas i znas swoj " know how " tako da ti zelim svu srecu i da ispadne dobar album !

Pozdravi ekipu !!!!

Pozdrav

...znas i sam da su monitori strav navike... ja sam na njih navikao.. cesto sam tamo na kafi i kad ne radim nista pa slusam cesto... sve gore je super.. frka nastaje ispod 100 hz ali ne zbog JBL nego zbor lose sobe... Moguce da te nisu dojmili, par puta Nesa Japanac dodje kod Pedje pa krene da igra Tetris sa grafickim ekvilajzerom od JBL pa ko zna koju si postavku EQ cuo kod Pedje... Sad je sve flat. To su odlicni zvucnici veruj mi. Ja ne volim JBL i izbegavam ga generalno, ali oni su stvarno medenjaci... zaljubio sam se jos pre 6 godina u njih.. par puta su sprzeni, premotavani, kazem ko zna u kojoj si ih fazi slusao...

pozz
Bitch is offline   Reply With Quote
Old 27-08-2006, 10:47 AM   #12
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Ja gde god sam bio na masteringu (na primer) uvek sve ide kroz hardwerski lanac...
compressori, eq itd...NIKO nije koristio plug ins...
Ima tu puno onoga "nema udarca i snage bez hardwera.." slazem se. U nekim stvarima tu su jos uvek bolji...
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 27-08-2006, 06:36 PM   #13
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by Bitch
...znas i sam da su monitori strav navike... ja sam na njih navikao.. cesto sam tamo na kafi i kad ne radim nista pa slusam cesto... sve gore je super.. frka nastaje ispod 100 hz ali ne zbog JBL nego zbor lose sobe... Moguce da te nisu dojmili, par puta Nesa Japanac dodje kod Pedje pa krene da igra Tetris sa grafickim ekvilajzerom od JBL pa ko zna koju si postavku EQ cuo kod Pedje... Sad je sve flat. To su odlicni zvucnici veruj mi. Ja ne volim JBL i izbegavam ga generalno, ali oni su stvarno medenjaci... zaljubio sam se jos pre 6 godina u njih.. par puta su sprzeni, premotavani, kazem ko zna u kojoj si ih fazi slusao...

pozz
Podesavao sam ih .... ima dosta frekventnih rupa na nekoliko mesta , ali nije bitno ......

Kazem opet , ako ste zadovoljni samo napred !!!!

Zelim vam da napravite album za primer !!!!

Pozdrav

Last edited by Max; 27-08-2006 at 06:39 PM.
Max is offline   Reply With Quote
Old 27-08-2006, 06:39 PM   #14
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by DaBear
Ja gde god sam bio na masteringu (na primer) uvek sve ide kroz hardwerski lanac...
compressori, eq itd...NIKO nije koristio plug ins...
Ima tu puno onoga "nema udarca i snage bez hardwera.." slazem se. U nekim stvarima tu su jos uvek bolji...
Nisam na to mislio , imao sam potpuno srugu nameru , ali sam pogresno shvacen .

Nema veze , neka ljudi rade i zelim im odlican album .

Sa druge strane , Pedja , Picuka , Pancevac i Buga su mi odlicni drugari , Peru solidno poznajem , tako da sam hteo savetom da im napravim dobro , jer sam ovu pricu precesto cuo ..... naravno da svojim drugarima najvize zelim da urade dobar album inace se ne bih ni oglasavo ....

Pozdrav
Old 22-09-2006, 02:21 PM   #15
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

...eve ga...

prva faza je gotova. Za Sabijev dupli CD (23 pesme) su za sad snimljeni bubanj, bas, klavijature, gitare i Sabanov glas. i to za sve pesme. Faza 2 je da se dalje rade cimbalo, brass, woodwinds, strig quartet, bandoneon i solo violine. S obzirom da i dalje sporo ide oko gradnje naseg studija (mislim radovi su stvarno pri kraju, ali opet smo u tajmingu zbog izdanja diska) moramo da zurimo. Nastavljamo od ponedeljka da snimamo kod Pedje, pa ako se studio ne zavrsi do 10. oktobra, onda verovatno treba da mixamo u Barbi. Sve ono, plus bi ja doneo nas kompletan outboard (od glave visak ne boli )...

...eto to je stanje za sada. Inace je potpuno transparentno i siroko usnimljeno, ko god moze da dodje do spensa, moze da poslusa... Bass guitar je fenomenalan kroz Manley Voxbox, timpani su ispali preterano (Focusrite Red 1 x2 sa Sennheiser MD421) ... dobro, stimali smo ih sat vremena, vredelo je

...RADAR konvertori fino rade, sve je radjeno na 44.1, 24 bit...

...Shaban Neumann U87 u SSL G series preamp / EQ / comp... grande... ubedljivo mu najbolje radi.

...stay tuned, javljam dalje

pozz
Old 22-09-2006, 02:44 PM   #16
Max
Pro Member

znaci sudeci po svemu , sprema nam se najbolje zvuceci album ove godine

Pozdrav
Old 22-09-2006, 02:56 PM   #17
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
...Shaban Neumann U87 u SSL G series preamp / EQ / comp... grande... ubedljivo mu najbolje radi.

pozz
SSL G(anci) Series

Sala naravno... Shabija neznam licno, ma da smo se vise puta sreli, ali sam se naslusao tzv. urbanih legendi o njemu... ima ih dovoljno da se izda podeblja knjiga
Old 22-09-2006, 03:05 PM   #18
Max
Pro Member

Quote:

...RADAR konvertori fino rade, sve je radjeno na 44.1, 24 bit...

...... secam se kad smo ja i SHABAN NEUMANN te daleke .. U 87'me SSeLi u Ganc novi mercedes ....... ja kazem " daj mi da vozim " .... a on ..... EQuratz ...... ovo je mecka COMPresor .... GRANDE !!!!

naravno .... dok nas nije uhvatio RADAR !!!

Pozdrav
Old 22-09-2006, 03:25 PM   #19
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

Quote:
Originally Posted by Max
...... secam se kad smo ja i SHABAN NEUMANN te daleke .. U 87'me SSeLi u Ganc novi mercedes ....... ja kazem " daj mi da vozim " .... a on ..... EQuratz ...... ovo je mecka COMPresor .... GRANDE !!!!

naravno .... dok nas nije uhvatio RADAR !!!

Pozdrav
MAX-imalno... nema sta... a I DEKI iz US je du'ovit

pozz
Old 22-09-2006, 03:38 PM   #20
Max
Pro Member

eeee ...... a sad ozbiljno ...... kakav ce biti album ..... neki experiment ili klasicni narodnjak ?????

Pozdrav
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules